Σελίδες

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

τιγράκι και ερπετά στις αποσκευές τους

31χρονη Ταϊλανδή είχε στη βαλίτσα της ένα τιγράκι δυο μηνών!

Το ζώο βρέθηκε ναρκωμένο, ανάμεσα σε λούτρινα κουκλάκια.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ ανακάλυψαν το μόλις δυο μηνών τιγράκι, ανάμεσα σε άλλα, πλην όμως λούτρινα, τιγράκια, κρυμμένο μέσα σε βαλίτσα η οποία προοριζόταν για διεθνή πτήση. Το δυο μηνών τιγράκι, ναρκωμένο, μέσα ...


στη βαλίτσα!
Χάρη στο ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης του αεροδρομίου, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακάλυψαν το ζώο που ήταν ναρκωμένο, μέσα στην υπερμεγέθη τσάντα, μαζί με τα παιχνίδια, που θα μεταφερόταν με πτήση για το Ιράν.

Η 31χρονη γυναίκα συνελήφθη και κρατείται, αλλά κατά την ανάκριση δεν κατάφερε να εξηγήσει στις αρχές πως βρέθηκε μία...ζωντανή τίγρης στην τσάντα της








100 ζωντανά ερπετά στις αποσκευές του

 

Η ασφάλεια του αεροδρομίου της Μαλαισίας συνέλαβε έναν λαθρέμπορο άγριων ζώων, αφότου βρήκε περίπου 100 ζωντανά ερπετά μέσα στις αποσκευές του.
Ο Ανσον Ουόνγκ, που έχει ήδη καταδικαστεί για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ταξίδευε από το νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, όταν το προσωπικό των Αερογραμμών της Μαλαισίας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ειδοποιήθηκε για μια τσάντα που είχε σπάσει και ανοίξει, ενώ ήταν επάνω σε μεταφορική ταινία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία άγριας ζωής και Εθνικών Πάρκων, οι υπάλληλοι της βρήκαν 95 βόες σφιγκτήρες, δυο κερασφόρους οχιές και μια χελώνα Ματαμάτα στο εσωτερικό της αποσκευής του. Οι βόες σφιγκτήρες υπόκεινται σε κανονισμούς ή και σε πλήρη απαγόρευση στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, όπως αυτές παρατίθενται στη Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο απειλουμένων ειδών.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρει ότι ο Ουόνγκ θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο ημέρες. Σύμφωνα με το μαλαισιανό δίκαιο, αν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή επτάχρονης κάθειρξης και πρόστιμο έως 100.000 ρίνγκιτ (32.000 δολάρια) για το κάθε ζώο ή και τα δύο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: