Σελίδες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ερώτηση Ιταλίας προς Ε.Κ. για παράνομο εμπόριο αδέσποτων

Ερώτηση του Ιταλού ευρωβουλευτή Sergio Berlato
για το παράνομο εμπόριο αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο από την ΕΕ τον Οκτώβριο 2010 για την επιμόρφωση και την ευημερία των ζώων

Με αφορμή την πρόσφατη ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νικόλαου Χουντή προς το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, όσον αφορά στο παράνομο εμπόριο αδέσποτων κατοικίδιων ζώων από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη, δημοσιεύουμε άλλη μία παρεμφερή γραπτή ερώτηση προς το Ε.Κ. (21.6.2010) του Ιταλού ευρωβουλευτή Sergio Berlato, για "το σοβαρό πρόβλημα του παράνομου εμπορίου αδέσποτων ζώων απο την Ιταλία προς τη Βόρεια Ευρώπη". Ο κ. Berlato αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αδέσποτοι σκύλοι γίνονται εμπορεύσιμα προϊόντα και πωλούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από αυτοαποκαλούμενες ζωοφιλικές οργανώσεις και ιδιοκτήτες καταφυγίων σκύλων. Μιλάει για...



τη βόρεια και κεντρική Ιταλία, όπου λόγω των προβλημάτων των αδέσποτων, γίνεται εκμετάλλευση και τα σκυλιά πωλούνται στη "μαύρη αγορά" , ενώ τα περισσότερα καταλήγουν συνήθως σε Ελβετία και Γερμανία, όπου το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι που τα "υιοθετούν", έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζουν αυτοί που διακινούν το παράνομο εμπόριο. Τονίζει δε ο ιταλός Ευρωβουλευτής ότι, σε περιπτώσεις αδέσποτων σκύλων που εξαφανίστηκαν από τα καταφύγια για υιοθεσίες στο εξωτερικό, όσοι ζήτησαν να μάθουν ποιοί υιοθέτησαν τα ζώα και πού κατέληξαν, απειλήθηκαν ή δέχθηκαν επιθέσεις από τους ιδιοκτήτες των καταφυγίων. Κάνει λόγο δε και για πώληση αδέσποτων σκύλων σε εργαστήρια πειραμάτων.

(δεν είναι τελικά τόσο παράλογοι, τρελοί και εξωπραγματικοί, όσοι Έλληνες επιθυμούν να ερευνήσουν το θέμα των αποστολών οικόσιτων στην Ευρώπη ή όσοι διαμαρτύρονται για εξαφανίσεις αδέσποτων και αγνοια της όποιας κατάληξής τους...)


 Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην απάντησή της ισχυρίζεται, δια του εκπροσώπου της, κ. Dalli, ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι η κάθε χώρα μέλος της ΕΕ έχει την ευθύνη εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονισμού και της νομοθεσίας. Εν τούτοις, αναφέρει η απάντηση, η έλλειψη βασικής παιδείας για την ευημερία των ζώων οδηγεί σε απαράδεκτες τακτικές , οπότε η Επιτροπή θα οργανώσει τον ερχόμενο Οκτώβριο το πρώτο διεθνές συνέδριο για την επιμόρφωση στην ευημερία των ζώων. Επιπλέον, η Επιτροπή συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς για μία ιστοσελίδα (carodog), ένα σύστημα πληροφοριών για την καταγραφή του πληθυσμού των σκύλων, με στόχο την υπευθυνότητα των ιδιοκτητών σκύλων.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+P-2010-4720+0+DOC+XML+V0//EN




http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=P-2010-4720&language=EN





 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΟΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΤΙΕΣ ΧΩΡΕΣ )ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΛΠ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ "ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ". ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ . ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΕ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ . ΚΛΟΥΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ. ΨΑΞΕΤ ΣΤΟ ΙΝΕΤΡΝΕΤ ΝΑ ΔΕΙΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ" ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ. ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

μαγκες , ψαξτε το θεμα αλλα εμαθα οτι αγοραζουν τρις κι εξηντα αδεσποτα στην ευρωπη για ... στοχους σε εκπαιδευση στρατιωτων, για οπλικα σε δοκιμες και για πιραματα στην ιατρικη
δεν τα λενε για να μη τους κραξουν
οργωνουν τα καταφυγια και οσα περισεβουν τα βουτανε γιατι χρειαζονται χιλιαδες σκυλους σε στρατους και τα τοιαυτα
εχω ενα σκυλακι και ειχα πανατα σκυλια απο πιτσιρικος (αδεσποτα μαζευαμε παντα ) και ανατριχιαζω με αυτα που γινονται
πρεπει να το σταματησουμε
το εμποριο ζωων οργιαζει στον κοσμο, μην πιστευετε υιοθεσιες και κουραφεξαλα