Σελίδες

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Η εξώδικη απάντηση του σωματείου «Stray.gr» για το θέμα απώλειας και εύρεσης του αδέσποτου σκύλου «Μυρτώ»

Εύη Κυρατζή

Δημοσιεύουμε την απάντηση του ζωοφιλικού σωματείου "Stray.gr", όσον αφορά σε ανάρτηση μας για το θέμα του απολεσθέντος αδέσποτου σκύλου Μυρτώ και της ταυτόχρονης αγγελίας υιοθεσίας του στο Διαδίκτυο.
Ακολουθεί φυσικά και η δική μου απάντηση, μιας και οι διευκρινίσεις του σωματείου επί του θέματος ήλθαν σε εμένα προσωπικά χθες , μέσω Εξώδικης Δήλωσης, αντί να αποσταλούν έγκαιρα προς δημοσίευση στο Animalspress :




(την αντιγράψαμε έτσι όπως ακριβώς μας παραδόθηκε και αφαιρέσαμε στοιχεία που δεν ενδιαφέρουν τους αναγνώστες)


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Του «Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr», υπ’ αριθμ….

Αθήνα 27 Απριλίου 2010

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 14η Απριλίου 2010 αναρτήσατε στο ιστολόγιο ευθύνης σας με το διακριτικό τίτλο «animals press» δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Σωματείο μας εμφανίζεται την 08 Απριλίου 2010 να δημοσιεύει δήθεν παραπλανητική αγγελία απώλειας της σκυλίτσας Μυρτώ από την περιοχή του Μπουρναζίου Αττικής, ενώ ως υποννοείτε το εν λόγω σκυλί είχε ήδη από την 07.03.2010 δοθεί προς υιοθεσία στη Γερμανία και μάλιστα έναντι χρηματικού ποσού.
Το δημοσίευμα δε αυτό υπογράφεται από κάποιον με τα αρχικά «Ι.Τ.Γ. ομάδα «σώστε τα ελληνικά αδέσποτα από τους “φιλόζωους”’ , ο οποίος βέβαια διατηρεί την ανωνυμία του για να καλύψει τόσο τις δυσφημιστικές του προθέσεις , όσο και την παντελή απουσία δημοσιογραφικής έρευνας.
Στην πραγματικότητα , η σκυλίτσα Μυρτώ, η οποία είχε βρεθεί τον Ιανουάριο του 2010 από μέλη του Σωματείου μας να περιπλανείται αδέσποτη στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, περισυνελλέγη, εμβολιάστηκε, στειρώθηκε εξόδοις του Σωματείου μας και έκτοτε φιλοξενείται προσωρινά από οικογένεια μελών μας στην περιοχή του Μπουρναζίου , μέχρι να υιοθετηθεί. Όμως, την 04.04.2020 νέα περιπέτεια περίμενε τη Μυρτώ, η οποία χάθηκε από το σπίτι που τη φιλοξενούσε και έτσι αναρτήθηκαν οι από 08.04.2010 αγγελίες αναζήτησης της. Ευτυχώς , μέσα σε λίγες ημέρες, το σκυλί βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένεια μέλους μας που το φιλοξενεί μέχρι σήμερα και ως την τελική υιοθεσία της. Περαιτέρω, σύμφωνα τόσο με την Ελληνική Νομοθεσία , όσο και με τους σκοπούς του Σωματείου μας, αναζητείται νέα οικογένεια για την Μυρτώ, τόσο από την Ελλάδα, όσο και στην Γερμανία, όπως πολύ καλά διαπιστώσατε μέσω του γερμανικού ιστότοπου αγγελιών http://couch-gesucht.zegportal.de/baseportal/Hunde/Couch/detail&Ld=242789. Σε καμία όμως περίπτωση , δεν ζητείται από το Σωματείο μας η οιαδήποτε αμοιβή για την υιοθεσία της Μυρτώς , αλλά και κανενός άλλου ζώου από όσα προωθούμε προς υιοθεσία. Αυτό εξάλλου μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας με απλή επισκόπηση της επίσημης ιστοσελίδας του Stray.gr. Θα ήταν εξάλλου παράλογο , για όποιον έχει ελάχιστη σχέση τόσο με τις υιοθεσίες σκύλων , όσο και με την εμπορία τους να ζητείται αμοιβή για ημίαιμο σκυλί ηλικίας 1,5 έτους.
Τέλος , και προς ενημέρωση σας, σύμφωνα με την Γερμανική – αυστηρότατη – φιλοζωική νομοθεσία , η εκεί ανάδοχη οικογένεια ζώου, υποχρεούται να καταβάλει τέλη προστασίας – υιοθεσίας (Schutzgebuhr) στο σωματείο ή στο κυνοκομείο που διεκπεραιώνει την πράξη. Τα τέλη δε αυτά ουδαμώς αποτελούν αντίτιμο της πράξεως υιοθεσίας , αλλά ως η εκεί νομοθεσία επιβάλει επέχουν θέση εγγυήσεως και καλύπτουν τα έξοδα εμβολίων , αποπαρασίτωσης, στείρωσης, ηλεκτρονικής σήμανσης ή πιθανής άλλης επέμβασης. Σε κάθε δε περίπτωση, πρέπει να τονιστεί ότι το ποσό αυτό ούτε καταβάλλεται υπέρ του Stray.gr, ούτε αποτελεί αντίτιμο για την υιοθεσία των σκύλων.

Επειδή έχετε προβεί στην ανάρτηση του από 14.04.2010 παραπλανητικού και σαφώς δυσφημιστικού δημοσιεύματος εις βάρος του Σωματείου μας,

Επειδή ουδέποτε ήρθατε σε επαφή με το Σωματείο μας , ώστε να λάβετε τις απαραίτητες διευκρινίσεις και να διασταυρώσετε τις όποιες σας πληροφορίες,

Επειδή η εν λόγω ανάρτηση ουδαμώς συνάδει με δημοσιογραφία, παρότι ισχυρίζεστε ότι είστε δημοσιογραφική ομάδα,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ



Να προβείτε στην άμεση από την επίδοση της παρούσας αποκατάσταση της αλήθειας με τη διαγραφή του από 24.04.2010 δημοσιεύματος σας και με ταυτόχρονη ανάρτηση της απάντησής μας στον ιστότοπό σας , ώστε να πληροφορηθούν οι φιλόζωοι αναγνώστες σας την αλήθεια. Ταυτόχρονα, σας δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε κάθε φορά που οι «δημοσιογραφικές» σας πληροφορίες εμπλέκουν το Σωματείο μας.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ


Θα προβούμε σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσουμε τη φήμη και τους σκοπούς του Σωματείου μας».







Η απάντηση του ANIMALSPRESS

Εκτιμώ ότι, στην ανωτέρω απάντηση – εξώδικη δήλωση του σωματείου Stray.gr διατυπώνονται αβάσιμες διαμαρτυρίες και κατηγορίες ως προς το χειρισμό του θέματος αυτού από το AnimalsPress.

Να διευκρινίσω λοιπόν στο εν λόγω σωματείο ότι :

1. Δεν κάναμε κάποια ειδική δημοσιογραφική έρευνα για το Stray.gr , ούτε δημοσιεύσαμε δικά μας στοιχεία για τη δράση σας, ώστε να ερωτηθείτε για τη διασταύρωση τυχόν πληροφοριών μας. Το 2009, που χρειαστήκαμε πληροφορίες για συγκεκριμένη αποστολή ζώων στο εξωτερικό το 2007, ρωτήσαμε μέλος του σωματείου σας και δημοσιεύσαμε άμεσα την απάντηση του. Επίσης, όταν στη συνέχεια ζητήσαμε , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) τις απόψεις του σωματείου με άρθρο σας επί του θέματος των εξαγωγών αδέσποτων ζώων από την Ελλάδα στην Ευρώπη, μας είπατε «δεν έχουμε χρόνο για τέτοια».
Οι αναφορές μας ως τώρα στο σωματείο σας - του οποίου σεβόμαστε το έργο ζωοφιλίας και μέριμνας στα αδέσποτα ζώα και δεν απαξιώσαμε ποτέ - ήταν για συγκεκριμένους λόγους: Α) τον Ιούνιο 2009 όταν αναλάβατε με ανακοίνωση σας την ευθύνη της άτυχης μεταφοράς σκύλων στην Ιταλία, αμέσως μετά την επίσημη δημοσίευση στα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης της «σύλληψης φορτίου 34 σκύλων σε βανάκι χωρίς φως και οξυγόνο, εντός πλοίου στην Αγκόνα, με 8 σκύλους νεκρούς από ασφυξία και με πλαστά χαρτιά». β) στις 2.12.2009 με το παράνομο εκτροφείο του Αλεποχωρίου, όπου αποσπάσατε τα ζώα για να τα διασώσετε και μάλιστα αφού κάναμε έρευνα στην επίσημη Κτηνιατρική Υπηρεσία και αναφερθήκαμε στην κείμενη Νομοθεσία.

2. Εν προκειμένω, αναρτήσαμε μία επιστολή αναγνωστών , της συγκεκριμένης ομάδας «Σώστε τα ελληνικά αδέσποτα από τους “φιλόζωους. Εκτιμήσαμε ότι η «διαμαρτυρία» ζωόφιλων στην επιστολή σαφώς δεν συνιστά «δημοσιογραφική έρευνα», παρά μόνον «πληροφορία» αλιευμένη από το διαδίκτυο και διασταυρωμένη. Επιπλέον τα αγωνιώδη ερωτήματα τους για την τύχη αδέσποτων ζώων που αποστέλλονται στο εξωτερικό, σίγουρα δεν συνιστούν καταγγελία αλλά ούτε και δυσφήμιση.

3. Η απώλεια ενός αδέσποτου σκύλου με το όνομα Μυρτώ και η ταυτόχρονη αγγελία διαφήμισης του προς υιοθεσία σε γερμανικό site στο Internet, συνιστά από μόνο του ένα στοιχείο και μια είδηση προς δημοσίευση και όχι μια απλή καταγγελία προς δημοσιογραφική διερεύνηση. Για παράδειγμα, η αναγγελία απώλειας ενός παιδιού και η εύρεση του ταυτόχρονα σε διεθνή επίσημη αγγελία ιδρύματος για υιοθεσία, θα έβγαινε στη δημοσιότητα αμέσως ως είδηση ή θα προσπαθούσαν τα Μέσα Ενημέρωσης πρώτα να … «διασταυρώσουν πληροφορίες» ; Οι διευκρινίσεις των υπευθύνων πάντα έπονται , δεν προηγούνται της είδησης. Αυτά , για να σας ενημερώσουμε περί δημοσιογραφίας.
Εφόσον ο σκύλος είχε ήδη βρεθεί, όπως ισχυρίζεστε, θα έπρεπε να φροντίσετε να μας ενημερώσετε. Είναι αυτονόητο ότι θα δημοσιεύαμε την ίδια στιγμή την ανακοίνωση ή την όποια επίσημη ενημέρωση παρείχε οποιοσδήποτε για την αιφνίδια εύρεση του αδέσποτου σκύλου, κάτι που προφανώς παραλείψατε. Κανείς από τη ζωοφιλική κοινότητα δεν ενημερώθηκε για την εύρεση του σκύλου, ως την ημέρα της ανάρτησης μας και το γνωρίζουμε από την επικοινωνία μας σε παρόμοια θέματα.

4. Προφανώς λησμονήσατε ή αγνοούσατε ότι εκκρεμούσε επί 20 και πλέον ημέρες η αγγελία απώλειας της σκυλίτσας και φυσικά ήταν σε εξέλιξη η δρομολόγηση μηχανισμού αναζήτησης της (με αφίσες, με e mails κ.λπ.) , ως είθισται για κάθε ζώο που έχει χαθεί. Και πάντως, η δική μας ενημέρωση για την εύρεση του σκύλου έγινε μόνο μέσω ανώνυμων σχολίων και συγκεχυμένων πληροφοριών, αμέσως μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Προφανώς δεν λάβατε υπόψη σας ότι, τις απορίες, τις υποθέσεις και τις αμφισβητήσεις τις υπαγορεύει σε ένα συμβάν μόνο το έλλειμμα ενημέρωσης και διευκρινιστικών απαντήσεων από αυτούς που έχουν την ευθύνη των γεγονότων.

5. Στην απάντηση – εξώδικη δήλωση του σωματείου σας Stray.gr είναι ανακριβές το ότι «υπάρχει υπόνοια για δήθεν παραπλανητική αγγελία απώλειας σκύλου» , διότι δεν προκύπτει από καμία ανάρτηση. Είναι σαφέστατο ότι δεν αμφισβητήθηκε η ίδια η απώλεια του σκύλου, αλλά η αιτία, η διαδρομή του και η κατάληξη του. Τις υποθέσεις, που εκπορεύονται από την έλλειψη εξηγήσεων σας , καλό θα ήταν να μην τις βαφτίζετε υπόνοιες.

6. Δεν υπάρχει παραπλάνηση και δυσφήμιση ή κάποια αναφορά του ονόματος οιουδήποτε σωματείου σε αναρτήσεις του AnimalsPress . Μπορεί πιθανότατα να φωτογραφίζεται κάποιο σωματείο σε ερωτήσεις αναγνωστών , αλλά όταν είναι σίγουρο το σωματείο ότι αναφέρονται σε αυτό, μπορεί ελεύθερα να δημοσιεύσει τη θέση του και τις απόψεις του. Αυτό γίνεται σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα. Επίσης, αν κάποια ζωοφιλικά σωματεία θεωρούν ότι διαφαίνονται από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γερμανικών ζωοφιλικών οργανώσεων, μέσω των αγγελιών Διαδικτύου των αδέσποτων κατοικίδιων που αποστέλλουν στην Ευρώπη, αυτό είναι δική τους ευθύνη και μόνο.


7. Ουδέποτε αναφέρθηκε από εμάς σε ανάρτηση μας ή στην ανάρτηση με το άρθρο της «ομάδας» αυτής ότι ζητείται αμοιβή για την υιοθεσία του συγκεκριμένου σκύλου Μυρτώ. Η λέξη που χρησιμοποιείται είναι «υιοθεσία» του σκύλου και όχι «πώληση». H «αποστολή αδέσποτων ζώων έναντι ποσού», που αναγράφεται στη διαμαρτυρία της ομάδας, προφανώς αναφέρεται σε μια πρακτική που εφαρμόζεται εν γένει σε αυτές τις περιπτώσεις αποστολών ζώων στη Βόρεια Ευρώπη. Δεν γνωρίζουμε αν εσείς ειδικά εξαιρείστε , αλλά αυτό διαπιστώνεται εύκολα , όχι φυσικά από τις ελληνικές ιστοσελίδες , αλλά από τις αγγελίες των οικόσιτων στο Διαδίκτυο , είτε με τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης των ζώων, είτε με το ειδικό συμβόλαιο βάσει συμφωνίας , που αναγράφεται σε κάποιο μέρος της ιστοσελίδας της διεθνούς ζωοφιλικής οργάνωσης. Είναι προφανές ότι δεν έχετε παρακολουθήσει τις δημοσιευμένες από εμάς διεθνείς έρευνες επί του θέματος «του εμπορίου αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη», ούτε τις αποκαλύψεις Γερμανών δημοσιογράφων και υπεύθυνων Ζωοφιλικών Οργανισμών για την αισχροκέρδεια στα θέματα παράνομων εισαγωγών ζώων στη χώρα τους.


8. Η δυσαρέσκεια, οι έντονες αντιδράσεις και η ειρωνεία αρκετών ζωοφιλικών σωματείων έχει εκφραστεί στο blog αυτό ποικιλοτρόπως , συνήθως με ανωνυμία και κυρίως όχι με ευπρέπεια. Εμείς σεβαστήκαμε το δύσκολο έργο των σωματείων , δεν απαξιώσαμε κανέναν και το εκφράσαμε με κάθε τρόπο, ενώ εισπράξαμε ακριβώς το αντίθετο, ειδικά στα πλαίσια της διερεύνησης μας για το μείζον θέμα της ανεξέλεγκτης μαζικής αποστολής αδέσποτων στη Βόρεια Ευρώπη. Ένα θέμα που έχει πολλάκις καταγγελθεί από διεθνείς οργανισμούς, από μεγάλες διεθνείς ζωοφιλικές οργανώσεις με έρευνες και στοιχεία , από πολιτικούς Ευρωπαϊκών χωρών, από Έλληνες Υπουργούς, ακόμη και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου , από Ευρωβουλευτές και από τις Αρχές των χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Τα επιχειρήματα και οι αντιρρήσεις κάποιων από τα ζωοφιλικά σωματεία δεν διατυπώθηκαν με επώνυμα άρθρα, αλλά με υβριστικά emails και με απειλητικά, χυδαία, απαξιωτικά ανώνυμα σχόλια επί των δημοσιευμάτων του Animalspress, ακόμη και με – καταγραμμένη- ηλεκτρονική ύπουλη επίθεση για υποκλοπή υλικού. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και θα έλεγα άδικο να θίγεται κάποιο σωματείο με την αγωνία αναγνωστών (ανώνυμων ή επώνυμων) «για το πού πήγαν τα 1.500 ζώα που έστειλαν έξω» και για «τις τιμές διαπραγμάτευσης των υιοθεσιών των αδέσποτων στη Γερμανία», στοιχεία που αναγράφονται έτσι κι αλλιώς στις δημοσιευμένες αγγελίες των γερμανικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζονται κάποια ελληνικά ζωοφιλικά σωματεία.



9. Η Δημοκρατία στη Δημοσίευση συνιστά Ελευθεροτυπία με αντικειμενικότητα. Παράλληλα, η υποβολή ερωτημάτων είναι δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη, όταν αυτό υπαγορεύεται από την επικαιρότητα και τα γεγονότα και , εν προκειμένω, όταν ο απώτερος σκοπός και το ζητούμενο είναι η ασφάλεια και η εγγυημένη διάσωση αδέσποτων ζώων.

10. Όσο για τη Γερμανική αυστηρότατη Νομοθεσία στα θέματα της Ζωοφιλίας, φυσικά ισχύει και εφαρμόζεται , γι αυτό εξάλλου και δημοσιεύονται συχνά στα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης πολλές συλλήψεις για παράνομες και κρυφές μεταφορές φορτίων ζώων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που μπλοκάρουν οι Γερμανικές Αρχές. Επιπλέον, να σας ενημερώσουμε ότι , ως χώρα θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, καθώς εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους της Γερμανικής πολιτικής ηγεσίας , της Αυστριακής αλλά και της Ελβετικής πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων Υπουργείων τους , στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τους , στις έρευνες τους και στις προειδοποιήσεις τους , όσον αφορά στις «αθρόες παράνομες εισαγωγές αδέσποτων κατοικίδιων από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 998/2003, από «ύποπτες και άγνωστες οργανώσεις προστασίας ζώων, με πρόσχημα τις υιοθεσίες ζώων και μοναδικό στόχο το κέρδος». Σε αρκετά διεθνή δημοσιεύματα αναφέρεται η Ελλάδα, ανάμεσα στις χώρες του «ανατολικού μπλοκ». Εμείς απλά κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου δημοσιεύοντας τις δικές τους έρευνες.



Θα σας ενημερώσω σύντομα για τις κινήσεις στις οποίες έχουμε προχωρήσει και θα προχωρήσουμε, όσον αφορά στη διαφύλαξη και την προστασία της άρτιας δημοσιογραφικής λειτουργίας αυτού το blog, που μοναδικό στόχο έχει την ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματα των ζώων.


Εύη Κυρατζή

Δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1985.

Πρόεδρος του Animals Press Center και διαχειρίστρια του http://animalspress.blogspot.com




31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ντροπη τους γιατί δεν έχουν δίκιο

ειναι αστειοι οι ισχυρισμοι τους

θα μπορούσαν να απαντήσουν σε σας με τις διευκρινίσεις τους και όχι με εξώδικα , όταν γίνεται χαμος με τις εξαγωγές ζωων σε όλο τον κοσμο και λογικα ρωταει ο κοσμος για την καταληξη των αδεσποτων

Παντελής

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ...
ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ". ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : "ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΤΕ. ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΗΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ".
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Ν.Π.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ , ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990
ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ.

sara είπε...

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΑ ΑΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?
ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΒΑΛΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ.
ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΡΥΦΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια κ.Κυρατζή γιατί ενώ έχετε ετικέτα για on line επισκέπτες όταν κλικάρουμε δεν φαίνονται?
Για διακόσμηση τη βάλατε?

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω και ενα νεο που ισως σας ενδιαφερει.
Θυμαστε τον Αγαπιο το παραπληγικο σκυλακι απο το κυνοκομειο που σερνοταν στο τσιμεντο γεματο πληγες?
Βρισκεται εδω και 5 ημερες στη Βορεια Ευρωπη στην κλινικη ενος απο τους καλυτερους κτηνιατρους.
Ξερω οτι ειναι ασχετο με το αρθρο αυτο αλλα αν το σχολιαζα στο αρθρο που ηταν ο Αγαπιος κανενας δεν θα το εβλεπε γιατι κανενας απο σας που φωναζατε γιατι εφυγε τοτε η Θελμα και ο Λουις δεν νοιαζεται πραγματικα για τα ζωα.
Απλα το δημοσευσατε και νομιζετε οτι του προσφερατε τα παντα.
Δεν ειναι ετσι η ζωοφιλια κυριες μου.

Ανώνυμος είπε...

"ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΚΟΥΝΑΓΕ,ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ"
Μόνο αυτή η παροιμία ταιριάζει στο γεγονός του εξώδικου προς την δημοσιογράφο και προς αυτό το μπλογκ.
κα Κυρατζή, σας υποστηρίζουμε σε ότι γράφετε, μια και έχουμε γνωρίσει από κοντά τα ¨φιλοζωικά¨σωματεία και τους φιλόζωους που τα απαρτίζουν.
Προχωρήστε και μην σταματήσετε καθόλου, όσες "απειλές" και αν δεχτείτε.
Είμαστε πολλοί και γινόμαστε ακόμη περισσότεροι, ύστερα από αυτό το εξώδικο.
Θα σας στείλουμε και εμείς στοιχεία που έχουμε μαζέψει και που μέχρι τώρα διστάζαμε να σας στείλουμε.
Γρηγόρης Μπ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία και τι έγινε που έστειλαν ένα εξώδικο; Είναι μια επίσημη απάντηση ή ερώτηση. Τι θα κάνουν μετά; Μήνυση; Για ποιο λόγο; Μια ερώτηση κάνατε, αν η Μυρτώ που ψάχνουν είναι η ίδια Μυρτώ που την έχουν οι Γερμανοί για υιοθεσία; Γιατί θα σας κατηγορήσουν; Για συκοφαντία; Σιγά τώρα! Ούτε αμφισβητήσατε ότι κάτι κακό θα κάνουν στο σκυλί στη Γερμανία. Απλά ερωτήσεις θέτουμε όλοι, που πάνε όλα τα ζώα στην Γερμανία και αν όλα βρίσκουν σπίτι και υπάρχει έλεγχος για όσα χρόνια ζουν.
Γιατί άραγε φοβούνται τόσο και ταράζονται;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ο Αγάπιος, η Θέλμα και ο Λούης στην Γερμανία. Είναι πολλά άλλα παραπληγικά, τρίποδα, τυφλά και κουφά σκυλάκια. Κανείς δεν μπορεί κατηγορήσει τα εδώ σωματεία που τα έστειλαν. Εδώ θα ήταν από καιρό νεκρά. Ποιος θα τολμήσει να κατηγορήσει έναν γνωστό καθηγητή κτηνιάτρο στην Γερμανία που ανέλαβε να χειρουργήσει τον Αγάπιο και την Θέλμα; Τα ζώα δεν είναι στο πουθενά. Είναι σε συγκεκριμένη κλινική. Εκτός και αν αυτό είναι της φαντασίας μας. Από εσάς, κυρία Κυρατζή, θα περιμέναμε ως δημοσιογράφος που είστε, να πάτε στην κλινική και να κάνετε ένα υπέροχο ρεπορταζ για την πορεία των ζώων από τους δρόμους της Ελλάδας που δεν είχαν μέλλον στην σωτηρία τους στην Γερμανία. Να πάρετε μια συνέντευξη από τον κτηνιάτρο χειρουργό και να τον ευχαριστήσετε. Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείτε και τώρα να κάνετε.

Όσο για το καταφύγιο στο Donzdorf της Γερμανίας που αλιεύσατε κάπου, ότι πουλάει άρρωστα σκυλιά από την Ουγγαρία που τα έχει κλεισμένα σε βρώμικα κλουβιά, θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το καταφύγιο δεν έχει κλουβιά. Είναι ένα από τα πρώτα καταφύγια που εφάρμοσε την μέθοδο του "ανοιχτού καταφυγίου χωρίς κλουβιά" όπου τα ζώα μένουν ανά ομάδες. Δεν έχετε παρά να ζητήστε φωτογραφικό υλικό από το ίδιο το σωματείο, το οποίο συνεργάζεται με τον τοπικό Δήμο και την πρόεδρο του, κ. Martina Heisser. Λέτε αν υπήρχαν τέτοιες καταγγελίες να συνεργαζόταν ο εκεί Δήμος με ένα παράνομο καταφύγιο;
Και επειδή θα μας πείτε ότι βρήκατε τις πληροφορίες στο Internet, θα σας πούμε κάτι που εσείς πρώτα ως δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζετε. Το διαδύκτιο είναι η χειρότερη πηγή πλαστών και ψεύτικων πληροφοριών. Ο κάθε διαταραγμένος γράφει "το κοντό & μακρύ του "
Αλλά θα δώσουμε και άλλη μια πληροφορία προς μεγάλη έκπληξη σας. Συνεργάτες του καταφυγίου Donzdorf στην Ελλάδα, που χρόνια σώζουν αδέσποτα ζώα με δικά τους έξοδα και μεγάλο κόπο αφού μηνύθηκαν από διαταραγμένα, ευφάνταστα και δικομανή άτομα, αφού νεέπλεξαν και το όνομα του καταφυγίου Donzdorf, αθωώθηκαν πανηγυρικά στο ακροατήριο. Ο δε εισαγγελέας προέβει σε αυτεπάγγελτη δίωξη των μηνυτών για ψευδορκία και ψευδομαρτυρία. Και μην μας πείτε πάλι για την μη ύπαρξη για ποινικό αδίκημα. Γιατί η μήνυση στηριζόταν σε Άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Άρα ΠΚ χωρίς ποινικό αδίκημα δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το μπλοκ δεν έβρισε ποτέ κανέναν αλλά ούτε και οι σωστοί σχολιαστές του.
Οι μόνοι σχολιαστές που χυδαιολογούν, υβρίζουν, απειλούν, είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι "φιλόζωοι" και κόπτονται για αυτό.
Είναι πολύ εύκολες οι χυδαιολογίες όταν είναι ανώνυμες.
Αλλά Σάρα δεν το ξέρεις ότι υπάρχει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, και η ποινική δίωξη που θα σου ασκηθεί θα είναι πολύ βαριά, γιατί βρίζεις καταξιωμένους δημοσιογράφους;
Όσο για τον ανώνυμο που θέλει να βλέπει ποιοι είναι οι σχολιαστές online, θα του πω ότι η ανωνυμία σε κάθε μπλοκ είναι επιβαλλόμενη.
Ο δε ανώνυμος που μιλάει για τα παραπληγικά ζώα, του λέω ότι δεν είναι ανάγκη να πάει κάποιος στο εξωτερικό για να μάθει τι έγιναν αυτά τα ζώα.
Μια αναφορά από το ελληνικό σωματείο, που θα δημοσιευόταν, θα πληροφορούσε τους πάντες αλλά θα συνέβαλλε και στην ανάδειξη του έργου του ελληνικού σωματείου.
Αλλά εσείς οι "φιλόζωοι" το μόνο που κάνετε είναι να υβρίζετε και να απαξιώνετε.
Είστε τόσο αλαζόνες που νομίζετε ότι μόνο εσείς "παράγετε έργο".
Πρέπει να καταλάβετε ότι με αυτήν την συμπεριφορά σας, εσείς χάνετε.
Οι δε απειλές με "εξώδικα" που νομίζετε ότι φοβίζουν.....ΧΑ
Θα περιμένω τις κινήσεις της δημοσιογράφου και τότε θα τα ξαναπούμε.
Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΚΠΑΟΙΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ. ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ. ΕΙΝΕΙ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΝΑΤΕ ΦΑΟΥΛ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΙ... ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟΑΝΕΡΕΙΣΤΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΕΛΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ; (ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΕΥ ΕΙΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΔΙΚΑ. ΤΑ 1.500 ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ; ΤΑ ΠΗΡΑΝ 1.500 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ; ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ 30. ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ; ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ; ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ...

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ τι κόμπλεξ είναι αυτά ; Γιατί δεν έστελνε το Stray τις εξηγήσεις του και τις απαντήσεις του στα ερωτήματα τόσο καιρό να τα δούμε και εμείς αμέσως; Γιατί δεν απάντησε στις ερωτήσεις της όποιας ομάδας ; Τί το νοιάζει τι ομάδα είναι αυτή; Ο Ολυμπιακός Καρδίτσας. Και λοιπόν; Ερωτήσεις έκανε για την τύχη των ζώων ; Τι κόμπλεξ είναι αυτά ; Άκου εξώδικα λες και τους βρίσανε ; Αν οι δημοσιογράφοι έχουν βάλει παρακολούθηση του μλογκ , σκέψου τι έχει να γίνει από μηνύσεις σε ανώνυμους χυδαίους που κρύβονται με κουκούλα και επιτίθενται ...
Και από ότι βλέπουμε δεν έχει και τόσο καθαρή τη φωλιά του το Stray... Σιγά που το θίξανε με 3 ερωτήσεις. Σιγά που δεν υπάρχει αμοιβή για τα ζώα ; Γιατί έχουν τις τιμές τους δίπλα εκεί που τα στέλνει;


Α.Κ.
Φιλόζωος Καρδίτσας
(με φροντίδα 37 αδέσποτων και όχι σε σωματείο)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αφήνει η δημοσιογράφος να φαίνονται οι online επισκέπτες?
Μήπως διότι είστε 2-3 που απλώς αλλάζετε ονόματα,επαγγέλματα και πόλεις?
Δεν θέλουμε να μάθουμε ποιοί είναι οnline αλλά πόσοι είναι Μανώλη.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς αν φαίνονται οι online τελευταίε ανώνυμε;
Φαίνονται και εμείς τους βλέπουμε πόσοι είναι.
Να πας σε έναν τεχνικό να σου διορθώσει τον υπολογιστή σου.
Πάρε από την αρχή δεξιά και κατέβα και θα τους δεις. Στην αρχή είναι.
Αλλά μόνο οι ζωόφιλοι με σταματημένο μυαλό σαν το δικό σου θα σκεφτόταν ότι είμαστε δύο τρεις μόνο και αλλάζουμε όνομα και πόλη.
Θα θέλατε όλοι σας!!!!
ΧΑ ΧΑ
Είμαστε πολλοί και σε λίγο, με αυτά που γράφετε και κάνετε θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι.
Και σε λίγο θα υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες εναντίον των ζωόφιλων σαν και σένα που θα ψάχνουν.
Αντε και πολύ μας τα ...... με τις ανοησίες σας.
Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

Όπα ρε και εξώδικη απάντηση από φιλοζωικό σωματείο ... Γιατί δεν μπορούσα να απαντήσουν κανονικά ; Που ήταν το ψέμα ; Στις δωρεές που ζητάνε ; Στα ζώα που στέλνουν ; Στις τιμές που έχουν δίπλα ; αφού δεν ντράπηκαν να θίξουν τέτοια καλή δημοσιογραφική δουλειά , που πρώτη φορά γίνεται για τα ζώα , που πιάνει όλα τα θέματα με αντικειμενικότητα, ενημερώνει για όλα , δεν βάζει μόνο τα συνηθισμένα που βάζουν όλοι. Μήπως αυτό τους πειράζει ; Τάχουν παίξει γιατί μαθαίνω ότι το Υπουργείο ξέρει πολλά περισσότερα και έχει μαζέψει χρόνια τώρα στοιχεία. Δεν έχει κάνει κίνηση ακόμη αλλά μα περιμένετε λίγο . Ετοιμάζεται ο Καρχιμάκης . Δε μασάνε αυτοί σαν τους προηγούμενους που τους κατάφερναν. Κύριοι δημοσιογράφοι του blog ( γιατί εγώ γνωρίζω την ομάδα από την ανακοίνωσή σας στο παλιό σάιτ). Η κυρία Ν. Νταουντάκη (γνωστή φιλόζωη δημοσιογράφος)που είναι αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και είναι μαζί σας πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον τους , γιατί σας θίγουν όλους και σας ειρωνεύονται άδικα και αβάσιμα . Αυτοί οι ενεπρόκοποι θα κρίνουν τη δουλειά σας ; Αυτοί οι έμποροι ζώων θα κρίνουν άλλους έντιμους ανθρώπους ; Δεν έχουν κανένα δίκιο και αν ανοίξετε έρευνα θα τρέχουν όλοι αυτοί σαν τα ποντίκια. Γιαυτό φοράνε κοκούλες και σας βρίζουν. Έχει δίκιο ο/η Δ.Δ.Δ.

Γιάννης Σιδέρης
Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι για σένα να είχες το 1% απο το μυαλό μου Μανωλάκη.
Αυτοί οι 47 που βλέπεις εσύ για αναγνώστες είναι τα μέλη όχι online αναγνώστες.
Αλλά τη νοημοσύνη σας την έχετε αποδείξει.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!
ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ!!!
ΟΥΤΕ ΤΟ FBI ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΖΩΩΝ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!
ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

γιαυτο κοπτεστε, να παιρνουν οι ευρωπαιοι τα ελληνικα αδεσποτα και να αδειαζουμε εδω
αν θελατε τα φιλοζωικα θα ειχατε κανει πολλα για τα αδεσποτα τις στειρωσεις, τα τσιπακια και τη μειωση τους
ουτε οι ευρωπαιοι παιρνουν ολα τα αδεσποτα που στελνετε , ουτε σας νοιαζει τι τα κανουν αυτα που τους μενουν αμανατι
αρκει να φευγουν
αρκει να βγαζετε κι εσεις κατι τις μιας και βρηκατε τροπο
το λαθρεμποριο δεν το ανακαλυψε το μλπγκ ουτε οι ελληνες
το λαθρεμποριο το εχει ανακαλυψει η ευρωπη και το φωναζει χρονια
το κυνηγανε αλλα που να τα ξερετε εσεις αυτα
προλαβαινετε ;
καλο ειναι να υιοθετουν καποια αδεσποτα απο δω, αλλα εσεις τη βρηκατε τη μπιζνα και τα στελνετε κατα εκατονταδες
οι γερμανοι ετοιμαζουν εκθεση καταγγελια για τους ελληνες που εχουν στειλει χιλιαδες ζωα στη γερμανια εδω και χρονια και συνεργαζονται με δικους τους (που τους κηνυγανε και οι ιδιοι) και θα σας ξεφωνισουν
να δουμε τοτε που θα κρυφτειτε και τι δικαιολογιες θα χρησιμοποιητε για να κλαφτειτε παλι
φιλοζωοι της πλακας και τς αρπαχτης

ενας απο τη φαρα σας ειμαι κι εγω αλλα εχω κανει πισω

μιχαλης

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΑΛΛΑΞΕΣ ΟΝΟΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

οχι εγω εχω ξαξαγραψει παλιοτερα δυο φορες σε σχολια
μη μου μπερδευεστε
ειδατε 47 αναγνωστες
αυτοι δεν ασχολουνται νομιζετε ;
μονο γυρω απο τη μυτη σας βλεπετε;
μηπως βλεπετε και φαντ;σματα και εφιαλτες;
γιατι σας ερχεται καταιγιδα
ουτε που το περιμενετε
εγω σας προειδοποιησα
καποιοι που φοβηθηκαν αρχισαν να ξερνανε ...

μιχαλης

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΡΡΡ!!!!!!
ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ.
ΤΡΕΜΩ ΤΡΕΜΩ ΑΠΟ ΦΟΒΟ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ένα παράδειγμα άσχετο με τα ζώα αλλά σχετικό με τη δημοσίευση.
Βγαίνει μια είδηση στη τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο ή στο ιντερνετ για εναν πολιτικό με τη φωτογραφία του που μπαίνει σε ένα γνωστό ξενοδοχείο την τάδε ώρα και μέρα : Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι δεν πήγε ποτέ σε κάποιο ραντεβού στο τάδε ξενοδοχείο να δει ένα επιχειρηματία. Λέτε να μην βγάλουν τη φωτογραφία όλα τα μέσα, που είναι είδηση και να ρωτήσουν πρώτα τον πολιτικό για να διασταυρώσουν μήπως είχε άλλο ραντεβού με γκόμενα, ή μήπως χρώσταγε λεφτά από παλιά διαμονή του στο ξενοδοχείο, ή μήπως κάποιος τον φώναξε και τυχαία πήγε προσ την πόρτα ή ότι άλλο που ίσως τυχαία είχε συμβεί, αν δεν είναι ένοχος; Αφού βγει η ειδηση, θα εξηγήσει στη συνέχεια τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν θα κάνει εξώδικο στο κανάλι ή στο ίντερνετ γιατί έβγαλε την υπαρκτή φωτογραφία του στην είσοδο του ξενοδοχείου, χωρίς να ρωτήσουν που πως και γιατί...
Είναι αστεία αυτά που γράφετε όλοι σας και κρίμα για τη φιλοζωία..

Κώστα Φρατζής

τεχνικός ιδιωτικού καναλιού

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ, ΤΟ ΣΤΡΕΥ ΣΑΣ ΚANΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ... ΤΙ ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ... ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ζ.
(ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΙΠΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΤΥΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ...ΓΚΑΦΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ. ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...)

Ανώνυμος είπε...

Τους ρούμπωσε η δημοσιογράφος ! Μαθήματα δημοσιογραφίας από φιλοζωικό σωματείο ; Ε όχι, πολύ πάει. Τους λέει δηλαδή πριν βγάλετε κάτι για μας , να παίρνετε την άδεια...Τα σωματεία δηλαδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους ; Αν την έκαναν δεν θα φτάναμε στην κατάσταση που είμαστε. Ας μείνουν στα ζωάκια που σώζουν και ας φροντίσουν να τα κρατάνε στη χώρα μας, κάνοντας τη δουλειά τους και τις κινήσεις που πρέπει για τα αδέσποτα και ας μαζευτούμε λίγο όλοι, γιατί αυτή η χώρα , από την πολύ λαμογιά, ΠΑΝΤΟΥ, έφτασε σε τέτοια χάλια. Είναι στη φύση του έλληνα η αρπαχτή και η λαμογιά. Δυστυχώς είναι λυπηρό. Και εδώ δε βλέπω "λαμπερούς καλοπληρωμένους δημοσιογράφους", αλλά μάλλον καθαρούς δημοσιογράφους . Και είναι εισ βάρος των σωματείων να τα βάζουν με τίμιους δημοσιογράφους.
Και τα σωματεία δεν είναι καθόλου μα καθόλου καθαρά. Τα γνωρίζουμε πολλοί αυτά , όσοι τους ξέρουμε. Ας μη μιλάνε λοιπόν, γιατί θα σκάσει και εκεί η μπόμπα. Είναι εποχή αποκαλύψεων και οι μάσκες πέφτουν... Ας μη πουλάνε μαγκιά γιατί είναι σε βάρος τους.

Κ.Κ.Α.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΕ...

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είναι αυτοί (Stray ;) που απαιτούν να μείνουν στο απυρόβλητο ; Ποιό φιλοζωικό σωματείο είναι αυτό που απειλεί δημοσιογράφους και δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας ; Γιατί απειλή είναι αυτό και τίποτε άλλο. Είναι αστήρικτο, άδικο και γραμμένο με περισσό θράσος. Υπονοεί το "μην μας αγγίζετε" και το "αν βρείτε κάτι να μας ειδοποιείτε να τα βρίσκουμε μεταξύ μας" ... Θα μας τρελάνουν ; Ένα σκυλί χάθηκε και ξαφνικά το σκυλί βρέθηκε σε διαφήμιση για υιοθεσία. Αυτό είναι ΕΙΔΗΣΗ που βγαίνει άμεσα , χωρίς "συνεντεύξεις"... Ο εμπλεκόμενος είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει στη συνέχεια γιατί συμβαίνει αυτό και πώς προέκυψε και, από ότι διαβάζω, ήταν υποχρεωμένο το Χ σωματείο (λίγο με νοιάζουν τα ονόματα τους)να ενημερώσει κάποιους, από τους φιλόζωους που έχουν μηχανισμό ανεύρεσης χαμένων σκυλιών, ότι το σκυλί είχε βρεθεί στο μεταξύ (αν φυσικά είναι και αυτό αληθές). Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού για να καλύψουν ένοχες πράξεις. Αυτό το συμπέρασμα βγάζει ένας αναγνώστης που γνωρίζει τα δέοντα.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

sofia k. είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ.
ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ Ν'ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ.
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ "ΦΩΣΤΗΡΑΣ" ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΣΩΠΑΣΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΩΝ, ΑΤ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

ΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΦΙΛΟΖΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκαθαρίσω κάτι που μόλις αντιλήφθηκα.
Η sofia K που γράφει για τους ¨φωστήρες¨ δεν είμαι εγώ η Σοφία Κ.
που γράφω συνήθως στα σχόλια.
Δεν θα υποτιμούσα ποτέ κανέναν από όλους εμάς που σχολιάζουμε, γιατί όπως λέει και ο τέως πολιτικός, δεν γνωριζόμαστε.
Και καλό θα ήταν όλοι να σεβόμαστε τους συν-σχολιάζοντες, γιατί κανένας δεν γνωρίζει τα επιτεύγματα του άλλου στην ζωή του.
Σοφία Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ψέμματα. τρομοκρατία, ψυχολογικός πόλεμος, η κατάντια αρρωστημένων μυαλών που δουλεύουν πάντα στη σκιά και με την κάλυψη δικηγόρων, κράτους, παρακράτους και χρημάτων από το εξωτερικό. Να προσέχετε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΑΙΤΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΥΛΑΚΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΒΡΩΜΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ. ΣΚΑΡΤΕΨΑΝ ΠΟΛΥ...

ΖΩΗ Δ.
ΦΙΛΟΖΩΟΣ