Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Διακοπές με ή χωρίς τον αγαπημένο μας σκύλο

Διακοπές με τον σκύλο

Αν δεν έχετε φύγει ακόμη για διακοπές και ετοιμάζεστε να αναχωρήσετε μαζί με τον αγαπημένο σας σκύλο , θα πρέπει να θυμάστε μερικές γενικές οδηγίες τόσο για τη δική σας καλοπέραση όσο και για την ασφάλεια του κατοικίδιου που αγαπάτε. Βεβαιωθείτε ότι...


ο σκύλος σας έχει ήδη microchip και φορά το κολάρο του με την κτηνιατρική του ταυτότητα / αριθμό και να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του για να δείξετε τα εμβόλιά του ή ό,τι άλλο χρειαστεί.
Πάρτε μαζί το λουρί του σκύλου σας, την τροφή του, το αγαπημένο του παιχνίδι, τη χτένα του, ένα φίμωτρο (απαραίτητο στο καράβι, τρένο, ίσως και τη βόλτα του), αμπούλες και κυρίως σπρέι σιτρονέλας για τα εξωπαράσιτα, μαζί με πολλά μωρομάντιλα, χάρτινα σακουλάκια μιας χρήσης για να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του.
Πάρτε μαζί σας τα φάρμακά του, γάζες, αντισηπτικό, ανασταλτικό για αιμορραγίες, τσιμπιδάκι για να βγάλετε κάτι που θα πατήσει, σταγόνες για τα μάτια και τα αυτιά κ.ά.
Καλό θα ήταν μέχρι να φτάσετε όπου είναι να πάτε, να έχετε μαζί σας ένα θερμός γεμάτο με παγάκια και το μπολ του (πάντα), για να μπορεί να πίνει δροσερό νεράκι.
Αποφύγετε να τον ταϊσετε 2 με 3 ώρες πριν από το ταξίδι σας , για τις «ανεπιθύμητες εξελίξεις» μιας ταρακουνημένης πέψης! Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να του δώσετε και νερό πριν το ταξίδι για να μην του δημιουργήσει υπερβολική σιελόρροια...
Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο. Ούτε για λίγο, ούτε με ανοιχτά παράθυρα.
Μην αφήνετε το σκύλο σας μόνο μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για πολλή ώρα, καθώς μπορεί να γαβγίσει και να ενοχλήσει .
Μην παίρνετε μαζί το σκύλο σας κάπου, όπου δε γνωρίζετε με βεβαιότητα αν επιτρέπεται η είσοδος στους σκύλους .
Επιτρέψτε στο σκύλο σας να εξερευνήσει διακριτικά το καινούργιο του περιβάλλον, με το δικό του ρυθμό, ενθαρρύνοντάς τον αν χρειαστεί.



Αν έχετε σκοπό να μένετε με τις ώρες στον ήλιο, βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας, όπου κι αν βρίσκεται, έχει σκιά και δροσερό νερό. Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας εκτεθειμένο στον ήλιο για περισσότερα από 10 λεπτά (κίνδυνος θερμοπληξίας) και βάζετέ του αντηλιακό κοντά στη μύτη, που το δέρμα του είναι ροζ και ευαίσθητο.





Διακοπές χωρίς τον σκύλο
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να πάτε διακοπές με τον σκύλο σας, πρέπει να σιγουρευτείτε πού θα τον αφήσετε. Αν έχετε φίλους που γνωρίζετε πως μπορούν να τον κρατήσουν με ασφάλεια ή γονείς ή άλλους συγγενείς, τότε όλα καλά. Να θυμάστε πάντα ότι η ψυχολογία των ζώων δεν είναι απλή υπόθεση. Και θυμούνται την απουσία μας και κατάθλιψη παθαίνουν και πολλά άλλα που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφοράς.
Η άλλη λύση είναι φυσικά οι πανσιόν ζώων. Θα πρέπει πρώτα να επισκεφθείτε τις πανσιόν που σκέφτεστε να αφήσετε το ζώο σας και να δείτε τις εγκαταστάσεις αλλά και τη γενικότερη ψυχολογική κατάσταση των κατοικίδιων που είναι εκεί. Ζητήστε να δείτε αν έχουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας από το κράτος. Ρωτήστε επίσης πόσο συχνά τα βγάζουν βόλτα, πότε τρώνε και ότι ιδιαίτερο μπορεί να θέλει το δικό σας ζώο. Εννοείται ότι για να αφήσετε το ζώο σας σε ένα χώρο που υπάρχουν και άλλα κατοικίδια, θα πρέπει να χαίρει άκρας υγείας και να έχει κάνει όλα του τα εμβόλια.
Τι θα πληρώσετε; Από 7-20 ευρώ την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: