Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Κινεζική πόλη σκοπεύει να ευθανατώσει δεκάδες χιλιάδες σκύλους

Σοβαρό πρόβλημα η επιδημία λύσσας στην Κίνα

Η πόλη Jiangmen, στην επαρχία Guangdong της Κίνας αντιμετωπίζει αύξηση της λύσσας και προβαίνει σε απαγόρευση κατοχής σκύλων σε πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην περιοχή. Τα τελευταία 3 χρόνια σημειώθηκαν 42 θάνατοι από λύσσα και...


η συγκεκριμένη πόλη επιτρέπει σκύλους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές μόνο σε ιδιοκτήτες που απέκτησαν ειδική άδεια. Σύμφωνα με την China Daily, οι άδειες αυτές δίνονται σε κατοίκους που χρειάζονται φύλακες για τα σπίτια τους ή σκύλους για φύλαξη άλλων χώρων εργασίας.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 30.000 σκύλοι ζουν ως κατοικίδια σε σπίτια Κινέζων στην περιοχή αυτή. Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τους σκύλους τους από την πόλη , αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα. Μπορούν να τους δώσουν για υιοθεσία σε αγροτικές οικογένειες ή να τους ευθανατώσουν...
Μετά τις 26 Αυγούστου, οι Αρχές θα ψάχνουν και θα αποσπούν κάθε σκύλο που θα εντοπίζουν σε δημόσιο χώρο.
"Στόχος μας είναι να μην σκοτώσουμε όλα τα σκυλιά της πόλης μας και των προαστίων , αλλά ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον με την απαγόρευση σκύλων", δήλωσε αξιωματικός της Αστυνομίας.
Από την άλλη, οι ειδικοί επί του θέματος τονίζουν πως ελάχιστα θα λυθεί το σοβαρό πρόβλημα της επιδημίας της λύσσας στην Κίνα με αυτές τις μεθόδους.
Το 2009, αναφέρθηκε ότι από τους συνολικά 75 εκατομμύρια σκύλους της Κίνας, μόνο το 1/5 από αυτούς εμβολιάστηκαν για λύσσα και ότι 40 εκατομμύρια άνθρωποι δαγκώθηκαν από σκύλους εκείνη τη χρονιά.
Εν τούτοις, η απαγόρευση και η ευθανασία σκύλων δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα αυτό της Κίνας, όπως και της Ινδίας. Οι εμβολιασμοί είναι η ενδεδειγμένη λύση ενάντια στην επιδημία.
Πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται και φωνάζουν ότι η απαγόρευση αυτή δεν είναι επιστημονική ή ανθρώπινη λύση και ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ. Σύντομα οι Κινέζοι θα θελήσουν να κρατήσουν τα κατοικίδιά τους και δεν είναι δυνατόν να σπάνε τις πόρτες οι Αρχές για να ελέγξουν αν υπάρχουν σκύλοι στα σπίτια για να τους σκοτώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: