Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του 269life Greece στην Αθήνα για τη ματωμένη εξαγωγή ζωντανών ζώων

Η Εξαγωγή Ζωντανών Ζώων Από την Αυστραλία προς τη Μέση Ανατολή είναι μια ματωμένη επιχείρηση! 

 Το Σάββατο 17 Μαϊου το 269life Greece, πραγματοποίησε διαμαρτυρία ενάντια στην εξαγωγή ζωντανών ζώων από την Αυστραλία προς τη Μέση Ανατολή, μπροστά από την πρεσβεία της Αυστραλίας, στην Αθήνα. Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος 20 άτομα, κρατώντας πλακάτ με χαρακτηριστικές σκηνές από την τύχη των ζώων σε αυτά τα ταξίδια και στις χώρες προορισμού, μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο και συλλέγοντας υπογραφές. Συγκινητική ήταν η αντίδραση των ανθρώπων που περνούσαν και καθώς ενημερωνόταν για τα γεγονότα, ζητούσαν ...


κενά φύλλα συλλογής υπογραφών, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να μαζέψουν από φίλους και οικόγένεια και να μας τα παραδώσουν συμπληρωμένα. Και για αυτό τους ευχαριστούμε πολύ!
Ταυτόχρονα ειπώθηκαν μερικές από τις ιστορίες αυτών των θυμάτων. Απόσπασμα του κειμένου που ειπώθηκε μπροστά από την πρεσβεία της Αυστραλίας ακολουθεί παρακάτω:
"Κάθε χρόνο εκατομμύρια ζώα της Αυστραλίας εξάγονται ζωντανά προς τη Μέση Ανατολή. Δεκάδες χιλιάδες πεθαίνουν στη θάλασσα. Εκείνα όμως που θα επιζήσουν από αυτό το ταξίδι είναι αυτά που θα υποστούν την πιο ωμή βία που μπορείτε να φανταστείτε. Πάνω από 30 επίσημες έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι στις χώρες προορισμού, τα ζώα πέφτουν θύματα ακραίας κακοποίησης και βάναυσης σφαγής μιας και δεν υπάρχουν νόμοι που να τα προστατεύουν.
Εκατομμύρια αγελάδες, πρόβατα και κατσίκες στοιβάζονται σε σκουριασμένα φορτηγά πλοία στα λιμάνια της Αυστραλίας. Οι συνθήκες μέσα στα πλοία αυτά είναι απερίγραπτες. Τα ζώα θα περάσουν μέσα σε αυτά τα σαπιοκάραβα εβδομάδες ταλαιπωρίας και πόνου. Φέρτε στο νου σας για λίγο την εικόνα: ένα πρόβατο θα πρέπει να περάσει ένα μήνα σε ένα πλοίο, με χώρο που θα του αντιστοιχεί όσο 2 κόλλες Α4 και μια αγελάδα βάρους 300 κιλών, έχει στη διάθεσή της ένα μόλις τετραγωνικό μέτρο!
Σκεφτείτε το λιγάκι. Ένα ζώο έχει μόλις αποχωριστεί από το κοπάδι του βρίσκεται φορτωμένο σε ένα πλοίο, ακίνητο, στριμωγμένο, μέσα σε αφόρητη ζέστη και υγρασία, με τα περιττώματα των ζώων να δημιουργούν μια υγρή μάζα που το καλύπτει εντελώς. η δυσωδία είναι έντονη και ο αέρας αποπνικτικός. η πρόσβαση στο νερό και στο φαγητό, δύσκολη. Αν είναι αδύναμο ή τραυματισμένο θα ποδοπατηθεί από τα υπόλοιπα και θα μείνει εκεί σε μια γωνιά να αργοπεθαίνει. Έρευνες έχουν καταγράψει ζώα να γεννάνε μέσα σε αυτά τα πλοία. Δεν χρειάζεται να σας πούμε την τύχη των νεογέννητων μωρών. ούτε την τύχη της μητέρας.
Ασθένειες όπως πνευμονία, σαλμονέλωση, επιπεφυκίτιδα και αφθώδης πυρετός θα προσβάλει ένα μεγάλο ποσοστό των ζώων που μεταφέρονται, τα οποία και δεν θα καταφέρουν να έχουν κτηνιατρική βοήθεια, μιας και βάση νόμου σε κάθε πλοίο, υπάρχει μόνο ένας κτηνίατρος. Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες πρόβατα και χιλιάδες αγελάδες πεθαίνουν μέσα στα πλοία.
Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει στα ζώα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι μόνο η αρχή της κόλασης που τα περιμένει όταν φτάνουν στον προορισμό τους. Η συνέχεια είναι πραγματικά τρομακτική.
Με το που θα αποβιβαστούν τα ζώα από το σκάφος, στη χώρα προορισμού, παύουν και να προστατεύονται από τους νόμους που διέπουν την Αυστραλία. Διαφορετικές έρευνες στη Μέση Ανατολή έχουν τεκμηριώσει τρομερές παραβιάσεις εις βάρος των ζώων . Θα τα χτυπήσουν, θα τα σύρουν στους δρόμους, θα τα στοιβάξουν σε φορτηγά, μέσα στον ήλιο δίχως νερό, στις ακραίες θερμοκρασίες της Μέσης Ανατολής, θα τους βγάλουν τα μάτια, θα τους σχίσουν τους τένοντες. ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μακρύς. και πολύ τρομακτικός.
Τα πρόβατα αγοράζονται συχνά από τους μεμονωμένους ιδιώτες, οι οποίοι τα πετάνε και τα κλείνουν μέσα στα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων τους, δεμένα χειροπόδαρα, σαν άψυχα σακιά. Θα τα σφάξουν στην άκρη του δρόμου ή μέσα σε κάποια τουαλέτα, ενώ τα πρόβατα αυτά θα έχουν πλήρη συνείδηση και θα αισθάνονται την λεπίδα να τους κομματιάζει τη σάρκα, χιλιοστό προς χιλιοστό.
Οι αγελάδες της Αυστραλίας είναι μεγαλύτερες και πιο άγριες από τις αγελάδες της Μέσης Ανατολής και οι κάτοικοι σε αυτές της περιοχές δεν είναι εξοικειωμένοι και φοβούνται αυτούς τους τρυφερούς γίγαντες. Το αποτέλεσμα είναι σκηνές βγαλμένες από ταινίες τρόμου. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί κατά την σφαγή των αγελάδων είναι ιδιαίτερα βίαιες και αποτρόπαιες. Η αγελάδα θα δεθεί σε κάποιο στύλο. με τα πόδια της βουτηγμένα στο αίμα των άλλων αγελάδων που σφάχτηκαν πριν από αυτήν και με τα κεφάλια τους πεταμένα δεξιά και αριστερά. Με ένα μαχαίρι θα της βγάλουν τα μάτια και με μαχαίρι θα της κόψουν τους τένοντες των ποδιών της. Όλα αυτά γίνονται για να λυγίσουν το άκακο αυτό ζώο και να μπορέσουν να το σφάξουν.
Οι σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές ακόμα και για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τα ζώα. Η βιομηχανία εξαγωγής ζωντανών ζώων δεν θέλει ο κόσμος να γνωρίζει τα γεγονότα, όμως διαρκώς γίνονται έρευνες και μια τεράστια παγκόσμια κατακραυγή χτυπάει την κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Ανά διαστήματα κάποια καινούργια έρευνα θα φέρει στο φώς νέα στοιχεία: πολλά βίντεο που καταγράφουν την βαναυσότητα των εξαγωγών ζώντων ζώων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες. Οι ιστορίες είναι άπειρες και πάντα βουτηγμένες στη βία, τον πόνο, την αγωνία και το αίμα.
Οι φρικαλεότητες που γίνονται δεν ήταν απαραίτητες να συμβούν και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν υπήρχαν οι νόμοι που θα προστάτευαν τα ζώα που φτάνουν στη Μέση Ανατολή. Και μιας και αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες χώρες και σε συγκεκριμένη θρησκεία θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια παρένθεση και να τονίσουμε πως αυτά τα περιστατικά δεν έχουν να κάνουν με καμία θρησκεία. Όταν αυτά τα τραγικά βίντεο ανέβηκαν στο You Tube η ταλαιπωρία και τα βασανιστήρια που υπέστησαν τα ζώα καταδικάστηκαν εντόνως από Μουσουλμάνους σχολιαστές. Οι φρικαλεότητες αυτές είναι η τραγική κατάληξη μια βιομηχανίας εξαγωγής ζώων που παρέλειψε να προστατέψει αυτά τα ζώα. Υπεύθυνη για αυτές τις κτηνωδίες είναι η κυβέρνηση της Αυστραλίας, που προκειμένου να πετύχει εύκολο κέρδος, αδιαφορεί για τα δικαιώματα των ζώων.
Αναρωτιόμαστε, πώς μπορεί η Αυστραλία να εξακολουθεί να βάζει τα ζώα σε τέτοιο κίνδυνο; Γιατί δεν αλλάζει τακτική; Η κατακραυγή των ανθρώπων είναι επάνω της! Παγκόσμια! Αυτή η βδομάδα, είναι μια βδομάδα αφιερωμένη στα θύματα της Αυστραλίας και παντού στον κόσμο μια σειρά από διαμαρτυρίες λαμβάνουν χώρα, από την Αμερική ως την Ευρώπη και από την Μέση Ανατολή μέχρι την Αυστραλία! Είναι στο χέρι μας να πιέσουμε την κυβέρνηση της Αυστραλίας να σταματήσει τις εξαγωγές ζωντανών ζώων!"
Βοηθήστε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο, υπογράφοντας την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στο παρακάτω link:
Περισσότερες λεπτομέριες θα δείτε στη σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: