Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Το κίνημα του 269life συμμετέχει στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των ζώων


στις 23 Μαρτίου 2014, στις 11π.μ. στο Μοναστηράκι Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στις 11 το πρωί, το 269life Greece, θα συμμετάσχει στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία στο Μοναστηράκι, επί της πλατείας, για την βάναυση, άδικη και βάρβαρη μεταχείριση ΟΛΩΝ των ζώων από τους ανθρώπους. Αναφέρει χαρακτηριστικά : ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τους και την αντιμετώπισή τους ως ισότιμους κατοίκους αυτού του πλανήτη και όχι σαν μέσω διατροφής, ένδυσης, πειραματισμού και διασκέδασης προς όφελος ...

των ανθρώπων.
ΟΧΙ στον καθημερινό βασανισμό και σφαγιασμό εκατομμυρίων ζώων φάρμας στο βωμό του κέρδους και της παραπληροφόρησης του κοινού ότι το κρέας και τα ζωικά παράγωγα αποτελούν αναγκαία πηγή διατροφής.
ΟΧΙ στα πειράματα που περιλαμβάνουν ζώα ως αντικείμενο μελέτης, ενώ υπάρχουν σύγχρονες εναλλακτικές μέθοδοι με πιο έγκυρα αποτελέσματα.
ΟΧΙ στον βασανισμό και εξευτελισμό εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων ζώων που θανατώνονται για την ένδυση και υπόδηση των ανθρώπων.
ΌΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ των ζώων από άρρωστα και ποτισμένα με αδιαφορία, για την αξία της ζωής, μυαλά που στοχεύουν μόνο στο ΚΕΡΔΟΣ.
Η διαμαρτυρία αυτή είναι η αρχή ενός απίστευτα δύσκολου και επίπονου έργου και η απελευθέρωση του μοσχαριού με το νούμερο 269 είναι το κίνητρο μας για την ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΡΩΣΗ των ΖΩΩΝ. Το βάρος είναι μεγάλο και ο αγώνας μακρύς και δύσκολος, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε μέχρι όλα τα ζώα να ελευθερωθούν και όλα τα κλουβιά να αδειάσουν.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ 269.
Τι είναι το 269life:

To "269" είναι ένα μοσχάρι που γεννήθηκε σε μια ισραηλινή γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία. Με το μαρκάρισμα (branding) του αριθμού του στο σώμα μας, θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ τα θύματα του ολοκαυτώματος των ζώων σε όλο τον κόσμο, να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχάσουμε ποτέ.

Στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά.
Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου.

Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

"Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.
Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας."

Ετησίως, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας.

Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει την ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.

Το κίνημα του 269life ξεκίνησε στο Ισραήλ στις 2 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι στιγμής υπάρχει σε 25 χώρες:
Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τουρκία, Βραζιλία, Η.Π.Α., Ρουμανία, Σουηδία, Νεπάλ, Ιταλία, Ινδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Γερμανία, Βέλγιο, Κολομβία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Πολωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Επίσημη σελίδα του κινήματος: http://269life.com
Η σελίδα του 269life Greece στο facebook: https://www.facebook.com/269lifeGreece
Το βίντεο από όπου ξεκίνησαν όλα:
Για όλη την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εκμετάλλευση των ζώων από τους ανθρώπους, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ "Earthlings" με Ελληνικούς υπότιτλους εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=C3j0LyysECA
Το Earthlings είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκαν ποτέ στον τομέα της φύσης ,των ζώων και των ανθρώπινων οικονομικών συμφερόντων.
(Με την χρήση κρυφής κάμερας και με υλικό που δεν έχει ξανά προβληθεί το Earthlings μας δείχνει βήμα προς βήμα τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών του κόσμου ,οι οποίες όλες εξαρτώνται απόλυτα στα ζώα για το κέρδος τους).


Δεν υπάρχουν σχόλια: