Σελίδες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παράνομη έκρινε το ελληνικό Δικαστήριο τη μεταφορά φορτίου 102 ζώων από την Ελλάδα στην Αγκόνα το 2008

Αθωώθηκαν οι Ιωάννα Γκαραγκούνη, πρόεδρος της ΣΥΖΩΣΩΕΛ και Σπ.Θεολόγου, νομοκτηνίατρος

Οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου άρχισαν να διερευνούν την παράνομη διακίνηση αδέσποτων κατοικίδιων προς το εξωτερικό

Αθώοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο στις 19 Φεβρουαρίου 2014 οι κατηγορούμενοι Ιωάννα Γκαραγκούνη - πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας και Σπυρίδων Θεολόγου - νομοκτηνίατρος, μετά από μήνυση του μεταφορέα κατοικίδιων ζώων Ιωάννη Βασιλείου. Η κατηγορία για την οποία αθωώθηκαν αφορούσε σε αδίκημα συκοφαντικής δυσφήμισης του κ.Βασιλείου , όταν το 2008 κατασχέθηκε φορτίο του από την Ελλάδα με 102 ζώα (σκυλιά ανάμεσα σε άλογα) σε πλοίο στην Αγκόνα. Το δικαστήριο...
έκρινε τελικά παράνομη τη διακίνηση των ζώων για μεταβίβαση σε άλλους, τα οποία ήταν ασυνόδευτα, κατά παράβαση του 998 Ευρωπαϊκού Κανονισμού και αποφάσισε ότι επρόκειτο για εμπορική αποστολή , οπότε η κατηγορία του κ. Βασιλείου περί συκοφαντικής δυσφήμισής του ήταν αβάσιμη. Υπενθυμίζεται ότι σε στάση του πλοίου στην Πάτρα δηλώθηκαν 26 ζώα αντί για 102 και στην Ηγουμενίτσα δηλώθηκαν 46 ζώα, όταν επενέβη ο νομοκτηνίατρος, ο Εισαγγελέας και η Λιμενική Αστυνομία. Όταν το φορτίο με τα 102 ζώα έφθασε μέσω του πλοίου στην Αγκόνα, παρά την εντολή του Υπουργείου Γεωργίας για επιστροφή των ζώων στην Ελλάδα, οι Ιταλοί απαίτησαν να παραμείνουν τα ζώα εκεί. Έτσι αποβιβάστηκαν και κατασχέθηκε το φορτίο παρουσία Εισαγγελέα και κτηνιάτρων και των καραμπινιέρι (λιμενικής αστυνομίας). Ο κ.Βασιλείου επέμενε περί συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του. Ένα χρόνο αργότερα, το 2009 , οι δήμαρχοι Ιωαννίνων, Σαλαμίνας και Ψυχικού βεβαίωσαν προς το δικαστήριο της Αγκόνα ότι αυτό έγινε σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος και ότι γίνεται επανειλημμένα, προκειμένου να αθωωθεί ο κ. Βασιλείου. Και ενώ ο κ. Βασιλείου περιέργως τότε αθωώθηκε, πριν λίγες ημέρες, στην εκδίκαση της υπόθεσης περί συκοφαντικής δυσφήμισής του , ενάντια σε όσους αποκάλυψαν την παράνομη μεταφορά ζώων, η ελληνική Δικαιοσύνη αμερόληπτα έκρινε ότι οι κατηγορίες του ήταν αστήρικτες. Παράλληλα, οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου διερευνούν περαιτέρω την υπόθεση, για το πώς αθωώθηκε τότε ο κ. Βασιλείου παρότι παρανόμησε, αλλά και με ποιους τρόπους διακινούνται έως και σήμερα χιλιάδες αδέσποτα κατοικίδια αφορολόγητα και παράνομα στο εξωτερικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται με αυτην την ιστορια επιτελους ; Θα σταματησει ποτε το παρανομο πουλημα σκυλων έξω; Πουλαμε σκυλους ακομη και στην Αμερική που εχουν καταφυγια που τα σκοτωνουν κ δεν ξερουν τι να τα κανουν. Τα περισοτερα φιλοζωικα κανουν αυτην την δουλεια και μαζι πουλανε και καθαρόαιμα. Μπιζνα καλη ε ; Ο κοσμος τοχει τουμπανο κ εμεις κρυφο καμαρι ; Και το κρατος κυταει αλλου και δηθεν χτυπάει την παρανομια και την φοροδιαφυγή ; Σαπιλα..

Unknown είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ(ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓATIA)ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!