Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Εβδομάδα δράσης" και διαμαρτυρίες κατά των KLM και Air France για μεταφορές ζώων για πειράματα

Μεταφορές ζώων , από μαϊμούδες μέχρι σκύλους και γάτες, σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τη βιομηχανία πειραμάτων


Διαδήλωση και διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Χάγη κατά των αεροπορικών εταιριών Air France και KLM , μέσω των οποίων μεταφέρονται ζώα για τα εργαστήρια πειραμάτων. Στο μεταξύ , τόσο η Ολλανδία, όσο η Γαλλία, το Βέλγιο ακόμη και οι ΗΠΑ συντονίστηκαν σε ενέργειες διαμαρτυρίας , με "ειδική εβδομάδα κατά των μεταφορών ζώων για πειράματα". Οι εταιρίες Air France και ΚΛΜ καταγγέλονται για μεταφορές ζώων εξυπηρετώντας τη διεθνή βομηχανία ...
εκμετάλλευσης ζώων για πειράματα. Όπως αναφέρεται μεταφέρουν με τις πτήσεις τους ζώα από την Αφρική και την Ασία προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από μαϊμούδες έως και σκύλους και γάτες , με σκοπό την τροφοδότηση των εργαστηρίων πειραμάτων ανά τον κόσμο.




Ήδη ξεκίνησε διεθνής καμπάνια διαμαρτυρίας ενάντια στις δύο αεροπορικές εταιρίες και την εμπλοκή τοους σε αυτό το "βάρβαρο εμπόριο", όπως ονομάζεται. Καταγγέλεται επίσης ότι κάθε χρόνο 10.000 "πειραματόζωα" εξάγονται από τις παραπάνω χώρες και τροφοδοτούν εργαστήρια στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: