Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Η αρκούδα κατέσφαξε ζώα στο Δισπηλιό

Μπήκε σε περιφραγμένο χώρο σπιτιού και ... έσφαξε 13 οικόσιτα ζώα

Σκηνές φρίκης και τρόμου έζησε οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή του Δισπηλίου προχθές το βράδυ. Οι συμπολίτες μας έχουν στο σπίτι τους περιφραγμένο χώρο με οικόσιτα ζώα. Στη 1:30 ή αρκούδα μπήκε... στον χώρο και άρχισε να σφάζει τα ζώα. Παρόλο το φως (με προβολείς) και θορύβους (με τενεκέδες) η αρκούδα δεν έφευγε. Μετά από τηλεφωνική κλήση,...
επιτόπου έφτασαν 3 περιπολικά και ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να την απομακρύνουν. Ο απολογισμός ήταν 1 προβατίνα, 1 κατσικάκι, 1 σκυλί και 13 γαλοπούλες να κείτονται σφαγιασθέντα (όχι νεκρά). Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη, η αρκούδα ξαναγύρισε αργότερα και αποτελείωσε την προβατίνα, ενώ υπήρχαν καταγγελίες από τους Αμπελόκηπους για εκτεταμένες καταστροφές σε κερασιές. Χθες βράδυ επανήρθε στο χώρο στις 10 και έμεινε μέχρι τις 5 το πρωί. Τη δράση της αρκούδας παρακολούθησε πλήθος υπευθύνων και η ομάδα άμεσης επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩ, χωρίς να μπορεί κάποιος να δώσει λύση. Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι ότι η αρκούδα έχει εξοικειωθεί με την παρουσία των ανθρώπων, τρέφεται και με σάρκες και πλέον είναι ζήτημα χρόνου να επιτεθεί σε άνθρωπο. Η αρκούδα φοράει κολάρο και παρακολουθείται από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ.
mpetskas.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να σας πει κάποιος ότι τα ζώα ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΥΝ όπως οι άνθρωποι από διαστροφή ή κακία?
Οτι απλά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ?

Μήπως να πει κάποιος στον αρθογράφο ότι αν η αλεπού φάει κοτα ή η αρκούδα κι ο λύκος φάνε πρόβατο φταίει ο τσοπάνης που δε τα είχε προφυλαγμένα σε μαντρί... με τον ίδιο τρόπο που όποιος αφήνει το σκυλί του χωρίς λουρί και το πατάει το αυτοκίνητο ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ το αυτοκίνητο...

Απορώ με μερικούς που θέλουν να λέγονται φιλοζωοι... ειλικρινά...

Σκυλος είπε...

Ενδεχομένως η λέξη "κατέσφαξε" του συγγραφέα του άρθρου που αναδημοσιεύσαμε (www.mpetskas.gr)να μην αποδίδει ακριβώς τον τρόπο που η αρκούδα σκότωσε ή δάγκωνε τα ζώα από πείνα ή από κάποιο άλλο συναίσθημα τρόμου ή επίθεσης κάποιου από τα ζώα ή ό,τι άλλο. Μπορεί εκεί τοπικά να είπαν "κατέσφαξε" και να το γράφει έτσι όπως το είπαν. Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για τις αντιδράσεις των ζώων μεταξύ τους. Ωστόσο, ο χώρος ήταν περιφραγμένος , όπως αναφέρεται και κάποια συρματοπλέγματα είναι παιχνιδάκι για τις αρκούδες... Ενδεχομένως να έχουν ευθύνες και οι ιδιοκτήτες των ζώων και να έρπεπε να έχουν καλύτερη περίφραξη. Πάντως, την αρκούδα την είδαν και προσπάθησαν να τη διώξουν με πολλούς τρόπους και αυτό - σύμφωνα με τις μαρτυρίες - δεν αμφισβητείται. Ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα δικά μας. Οι αρκούδες δεν σκοτώνουν μόνο για να επιβιώσουν. Ενίοτε είναι πολύ επιθετικές σε ζώα και ανθρώπους. Ένα παρεμφερές περιστατικό συνέβη σε σπίτι φίλων στις ΗΠΑ πριν τρία χρόνια και μια μεγάλη αρκούδα μπήκε σε πολύ καλά περιφραγμένο χώρο και δάγκωσε και σκότωσε όλα τα κατοικίδια. Συμβαίνουν και αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ? ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΚΥΛΟ ΚΑΛΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΖΟΜΠΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ.

Σκυλος είπε...

Aπ ότι μάθαμε , στον Αρκτούρο κατάφεραν να πείσουν όλους για την απομάκρυνση της "επικίνδυνης" αρκούδας και αποφεύχθηκε ευτυχώς η λύση της ευθανασίας της.