Σελίδες

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Αναστασίας Μπομπολάκη, Προέδρου Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων "Η Προστασία των Ζώων"

ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ- ΚΟΙΝΩΣ ΑΘΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ- ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ


Θα ήθελα να αναφερθώ σε σχόλιο το οποίο αναρτήσατε στο blog σας, animalpress , με τίτλο " Παραποίηση πορίσματος κτηνιάτρου για το τραυματισμένο σκυλάκι στην Κρήτη" και να παρατηρήσω τα παρακάτω, αφού σας επισημάνω , οτι ο αντικειμενικός δημοσιογράφος , πριν δημοσιεύσει και ιδίως σχολιάσει τέτοια φαιδρά και κατασυκοφαντικά κείμενα , οφείλει να διασταυρώνει τις πηγές του.

Διαφορετικά...


γίνεται συνένοχος στο έγκλημα της συκοφάντισης αθώων ανθρώπων.
Μιλάμε πλέον για λασπολογία και οχι για δημοσιογραφία.
Επειδή δε αβασάνιστα δημοσιεύσατε αυτό το λιβελογράφημα , αν θέλετε να λέγεστε σωστή και αντικειμενική, μετά τα στοιχεία που κάτωθι σας παραθέτω, θα πρέπει οχι μόνο να αναρτήσετε το δικό μου σχόλιο , αλλά και να ζητήσετε συγγνώμη από αυτούς που φωτογραφίζονται χειρουργικά μέσω της ανάρτησης του σχολίου στο blog σας.
Η γυνάικα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια

Πρόκειται λοιπόν για ενα αρρωστημένο σχόλιο ανθρώπων οι οποίοι διακατέχονται από το σύνδρομο του " όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια "

Ή πιο απλά όταν ο φθόνος, η ζήλεια και η κατινιά τους οδηγούν στο επίπεδο να κατηγορούν καταξιωμένους και μαχόμενους πολίτες αλλά κυρίως πολίτες των οποίων η δράση για την προστασία και την ευημερία των ζώων έχει κριθεί τελεσίδικα από την κρητική και οχι μόνο κοινωνία και μόνο κάποιες θλιβερές και ανόητες τύπισσες, πασχίζουν και αγωνιούν να πείσουν για το αντίθετο.

Για του λόγου το αληθές , ας αναφέρουμε ενα απτό παράδειγμα φθόνου.
Μέσα στο 2010 η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών σωματείων κατάφερε και απέσπασε , μετά από παρέμβασή της , την έκδοση εγκυκλίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ με οδηγίες προς τα αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, όπου δίνονταν σαφείς οδηγίες για τον χειρισμό των υποθέσεων κακοποίησης από τα αστυνομικά τμήματα.
Μετά από την εγκύκλιο αυτή μάλιστα άλλαξε άρδην ο τρόπος αντιμετώπισης των αστυνομικών προς τους πολίτες και τα σωματεία που κατάγγειλαν κακοποιήσεις ζώων.
Την εγκύκλιο αυτή , διαχειρίστρια του site της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου, ως άκρως ενδιαφέρουσα για το κίνημα, τόλμησε να την αναρτήσει με αποτέλεσμα , όπως διαπιστώσαμε , να την διαγράψουν αμέσως μετά την ανάρτηση της επιστολής της ΕΛ.ΑΣ.
Τυχαίο?
Δεν νομίζω.
Τι άλλο μπορεί να ώθησε τους επικεφαλής της Ζ.Δ από το να καταργήσουν την διαχειρίστρια , εκτός από την ζήλεια και τον φθόνο, αφού αυτή την εγκύκλιο την προκάλεσαν άλλα φιλοζωικά σωματεία ;

Εκτός αν διαφωνούν και με το περιεχόμενο της εγκυκλίου και θεωρούν οτι και αυτή βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου !!!!!!!

Μέσα που χρησιμοποιούν για την κατασυκοφάντηση άλλων ζωόφιλων πολιτών και που δυστυχώς τα ασπάζεστε και εσείς ;
Την ανοησία , τις αρρωστημένες απόψεις , την αοριστολογία και τα αήθη ψεύδη σε όλο τους το μεγαλείο .
Με αυτά τα μέσα προσπαθείτε να ρίξετε από κοινού λάσπη και κάποιοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο μεγαλείο της ψυχής ανθρώπων που δίνουν καθημερινά , επιστημονικά, με πλήρη διαφάνεια την μάχη για την προστασία και ευημερία των ζώων στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.
Εχουμε λοιπόν και λέμε.

Κάποιος , κάπου , κάποτε δημοσιογράφος , που πέρασε από την Κρήτη, δεν είδε λέει τίποτα.
Ονομα, επώνυμο , στοιχεία του εν λόγω δημοσιογράφου έχετε για να τον ρωτήσουμε τι είδε ή τι δεν είδε ?

Αντίθετα εμείς έχουμε να σας αναφέρουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων των τοπικών εφημερίδων της Κρήτης, Ανατολή, Τόλμη, Πατρίδα, Κήρυξ, Χανιώτικα Νέα, που δεν πέρασαν δήθεν από την Κρήτη αλλά διαμένουν στην Κρήτη και πονούν για την κατάσταση την οποία βλέπουν κοι ίδιοι και αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Στον γκεμπελικής έμπνευσης τίτλο ' Παραποίηση πορίσματος κτηνιάτρου" έχουμε να παραθέσουμε την γνωμάτευση του κτηνιάτρου ο οποίος ΠΡΩΤΟΣ είδε το σκυλί και απεφάνθη , οτι το τραύμα έγινε με " τέμνον 'οργανο" , κοινώς μαχαίρι , γνωμάτευση στην οποία στηρίχτηκαν φιλοζωικά σωματεία για την έκδοση της ανακοινωσής τους.
Μήπως και ο κτηνίατρος αυτός είναι εχθρός της Κρήτης ή " οργανο" ανίερων συμφερόντων που στόχο έχουν να βλάψουν την Κρήτη ;
Που την είδατε την παραποίηση ?
Αν στην συνέχεια βγήκαν άλλοι κτηνιατροι με διαφορετική άποψη ευθύνονται τα φιλοζωικά σωματεία ?
Κάλλιστα δεν θα μπορούσαμε και εμείς να ισχυριστούμε, ότι κάποιοι συνειδητά προκάλεσαν την γνωμάτευση άλλων κτηνιάτρων για να κτυπήσουν ενα άλλο φιλοζωικό σύλλογο ;
Πως το βλέπετε αυτό ;
Κινείται στην δική σας λογική της συκοφάντησης, σας αρέσει ;
Ως που θα φθάσει λοιπόν η ανοητολογία και η επικίνδυνη επιστημονική φαντασία κάποιων ?
΄Η ποιος τελικά παραποιεί την αλήθεια ?

Και δυστυχώς το πιο τραγικό από όλα ατά την γνώμη μου " επιχείρημά " τους και δικό σας δυστυχώς.

" Τα παίρνουμε , λένε, τα ζώα από διάφορα τροχαία ατυχήματα, και μετά τα κρεμάμε στα δέντρα για να φαίνονται , ως κακοποιημένα "
Να γελάσουμε άραγε ή να κλάψουμε γι΄ αυτούς τους μωρούς ?
Η ζήλια και φθόνος έχουν κατακλύσεει την ψυχή τους και την σκέψη τους και δεν μπορούν ούτε να αντιληφθούν πόσο γελοίοι γίνονται με τέτοιου είδους επιχειρήματα.
Για το κρεμασμένο σκυλάκι στα Χανιά, όπου και αναφέρονται/ αναφέρεστε , παραθέτουμε το όνομα του ιδιοκτήτη του άτυχου ζώου, ο οποίος το βρήκε κρεμασμένο.
Λέγεται Ρωμανός Νάστος , είναι κάτοικος Βαμβακόπουλου Χανίων και για όποιον ενδιαφέρεται έχουμε και άλλα στοιχεία του.
Σας παραπέμπουμε στην Νεα Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο τους , που πρώτος ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του σκύλου για το περιστατικό και κάλεσε την αστυνομία.
Εμείς το πληροφορηθήκαμε ώρες μετά.
Για τους περισσότερο δε ανόητους , παραπέμπουμε και στην σχηματισθείσα δικογραφία , από τα στοιχεία της οποίας, - έκθεση θανάτου, στοιχεία σήμανσης, μαρτυρίες- φαίνεται, οτι το δύσμοιρο σκυλάκι, το οποίο κακαοποιείται για μια ακόμη φορά και μετά θάνατο από την απίστευτη βλακεία ορισμένων, κρεμάστηκε στο δέντρο και ο θάνατός του προήλθε από απαγχονισμό.

Το επιχείρημα του κέρδους , που οι μωρές παρθένες επικαλούνται, θα το νοιώσουν για τα καλά στα δικαστήρια , όταν θα έλθει ή ώρα - γιατί θα έλθει σίγουρα- όταν θα κληθούν τελεσίδικα να αποζημιώσουν , με ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό λόγω ηθικής βλάβης και οχι μόνο για τα βρώμικα ψεύδη τους, τους ανθρώπους που με τόση αβάσταχτη ελαφρότητα κατηγορούν.
Μωραίνει Κύριος , ον απωλέσει - ζωοφιλικα- βούλεται.

Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό.
Η κατινιά τους ανήκει.
Και η μοναξιά , η αναξιοπιστία και λοιδωρία του κόσμου επίσης.
Η συνέχεια επί των δικαστηρίων κατά παντός υπευθύνου.

Και επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία, όπως οι επιστολογράφοι του σχολίου σας

Αναστασία Μπομπολάκη
Πρόεδρος
Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Νομικός


ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Το επόμενο σκυλάκι που θα κρεμάσουμε επίτηδες ή σφάξουμε ή δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να του κάνουμε,θα σας καλέσουμε να το δείτε.
Για να έχετε και αποδείξεις , βρε αδελφέ.
Γιατί θα κληθείτε να αποδείξετε, έχετε το δικονομικό βαρος της απόδειξης όλων αυτών που λέτε και ο πέλέκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς επάνω σας.
Αφού ο πέλεκυς της κοινής γνώμης, που γελά μαζί σας, ήδη σας έχει πέσει.

12 σχόλια:

flora είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑΤΑΣΣΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ... ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ; ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΞΩ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΜ ΕΓΩ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ...

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Η προηγούμενη υπουργός ΑΑΤ, Κατερίνα Μπατζελή, που τα έμαθε καλά τα θέματα και τις γνώρισε όλες τις κυρίες των φιλοζωικών δήλωσε :

"Mε τα δύστυχα αδέσποτα λειτουργεί ένα ολόκληρο κύκλωμα παραοικονομίας"…

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2939

Τ ακούς Νατάσσα και Φλώρα ; Τ ακούτε όλοι υποκριτές φιλόζωοι;


Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΜΟΙΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ?
ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να μας πει η κα Μπομπολάκη γιατί κατηγορεί τους άλλους για εμπάθεια, ενώ όλο το κείμενο της είναι γεμάτο εμπάθεια προς άλλα φιλοζωικά σωματεία για αποπροσανατολισμό του θέματος ;;
Γεμάτο απειλές και καθόλου εμπεριστατωμένες απαντήσεις επί του θέματος.

Θα μπορούσε η κα Μπομπολάκη να μας απαντήσει πόσα και ποια φιλοζωικά σωματεία-συλλογοι αποτελούν την συντονιστική που εκπροσωπει όλους αυτούς τους συλλόγους-σωματεία, φαντάσματα ή μη;; Ενεργά ή όχι;;
Και από ποια σωματεία παίρνει την "γραπτή" έγκριση για τις ενέργειες της συντονιστικής;;

Θα μπορούσε να μας απαντήσει η κα Μπομπολάκη με στοιχεία και γνωματεύσεις κτηνιάτρων τους 10 θανάτους σκύλων με πυροβολισμό στην Ξάνθη που δημοσιεύθηκε από τον σύλλογο ΣΩΖΩ;; Ο σύλλογος αυτός εκπροσωπείται από την συντονιστική αν δεν κάνω λάθος.

Μπορείτε κα Μπομπολάκη να μας επιδείξετε την γνωμάτευση του κτηνιάτρου που να λέει ότι αυτά τα σκυλιά πυροβολήθηκαν και όχι ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη όταν βγήκαν οι φωτογραφίες;;

Μπορείτε να μας πείτε κα Μπομπολάκη γιατί κάτω από κάθε αναφορά κακοποίησης υπάρχει ο λογαριασμός του εκάστοτε φιλοζωικού σωματείου;;

Δεν θα πω άλλα, δεν θα μιλήσω για άλλες παραποιημένες-φανταστικές κακοποιήσεις που δημοσιεύονται για να δείξουν πόσο κακοί είναι οι Έλληνες και πόσο υποφέρουν τα κακόμοιρα τα σκυλάκια.

θα πω όμως ότι είναι ντροπή για την φιλοζωία η εμπάθεια ορισμένων ανθρώπων προς άλλους ομοϊδεάτες τους. ΝΤΡΟΠΗ.

ΜΑΝΩΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!

Σας βολεύει πολύ να παρουσιάζετε σαν ζήλια, κατινιά ή συμφέροντα το αγώνα κάποιων για να σταματήσουν οι παράνομες εξαγωγές ζώων που κάνετε.

Αλήθεια γιατί κάνατε 3 μέρες να πάτε για νοσηλεία ένα σκυλί με ανοιγμένο το λαιμό ;;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά δεν θα πάρω ποτέ απάντηση από την κα Nellie Sk.

Θα μπορούσε να απαντηθεί ποτέ το ερώτημα «ΠΟΙΑ είναι η πανελλήνια συντονιστική επιτροπή φιλοζωικών σωματείων 85 ή 105 ή 106 ή 107 σωματείων»;;;

Και ΠΩΣ ορίστηκε;;; Με ποια νομική διαδικασία;;

Μια ΑΤΥΠΗ ομάδα μερικών ανθρώπων είναι, που ονομάζονται «φιλόζωοι», χωρίς καταστατικό, χωρίς πρωτόκολλο έγκρισης από το πρωτοδικείο.

Τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα;;;

Εκτός από δύο ή τρεις «διαταγές-εγκυκλίους», ΔΕΝ κατάφεραν την αλλαγή του Νόμου 3170/03, ΔΕΝ κατάφεραν την εφαρμογή του Νόμου αυτού, ΔΕΝ κατάφεραν ούτε ένα pet shop που πουλάει ζώα να κλείσουν, ΔΕΝ κατάφεραν την αλλαγή της εγκυκλίου για την μεταφορά των κατοικιδίων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η επίτευξη ενός εκ των ανωτέρω θα ήταν επιτυχία και θα έδειχνε την δύναμη σας και όχι οι τίτλοι ή τα νούμερα.

Αναφέρεται στην επιστολή ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια».

Μα οποιοσδήποτε εκ των έσω θα σας διαψεύσει. Δεν μπορείτε να το ισχυρίζεστε και να το απαιτείται από άλλους, αν εσείς πρώτοι ΔΕΝ το τηρείτε.

Οι σύλλογοι ή σωματεία, που αποτελούν αυτήν την συντονιστική, θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι αποτελούνται πάνω από 10 μέλη, ότι έχουν πρακτικά συνελεύσεων, ότι κάνουν εκλογές κάθε δύο χρόνια, και λοιπά διαδικαστικά που ορίζει ο Νόμος;;

Θα μπορούσα να υποβάλλω πολλά ερωτήματα.

Δεν περιμένω μια σωστή και εμπεριστατωμένη απάντηση, (εκτός ίσως από τις γνωστές χυδαιολογίες των «φιλόζωων» και τις ασταθείς αόριστες απαντήσεις τους).

Αλλά κάποια στιγμή πρέπει μερικά πράγματα να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν στην φιλοζωία της Ελλάδος και στα «οργανωμένα» φιλοζωικά σωματεία ή συλλόγους και να λυθούν πολλές απορίες.
Και όλη η Ελλάδα να ενημερωθεί για το τι εστί «οργανωμένο» φιλοζωικό σωματείο ή σύλλογος , σύμφωνα πάντα με τον Νόμο και όχι όπως λειτουργούν σήμερα.

ΜΑΝΩΛΗΣ (όχι ο δημοσιογράφος)

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά. Έτσι για να καταλαβω.
Της Χουστουλακη δεν ήταν ο σύλλογος που έβγαλε το σφαγμένο το σκυλί?
Από το Ηράκλειο?
Γιατί στελνει επιστολη η κα Μπομπολακη απο τα Χανια?
Η μαμα της είναι?
Στόμα δεν έχει η κα Χουστουλάκη?
Ντρέπεται?

flora είπε...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΝΩΛΗ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΑΑΝΑΡΤΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ?
ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ?
Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτης ειναι αυτος που κανει πως δεν βλεπει το προβλημα. Οι κακοποιησεις ζωων πρεπει να φαινονται παντου προκειμενου να σταματησουν επιτελους. Αν ειστε ζωοφιλοι σταματηστε να τις δικαιολογητε επιτελους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάς Φλώρα;;
Δικό σου είναι το blog και φοβάσαι μην πιάσω χώρο;;

ΜΑΝΩΛΗΣ (όχι ο δημοσιογράφος)

ellif είπε...

το σκυλι αυτο το διεσωσα εγω με ενα αλλο παλικαρι οταν μας ενημερωσαν. μετα απο ωρες καταφεραμε να το πιασουμε να το παμε σε γιατρο. το να κρινουν ορισμενοι ανωνυμα και να λενε οτι θελουν ας το αφησουν για τον εαυτο τους. εμεις ξερουμε τι περασαμε μεχρι να τον σωσουμε τωρα ποιος παραποιησε τι σιγουρα δεν ειμασταν εμεις.εμεις ειπαμε οτι ο γιατρος που ειχε την ευθυνη του.ο κυριος μπαντουβας.ευχαριστω την κυρια μπομπολακη για την απαντηση της ...οσο για την συκοφαντια την αφιερωνω σε αλλους δηθεν "φιλοζωους"...αυτα σας ευχαριστω