Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

WDCS : Πείτε στη Γερμανία , όχι άλλα δελφίνια σε αιχμαλωσία

Έξι από τα 9 δελφινάρια της Γερμανίας έκλεισαν τα τελευταία 2 χρόνια. Ήταν κερδοφόρες εγκαταστάσεις επίδειξης δελφινιών και φαλαινών, τα δελφίνια των οποίων μεταφέρθηκαν στα άλλα 3 δελφινάρια και κάποια εστάλησαν σε άλλη χώρα. Εκείνο που απαιτείται τώρα είναι να κλείσουν όλα τα δελφινάρια, λόγω...
της σκληρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται και της ζωής τους σε μη φυσικό περιβάλλον, όπως υποστηρίζει και η WDCS (οργανισμός διατήρησης δελφινιών και φαλαινών). Ζητά αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία αυτών των ζώων από την αιχμαλωσία και το εμπόριο.
Μέχρι στιγμής 12 ευρωπαϊκές χώρες δεν κρατούν δελφίναι αιχμάλωτα σε δελφινάρια , οι Αυστρία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λουξεμβούργο,Πολλωνία, Ιρλανδία, Σλοβακία,Σλοβενία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γερμανία είναι μία από τις 15 χώρες που συνεχίζουν να το κάνουν.

 

Ένα από τα δελφινάρια της Γερμανίας (Allwetterzoo Muenster) δήλωσε ότι θα κλείσει φέτος, αν και δεν το έχει τηρήσει ακόμη, ενώ τα άλλα δύο κάνουν ανακαινίσεις περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ στις εγκαταστάσεις τους προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν.
  Όπως η WDCS λέει, η αιχμαλωσία δεν είναι διατήρηση των ζώων , αλλά σκλαβιά. "Τα δελφίνια είναι τα δεύτερα πιό έξυπνα πλάσματα στη γη μετά τους ανθρώπους. Εάν είμαστε τόσο έξυπνοι, πώς μπορούμε ακόμη να φυλακίζουμε δελφίνια και φάλαινες σε πισίνες από μπετόν;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: