Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

L’ Oreal: 1,2 εκατ. δολάρια για κλινικές δοκιμές χωρίς πειραματόζωα

Η L’ Oreal κατέβαλε 1,2 εκατομμύριο δολάρια στην αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) για να συμβάλλει στην ανάπτυξη χημικών τεστ, που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση πειραματόζωων, όπως ανακοίνωσαν από κοινού η περιβαλλοντική αρχή και ...

η γνωστή εταιρεία καλλυντικών.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε, η L’ Oreal ξεκίνησε αυτή τη συνεργασία για να μελετήσει αν το σύστημα κλινικών δοκιμών που εφαρμόζει η ΕΡΑ με την ονομασία ToxCast, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρέως.

Το σύστημα ToxCast «κατηγοριοποιεί» τα χημικά, ξεχωρίζοντας εκείνα που ενδεχομένως έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

«Λόγω του υψηλού κόστους και του χρόνου που απαιτούν οι δοκιμές σε πειραματόζωα, δεν έχουν αξιολογηθεί λεπτομερώς, ως προς την τοξικότητά τους, όλα τα χημικά που χρησιμοποιούνται», τόνισε σε δηλώσεις του ο David Dix, αξιωματούχος της EPA.

«Το ToxCast μπορεί σε πολύ σύντομο χρόνο με εκατοντάδες δοκιμές να ελέγξει χιλιάδες χημικά, παρέχοντας αξιόπιστα αποτελέσματα για αρκετούς τύπους τοξικότητας», πρόσθεσε.

Εκτός από χρηματοδοτική βοήθεια, η L’Oreal θα παράσχει πληροφορίες για τα χημικά που χρησιμοποιεί στα καλλυντικά της «διευρύνοντας τους τύπους χημικών συστατικών που αξιολογούνται από το σύστημα ToxCast.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θεραπείες ασθενειών όπως ο διαβήτης και η πολιομυελίτιδα βρέθηκαν χάρη στις δοκιμές στα ζώα, διευκρινίζοντας ότι σήμερα χρησιμοποιούνται πειραματόζωα στην έρευνα για την ηπατίτιδα, τον ιό HIV και τα βλαστοκύτταρα.

Ωστόσο, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων συνεχίζουν να ασκούν έντονες πιέσεις στα εργαστήρια που χρησιμοποιούν ζώα για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων, ζητώντας την υιοθέτηση εναλλακτικών μεθόδων.
econews.gr

αναρτήθηκε από lilanimals.blogspot




Δεν υπάρχουν σχόλια: