Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τρεις τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου

Στην πισίνα ενός ξενοδοχείου μάλλον σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί (όπως μαρτυρά η αρχιτεκτονική των κτιρίων), μια παρέα τριών αγορών ηλικίας περίου 8-10 ετών κακοποίησαν μια γάτα, που έτυχε να πέσει στα χέρια τους. Το βίντεο έχει ξεσηκώσει εδώ και μερικές ημέρες ...

τη φιλοζωική κοινότητα και όχι άδικα.

Τα τρία αγόρια, που μάλλον είναι Ελληνόπουλα όπως αναφέρει το zoosos.gr , - το ένα εκ των οποίων λέγεται Βαγγέλης, ενώ κατά τη διάρκεια του βίντεο ακούγεται και το όνομα Γιάννης Γαβαλάς - έπιασαν το ζώο με μια πετσέτα, το πέταξαν στην πισίνα και στη συνέχεια ο ένας εκ των πιτσιρικάδων το κλωτσούσε ξανά και ξανά κάθε φορά, που προσπαθούσε να βγει από το νερό.

Τα γέλια των πιτσιρικάδων και η ικανοποίηση, που νιώθουν από τις πράξεις τους, αλλά και η μανία και η εφευρετικότητα τους, φαίνονται στο βίντεο.

Ο δεύτερος της παρέας τράβηξε το δεκάλεπτο βίντεο, που ανέβηκε στο ΥouΤube, και περιγράφει τη διαδικασία, αφού οι άλλοι δύο προσπαθούν με απόχη, ξύλα, πέτρες, θηλιές να πιάσουν ξανά το ζώο για να το ξαναβασανίσουν. Ο μικρός, που περιγράφει, αναφέρεται διαρκώς στο ακροατήριο του λέγοντας «Κυρίες και κύριοι θα δείτε…».


Έγινε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οι τρεις μικροί τύραννοι ψάχνουν τρόπους για ξαναεγκλωβίσουν το ζώο, ώστε το βίντεο με το θέαμα να το ανεβάσουν στο ίντερνετ. Όμως η γάτα που είναι φοβισμένη παραμένει ακίνητη και μάλλον αυτό την σώζει.

Κάποια στιγμή κάποιος ενήλικος περνάει από το σημείο, που βρίσκονται οι μικροί τύραννοι και έτσι σταματούν τη δράση τους. Τι συνέβη στη συνέχεια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.


Το βίντεο έχει κατέβει από το YouTube και έχει ήδη ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ποιοι γονείς μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά; Αν κακοποιείς σε αυτή την ηλικία και χαίρεσαι με τις πράξεις σου… τι θα είσαι ικανός να κάνεις αργότερα;


Τι απαγορεύει ο νεός νόμος

Στο άρθρο 16 του νόμου 4039/2012 τονίζεται: «Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων».

Τα παιδιά είναι ανήλικα, όμως τους γονείς τους θα βαρύνει η κατηγορία για αμέλεια εποπτείας τους!


Adespoto.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: