Σελίδες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κύπρος : Έρχονται μέτρα για τις παράνομες εισαγωγές ζώων

Ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης συζήτησε με τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη την αυξανόμενη εισαγωγή στην Κύπρο εξωτικών ζώων, με πιο πρόσφατα παράδειγμα τις τίγρεις Σιβηρίας που εισήχθησαν για ζωολογικό κήπο στην Πάφο και ...

τις ακολουθούμενες διαδικασίες. «Η διαδικασία έγινε καθόλα νομότυπα, λήφθηκε και δόθηκε η άδεια τόσο από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες όσο και από την υπηρεσία περιβάλλοντος. Θα παρακολουθούμε την υπόθεση γιατί θέλουμε αυτά τα ζώα να ευημερούν στον τόπο και όχι να υποφέρουν», ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση χαρακτηρίζοντάς την παραγωγική. Οπως είπε, αποφασίστηκε να προχωρήσουν κάποια μέτρα ως δικλείδες ασφαλείας για να μην γίνονται παράνομες εισαγωγές ζώων και όταν γίνονται ακόμα και νόμιμες εισαγωγές, να γίνονται με πάρα πολλή προσοχή και πολλούς ελέγχους για να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα από υπερβολικές και εξεζητημένες εισαγωγές αγρίων ζώων.

Πρόσθεσε ότι στη περίπτωση των τίγρεων Σιβηρίας, προκλήθηκε το δημόσιο αίσθημα γιατί τα ζώα αυτά των οποίων ο φυσικός τους χώρος είναι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αναγκάζονται να ζουν σε ένα περιβάλλον σαν το κυπριακό. Είπε, επίσης, ότι έπρεπε να μπουν πιο αυστηρές προδιαγραφές για την εισαγωγή τους και τη φιλοξενία τους στην Κύπρο κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.

alithia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: