Σελίδες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μένουν έξω από το λεωφορείο ... με το σκύλο τους!

Παρά το ότι πληροφορούνται για τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπονται τα κατοικίδια, την τελευταία στιγμή, ιδιοκτήτες ζώων μένουν έξω από το λεωφορείο... Τί κι αν είναι προκαθορισμένα τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπονται τα ζώα; Οι οδηγοί του ΚΤΕΛ,...

κατά βούληση, αποφασίζουν να αφήσουν απέξω τα κατοικίδια, μαζί και ... τους ιδιοκτήτες τους, που όπως είναι λογικό, δεν μπορούν να τα εγκαταλείψουν στη στάση!

Με επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Πειβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προς το Υπουργείο Μεταφορών, τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου, Λευκάδας και της Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Μεταφορών, τονίζεται το παράνομο της ενέργειας αυτής εκ μέρους των οδηγών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

στην Ομοσπονδία μας φτάνουν καταγγελίες, για μη εφαρμογή των ανωτέρω από οδηγούς των ΚΤΕΛ!

Ενώ οι φιλόζωοι, ενημερώνονται για τα δρομολόγια μέσα στα οποία επιτρέπεται η μεταφορά ζώων, και ενώ συνήθως προηγείται ενημέρωσή τους από τα ταμεία που αγοράζουν τα εισιτήριά τους, όταν φτάνουν να επιβιβαστούν, τελικά αναγκάζονται να αναβάλλουν το ταξίδι τους, καθώς ορισμένοι οδηγοί επιμένουν να θέλουν να τοποθετούν τα κατοικίδια στις αποσκευές!

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της κυρίας Φωτεινή Σερεφίδου, η οποία στις 25/02/2012 επιχείρησε να ταξιδέψει από την Αθήνα στο Ναύπλιο και ενώ ενημερώθηκε για τα δρομολόγια, πλήρωσε το εισιτήριό της, ο οδηγός της δημιούργησε πρόβλημα επιμένοντας ότι το ζώο της θα έπρεπε να ταξιδέψει στις αποσκευές και την ανάγκασε με αυτόν τον τρόπο να μην ταξιδέψει αν και η ίδια χωρίς να προβλέπεται αυτό από κάπου ζήτησε και είχε την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των συνταξιδιωτών της!

Σαν δεύτερο πρόσφατο περιστατικό, μας καταγγέλθηκε για τα ΚΤΕΛ Λευκάδας ότι στις 21/03/2012 μία κυρία και ενώ επέδειξε ακόμα και τον νόμο, επιχείρησε να ταξιδέψει με το κατοικίδιό της, και πάλι οι οδηγοί επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες δεν την άφησαν να ταξιδέψει!

Παρακαλούμε - άμεσα - λόγω και της περιόδου (εορτών - διακοπών) να εκδόσετε νεότερη εγκύκλιο για την εφαρμογή του νόμου καθώς αυτός δεν εφαρμόζεται από τους αρμόδιους φορείς!

Τέλος θα πρέπει να μας διαβεβαιώσετε ότι τέτοια περιστατικά θα εκλείψουν άμεσα, καθώς η παραβατική αυτή συμπεριφορά εκ μέρους των οδηγών των ΚΤΕΛ, αναγκάζει τους πολίτες να αλλάξουν τα σχέδια ταξιδιού τους, και συνιστά παραβίαση της αρχής της ελεύθερης επιλογής µέσου μετακίνησης καθώς και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών!

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: