Σελίδες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απαγόρευση της βασανιστικής θρησκευτικής σφαγής των ζώων στην Ολλανδία‏

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο με 116 ψήφους υπέρ σε σύνολο 150 βουλευτών, πέρασε νόμο όπου καθιστά υποχρεωτική την αναισθητοποίηση σε όλα τα ζώα που προορίζονται για σφαγή. Με αυτόν το νόμο, η εξαίρεση που αφορούσε τη θρησκευτική σφαγή (Μουσουλμανική και Εβραϊκή) όπου τα ζώα ...

– σύμφωνα με τη θρησκεία τους – πρέπει να σφαγιάζονται έχοντας πλήρως τις αισθήσεις τους, καταργείται.

Ο νόμος δίνει στις θρησκευτικές ομάδας τη δυνατότητα της εναλλακτικής μεθόδου σφαγής που θα υποδείξουν αυτές, αν και μόνο αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι το ζώο δεν υποφέρει. Η υπερψήφιση του βασίστηκε στις επιστημονικές αποδείξεις που αναφέρουν ότι τα ζώα υποφέρουν εξαιρετικά όταν έχουν τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της σφαγής ενώ αυτό μειώνεται κατά πολύ, όταν είναι πλήρως αναισθητοποιημένα για τουλάχιστον 3-5 λεπτά.



Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων GAWF θεωρεί ότι «αυτό είναι ένα μεγάλο θετικό βήμα και ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιπες 26 χώρες της Ε.Ε. θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Ολλανδίας». Η απαγόρευση αυτή στην Ολλανδία, αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη, «δεν καταφέρεται εναντίον των θρησκευτικών τελετουργιών. Απλά, θεωρεί ότι η θρησκεία και οι κανόνες της δεν είναι λόγος για να υποφέρουν τα ζώα. Αντιθέτως, είναι μια πρόσκληση στις θρησκευτικές ομάδες να εξερευνήσουν τα όρια της πίστης τους και να εφαρμόσουν νέες καινοτόμες φιλοζωικές μεθόδους».

Στις φωτογραφίες βλέπετε στιγμιότυπα που δημοσίευσε το hellenicrevenge.blogspot.com από τη δημόσια βασανιστική - ιεροτελεστική σφαγή προβάτων στο χωριό Έχινος της Ξάνθης τον Μάιο του 2009.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: