Σελίδες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πειράματα στα ζώα : Η ανθρώπινη ντροπή...

Για την 24η Απριλίου , ημέρα κατά των πειραμάτων σε ζώα

Αξίζουν τόσες θυσίες ζώων για να ζούμε "καλά" ;

Κάθε φάρμακο, κάθε καλλυντικό, κάθε χημική ή οπλική δοκιμή, θα έχει πάντα τη "σφραγίδα" του πόνου, του αίματος των ουρλιαχτών των ζώων, αυτών των υπάρξεων που θανατώνονται και βασανίζονται στο όνομα της επιστήμης , της ιατρικής , της ομορφιάς, στο όνομα του κέρδους και του υπερκαταναλωτισμού των ανθρώπων. Κουνέλια, ποντίκια, μπαμπουίνοι, πίθηκοι, ακόμη και οι "φίλοι του ανθρώπου", σκύλοι και γάτες, βασανίζονται, υποφέρουν και θυσιάζονται κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα, για ... τον άνθρωπο, ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι.
Εκτιμάται ότι 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και πάνω από 25 εκατομμύρια σπονδυλωτά ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στις Ηνωμένες Πολιτείες , συμπεριλαμβανομένων...

των πιθήκων, χιμπατζήδων, ενώ χρησιμοποιούνται σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, ζώα αγροκτήματος και άλλα. Μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων, ουσιαστικά όλα τα ζώα, που έχουν επιζήσει της έρευνας, σκοτώνονται.

Στα πειράματα σε ζώα αναφέρεται και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και την καλή διαβίωση των ζώων 2012-2015

http://ec.europa.eu/food/animal/welfare/actionplan/docs/aw_strategy_19012012_el.pdf








Εταιρίες και προϊόντα βάσει πειραμάτων στα ζώα
http://mybunny.ning.com/page/peiramata-se-zoa-etairies-kai





Ενδεικτικά αναφέρουμε :


Πάνω από 210.000 ζώα θυσιάστηκαν στο βωμό των πειραμάτων το 2010
Σε έρευνα του UBC

http://animalspress.blogspot.com/2011/11/210000.html




2010
Θάνατος εκατομμυρίων ζώων από αμερικάνικα πειράματα...
Προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για μαζικά πειράματα σε ζώα

http://animalspress.blogspot.com/2010/10/blog-post_1084.html



2011 : 70 εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο θύματα πειραμάτων
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2513:ena-peiramatozoo-nekro-kathe-8-deyterolepta&catid=35:generalnews&Itemid=67


Αύξηση των εργαστηριακών πειραμάτων σε ζώα Έντονη αύξηση πειραμάτων στη Μεγάλη Βρετανία

http://animalspress.blogspot.com/2011/07/blog-post_9908.html








Από το βιβλίο του Γ. Χαριτάκη, Ιατρού- Καρδιολόγου
"Πειράματα στα ζώα; Όχι, ευχαριστώ"
----------------------------------------------------------------------
Καλύτερα να λέμε επιστημονικές μέθοδοι και όχι εναλλακτικές.
Ο όρος εναλλακτικός προϋποθέτει την επιλογή: αντί για το πείραμα στα ζώα είναι προτιμότερο κάτι άλλο.
Το πείραμα στα ζώα όμως δεν είναι επιστημονικό. Η ιατρική επιστήμη γεννήθηκε μαζί με την φιλοσοφία, ακολούθησε όμως άλλο δρόμο. Τα πειράματα στα ζώα είναι ένα κατάλοιπο όχι μόνο των ηθικών και νομικών κανόνων του 19ου αιώνα, αλλά και μιας απαρχαιωμένης επιστημονικής προσέγγισης.
Η άποψη για τα ζώα εξελίχθηκε από τότε και δεν τα βλέπουμε πλέον απλώς σαν μουγκά κτήνη, που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αδιάκριτα για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Τα ζώα έχουν ορισμένα δικαιώματα που καλύπτονται (;) από τον νόμο.
Kαι τώρα αν και αργοπορημένα, η επιστήμη και η τεχνολογία του 20ου αιώνα, εφαρμόζονται στην ιατρική έρευνα στη θέση των πειραμάτων με ζώα. Tη δεκαετία του ΄60 και του ΄70 δημιουργήθηκαν από βρετανικά αντιπειραματιστικά Σωματεία, Εταιρείες, μελέτες ανθρώπων που αφιερώθηκαν να εξαπλώσουν την ανάπτυξη των πειραμάτων χωρίς ζώα.
Αυτές οι Οργανώσεις, μικρές βέβαια σε σύγκριση με το ιατρικό συμβούλιο έρευνας ή με ιδρύματα, όπως η καμπάνια για την έρευνα του καρκίνου και τη βρετανική καρδιολογική οργάνωση, εστίασαν την προσοχή για ανθρώπινη έρευνα χωρίς ζώα.
Διέθεσαν χρήματα και νέα προγράμματα μελέτης και έρευνας και έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ηθικής και επιστημονικής έρευνας, που θα αντικαταστήσει τα πειράματα στα ζώα και κράτησαν το αντικείμενο ζωηρό στη δημόσια και πολιτική ζωή. Τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των ανθρώπων που πιέζουν για αλλαγή και ενίσχυσαν επιστήμονες ώστε να αναθεωρήσουν την άποψή τους για τα πειράματα στα ζώα και ν' αρχίσουν να μελετούν εναλλακτικές μεθόδους.
Η εναλλακτική μέθοδος έρευνας είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση γιατί παράγει αποτελέσματα που είναι αξιόπιστα και σημαντικά για την εντόπιση των αναγκών και την υγεία του κόσμου.
Αλλωστε είναι φθηνότερη και γρηγορότερη από τα πειράματα στα ζώα (που δίνουν λανθασμένα και ανακριβή αποτελέσματα) και σώζουν χιλιάδες ζωές ανθρώπων και ζώων από τα πειραματικά εργαστήρια και τις επικίνδυνες ιατρικές παρεμβάσεις.
Αν και η ανάπτυξη αυτών των μεθόδων είναι χρονοβόρα, έχουμε δει καταπληκτικά αποτελέσματα από τις επιδημιολογικές μελέτες, τις κλινικές μελέτες, τις τεχνικές απεικόνισης και ανάλυσης, τις καλλιέργειες κυττάρων και ιστών, τη σωστή ερμηνεία και χρήση των ιατρικών στατιστικών, τη μελέτη μικροοργανισμών καθώς και με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με προσομοιωτές.
Πειράματα στα ζώα ...;
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ»
Albert Einstein (1879-1955).






Επισκεφθήτε και τις ιστοσελίδες :

http://www.all-creatures.org/wlalw/



http://www.veggies.org.uk/event.php?ref=65





Δεν υπάρχουν σχόλια: