Σελίδες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 210.000 ζώα θυσιάστηκαν στο βωμό των πειραμάτων

Σε έρευνα του UBC το 2010

VANCOUVER - Νέα δεδομένα βγήκαν στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, σύμφωνα με τα οποία διεξήχθη έρευνα στο ίδρυμα με τη συμμετοχή περίπου 212.000 ζώων, μέσα στο 2010. Τα στοιχεία ...

όπως αναφέρουν υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου δόθηκαν στη δημοσιότητα και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε σχολή του Καναδά.

Μια ομάδα που ονομάζεται "Σταματήστε τα πειράματα στα ζώα στο UBC" έχει συγκεντρώσει πολλές διαμαρτυρίες ενάντια στις πανεπιστημιακές έρευνες με τη χρήση ζώων και αναμένει περισσότερα στοιχεία από το εν λόγω Πανεπιστήμιο.
Τα τρωκτικά, τα ψάρια, μικρά ερπετά και αμφίβια αντιπροσώπευαν το 97% των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν σε περίπου 980 ερευνητικά έργα, ενώ άλλα θηλαστικά και πουλιά συνθέτουν το 3%.



Το UBC ισχυρίζεται ότι το 68% των πλασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αισθανθεί μικρή ή καμία ενόχληση, ενώ το στο 31% των ζώων δόθηκαν αναισθητικά για τις διαδικασίες που τους προκάλεσαν μέτριο έως έντονο πόνο.




Ο αντιπρόεδρος της έρευνας, Τζον Hepburn, λέει ότι το UBC δεν θα κυκλοφορήσει άλλες πληροφορίες , για την προστασία της έρευνας, ενώ επιμένει ότι τα οφέλη της κοινωνίας είναι πολλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: