Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Επιστασία 21 αλόγων από τη Ζωόφιλη Δράση

Μετά από μηνυτήρια αναφορά μου κατά ιδιοκτήτη για τη κακοποίηση –λιμοκτονία αλόγων με την ιδιότητα του εκπροσώπου του Ε.Κ.Π.Α.Ζ και του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση ο ιδιοκτήτης παραπέμφθηκε σε Δίκη , η οποία αναμένεται . Όλο αυτό το μεσοδιάστημα και έως τη κρίση της Δικαιοσύνης δυνάμει Εισαγγελικής Διάταξης έχει αφαιρεθεί ...

η προσωρινή κατοχή σε 7 εκ των αλόγων τα οποία κινδύνευαν να πεθάνουν ως πιστοποίησε η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία και παραδόθηκε η προσωρινή κατοχή στη Ζωόφιλη Δράση .
Καθώς δεν υπήρχε η υποδομή από το Σωματείο της φιλοξενίας τους σε κατάλληλο χώρο , στάβλους εγκαταστάσεις κλπ και επειδή οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις ήταν Ευρωπαϊκών και άριστων προδιαγραφών με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη μου εδόθη επίσημη άδεια ελευθέρας πρόσβασης στο χώρο ώστε να ελέγχω ως μεσεγγυήτρια τη πορεία της υγείας των επτά αλόγων .
Έως τον Φεβρουάριο επισκεφτήκαμε πολλές φορές το χώρο με τη συνδρομή εθελοντών και παρακολουθήσαμε μία αισθητή βελτίωση της εικόνας των ζώων αυτών εκ των οποίων πράγματι επανήλθαν σε φυσιολογικό βάρος τα τέσσερα από τα επτά , ενώ τα τρία χρήζουν ακόμη περισσότερης φροντίδας( το ένα θηλυκό είναι 34 χρόνων και χρειάζεται ειδική διατροφή για εύκολη κατάποση και δύο ακόμη αρσενικά δεν έχουν αποκτήσει το ιδανικό τους βάρος).
Υπέπεσε στην αντίληψή μας κατά τις τελευταίες επισκέψεις μας για λόγους που δεν γνωρίζουμε ότι παρότι ευρίσκονται 5 αλλοδαποί εργάτες περιποίησης των ζώων και επαρκή ποσότητα τροφής τα άλογα δεν φροντίζονταν και εκφράσαμε τις φοβίες μας στον ιδιοκτήτη ο οποίος απουσιάζει εκτός Κρήτης .Πληροφορηθήκαμε ότι οι εργάτες βεβαιώνουν για την επαρκή καθημερινή σίτιση όλων των ζώων και την ευζωία όλων των ζώων . Με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη το Σωματείο μας ζήτησε την επίσημη επιστασία και τον έλεγχο ευζωίας όλων των αλόγων προκειμένου να παρακολουθείται η διατροφή τους από Έλληνα που θα ταΐζει τρεις φορές την ημέρα τα ζώα. Επειδή γνωρίζουμε το φόρτο εργασίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και τη τεχνική δυσκολία συνεχούς επιτήρησης που διέταξε η Εισαγγελία ,προτείναμε να αναλάβει την επιστημονική επίβλεψη ο κτηνίατρος Κωσταντίνος Γιαπιτζάκης ο οποίος θα επισκέπτεται το χώρο παρέχοντας υπεύθυνα Ιατρικές φροντίδες στα ζώα. Για την εξυγίανση της κατάστασης καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και απευθύνουμε έκκληση βοηθείας σε οποιοδήποτε μπορεί να συνδράμει άδολα στη σωτηρία των 21 αλόγων, 22 σκυλιών , σε οιοδήποτε μπορεί να συνεισφέρει εθελοντική εργασία ή υλική βοήθεια για τη φροντίδα των ζώων . Επειδή δέχομαι καθημερινά διάφορες «προτάσεις» ανθρώπων που χρησιμοποιούν μόνο σαν πρόσχημα τη ζωοφιλία και εποφθαλμιούν στα ίδια τα ζώα προσδοκώντας την « υιοθεσία» ,τους ειδοποιώ και τους ενημερώνω ότι κανένα εκ των ζώων αυτών δεν ανήκει ιδιοκτησιακά στο Σωματείο μας , άλλωστε πρόκειται για σοβαρό περιουσιακό δικαίωμα το οποίο δεν μας ανήκει και ούτε είμαστε εμείς οι Δικαστές που θα κρίνουμε ποιος πραγματικά ευθύνεται για την κατάστασή τους. Τα ζώα θα μείνουν εκεί που είναι γιατί οι υποδομές του χώρου είναι πολύ καλές και γιατί με τη συνδρομή ανθρώπων ειδικών θα γίνουν οι Ιδανικές. Ειδοποιώ ακόμη ότι εγώ προσωπικά μπορεί να είμαι "άσχετη" με άλογα όμως είμαι πολύ σχετική με Διοίκηση Επιχειρήσεων και επειδή δεν πάσχω από κανένα σύνδρομο "πανεπιστήμονα" επέλεξα ειδικούς των ειδικότερων στην επέμβαση μας αυτή όπως ζωοτέχνες , κτηνίατρους για υπεύθυνη παρακολούθηση της κατάστασης. Οι δε απειλές που δέχομαι προκειμένου να προβώ σε οριστική αφαίρεση των ζώων με βάση το Νέο Νόμο 4039/2012 και να δοθεί άδεια υιοθεσίας ώστε να τα «Δώσουμε» σ αυτούς που τα περιμένουν ως κοράκια..Λυπούμαι αλλά δεν μου το επιτρέπει ούτε ο ανθρωπισμός μου ούτε η ζωοφιλία μου ..όστις επιθυμεί να βοηθήσει στ αλήθεια το τηλέφωνο μου είναι 6937080703 ..οι υπόλοιποι παρακαλώ να μην ενοχλούν!

Γεωργία Στεφανάκη
Ζωόφιλη Δράση

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΨΩΝΙΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑ.
Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Γεωργία Στεφανάκη είπε...

Ευχαριστώ για τη διαπίστωση και χαίρομαι γιατί στ αλήθεια προτιμώ να είμαι ΨΩΝΙΟ παρά λαμόγιο αγαπητέ ανώνυμε! Το δια ταύτα μου είναι η σωτηρία κάποιων πλασμάτων όλα τ άλλα μ αφήνουν παγερά αδιάφορη..τα ζώα θα σωθούν με βεβαιότητα καιπιστεψέ με αληθινά δεν με ενδιαφέρει, ποιός και γιατί με δουλεύει..

Ανώνυμος είπε...

μην πτοειστε κυρία στεφανακη. καντε τη δουλεια σας σωστα για τα ζωα και μην ακουτε ηλιθιους ανωνυμους

μανια