Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τα σκυλάκια από τη Βαρβάσαινα Ηλείας
και το ταξίδι τους από τη Θεσσαλονίκη στη Γερμανία,
για να αναρτηθούν σε αγγελίες πώλησης σκύλων στο Internet  

Μία σκυλίτσα κτυπημένη στο πόδι της , με τα κουταβάκια της μαζί, εγκαταλείφθηκε από κάποιον ή κάποιους, τον προηγούμενο Μάρτιο, στη Βαρβάσαινα Ηλείας, κατά τον "προσφιλή" δυστυχώς τρόπο ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Το θέμα αυτό φιλοξενήθηκε και δημοσιεύτηκε από το pyrgos-news.blogpsot.com και προωθήθηκε σε άλλα sites και blogs , προκειμένου να υπάρξει μέριμνα από ζωόφιλους για τα συγκεκριμένα ζώα και ανάδοχοι να τα υιοθετήσουν.
http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_2386.html

Έπιλήφθηκε του θέματος ο Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα Ζώων , ο οποίος συνεννοήθηκε με το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης , που ενδιαφέρθηκε γι αυτά, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα σκυλιά. Ως εδώ όλα καλά...



Αναζητήθηκε και εθελοντής για να τα μεταφέρει στο φιλοζωικό της Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο blog δικαιολογημένα ενθουσιάστηκε με τη λύση που βρέθηκε για τα σκυλάκια και βάφτισε το ένα κουτάβι "Πυργούλης-news"!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfK_plF6vGMoe3ZNav-7YIprOXjNInQfTrjswWncj1XcWxcM6Sh65S_Gb5FEDLhf58YIGZgOM7Tvwq5QTm9pAji0F7P2xRfiBFAn3c9MFhYkUlQZYPPESpzQHEgAgkQlmLp2iHHh5RwD0/s1600/skylakia6.jpg


Τα σκυλάκια, μάνα με κουτάβια, μεταφέρθηκαν τελικά από τη Βαρβάσαινα στη θεσσαλονίκη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8hMqkBE0kvyItF9CZhjIN1UTjQIUfYv1EKV3Rb5xiMSMOGemvlKQ_N9CoiQOsHFYutVTDbhTN04ekCEfCMQ1venflTj0Y90kLTCvSH6-Di2hbo4vdae9g5lHI83e6pT7El8f0K73vHDI/s1600/skylakia7.jpg



Παρακάτω περιγράφεται όλο το θέμα με την εξέλιξη του αναλυτικά :

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/06/blog.html

Στο συγκεκριμένο blog δε εύλογα δε γράφτηκε :
"Σε αυτό το blog είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε να βοηθήσουμε στη σωτηρία αυτών των μικρών κουταβιών από τη Βαρβάσαινα Ηλείας.Μάλιστα ισως να είμαστε και το μοναδικό blog στον κόσμο που έχουμε την τιμή ένα από τα σκυλάκια αυτά να φέρει το όνομα του blog μας.Ο μικρός Πυργούλης...
Ήταν Δευτέρα , 8 Μαρτίου 2010 όταν δημοσιεύσαμε την πρώτη έκκληση
http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_2386.html.
Aναδήμοσίευσαν την έκκλησή μας πολλά blogs και το διαδικτυακό portal zougla.gr που συνέβαλε αποφασιστικά στο να βρεθεί η σωτηρία για αυτά τα σκυλάκια.
Τελικά τα καταφέραμε και τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν ση Θεσσαλονίκη και σώθηκαν.Μαθαίνουμε συνεχώς νέα τους που μας στέλνει η κα Χατζημανώλη.Σήμερα μας έστειλε την ευχάριστη είδηση : "σας στέλνω φωτογραφίες από τον Χριστάκη , το πρώτο από τα κουτάβια που υιοθετήθηκε και είναι πιά γερμανός πολίτης. Παίζει στον κήπο της νέας του οικογένειας και δεν θυμάται τίποτα από όσα πέρασε.
Σε λίγες μέρες φεύγουν MARI , ΜΑΡΑΚΙ, ΠΥΡΓΟΥΛΗΣ και ΑΝΑΣΤΑ.



Ευρέθη λοιπόν ο Πυργούλης σε γερμανική αγγελία στο Internet , και όχι σε γερμανική οικογένεια, με την τιμή πώλησης του και ημερομηνία 28.5.2010
Anzeigendatum 28.05.2010, 07:48

Anzeigen-ID: 255466
Name: Pyrgoulis (D)



Rasse: Mischling
Geschlecht: Welpe(n)
Alter: ca. Ende Januar 2010
Farbe: braun gestromt mit weißem Brustfleck
Schulterhöhe: mittelgroß werdend
Zuordnung: (Größe): Mischling-mittel
Schutzgebühr: 200- 250€ +30€ Transportkostenpauschale


http://zergportal.de/baseportal/tiere/Anzeige_Hunde&Id=255466.html




Ευρέθη και ο Χριστάκης κατά τον ίδιο τρόπο σε αγγελία στο Internet
http://zergportal.de/baseportal/tiere/Anzeige_Hunde&Id=255659.html


Besucher: 274
Griechische Pfötchen TIER MERKEN !


Anzeigendatum 29.05.2010, 08:29

Anzeigen-ID: 255659
Name: Christakis (D)



Rasse: Mischling
Geschlecht: Welpe(n)
Alter: ca. Ende Januar 2010
Farbe: braun gestromt
Schulterhöhe: mittelgroß (45 -50cm) werdend
Zuordnung: (Größe): Mischling-mittel
Schutzgebühr: 200-250€ +30€ Transportkostenpauschale



 

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια ερωτηση.εισαγγελεας υπαρχει?υπουργειο?

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΖΩΩΝ. ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑς , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ .

ΦΛΩΡΑ ΚΑΤΑΓΙΩΡΓΗ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ οι διεύθνύσεις της εισαγγελείας στο Μόναχο και στην Φρανκφούρτη. Αν τολμάτε κάνετε καταγγελία, αφού έχετε στοιχεία. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά μόνο λόγια για εντυπωσιασμό είστε.

Telefon: 089/5597-07
Telefax: 089/5597-4131

Gebäude Hauptgebäude Linprunstraße 25,München
&
60313 Frankfurt am Main
Konrad-Adenauer-Straße 20
Tel.: 069 / 13 67 - 01

Ανώνυμος είπε...

ti lete bre oti poulane zoa?ayto to poso poy blepete einai kallimena ola ta eksodatous ton skilivn enoo embolia tsipakia diabatiria steirosis kai aeroporika isitiria
iste panilities akoy poloynte ta zoa

Ανώνυμος είπε...

panilithies iste esis pou nomizete oti sas pistevi kanis.
se kathe taxidi pernete xorigies ptisis kai me to pou dinete ta zoa pefti to paradaki apo tis "eteries" pou ta pernoun, giati eteries ine.
ta exete kalici ola, opote ta zoa poylioundeeee

Ανώνυμος είπε...

οι δημοσιογραφοι βγαζουν απλα τα θεματα , οτι βλεπουν το καταγραφουν για να τα βλεπουν οι πολιτες και το Υπουργειο. Καταγγελιες κανουν αυτοι που χανουν τα ζωα τους , οι πολιτες η το κρατος. Σε ποιους λετε να κανουν καταγγελία στο Μοναχο, στο Υπουργειο η σε εμας που διαβαζουμε ; Εγω παντως θα τολμησω να το ψαξω και να κανω κινησεις καταγγελιων μαζι με αλλους 3. Καταγγελια πρεπει να σας κανει σ εσας το αλλο σαιτ του Πυργου που τους κοροιδεψατε οτι "τα σκυλακια βρισκονται σε σπιτακια στη γερμανια καταχαρουμενα" και τα βρηκαν στο ιντερνετ με την τιμουλα τους διπλα. Απατεωνες ε απατεωνες που κοροιδευετε ολους μας

αρης

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ευγενικό απο μέρους σας αλλά μην ανησυχείτε. Ξέρουμε που θα κάνουμε τις σχετικές καταγγελίες.

Όσο για το μπλόγκ του Πύργου που είναι σε ένα βαθμό υπεύθυνο για τη τύχη των κουταβιών και της ταλαίπωρης μάννας τους, θα δούμε πως θα ενεργήσει τώρα που "προσγειώθηκε απο τον ουρανό".

Παρεπιπτόντως, δεν είναι μόνο ο Πυργούλης και ο Χριστάκης σε αγγελίες. Είναι ολόκληρη η οικογένεια. Μη πάει χαμένο κανένα!

Ανώνυμος είπε...

Στο Υπουργείο βέβαια λέμε να κάνει καταγγελία στην Γερμανία στον εισαγγελέα. Αλλά τι σας κάνει και πιστεύετε ότι ο εισαγγελέας ΑΘηνών ή Θεσσαλονίκης διαβάζουν το μπλογκ αυτό; Για αυτό να κάνετε εσείς μια καταγγελία ή αναφορά στον εισαγγελέα στην Ελλάδα για να κάνει και αυτός στην Γερμανία. Αν κρίνει ότι υπάρχει αδίκημα.

Ανώνυμος είπε...

στον φιλο-η που μας λεει τις διευθυνσεις.γιατι να μειωνονται οι μισθοι?ας φορολογησουν το λαθρεμποριο αυτο

Ανώνυμος είπε...

Τελικά από αυτό το άρθρο αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι φωτογραφίες με τα υιοθετηθέντα αδέσποτα και τις οικογένειες τους, που δημοσιεύονται είναι ψέματα. Αφού στάλθηκε φωτογραφία του Πυργούλη με την νέα του οικογένεια, πως βρέθηκε στο διαδίκτυο να πουλιέται;
Εδώ και καιρό ασχολούμαι με την σύγκριση φωτογραφιών γερμανικών οικογενειών που υιοθέτησαν αδέσποτα από την Ελλάδα.
Ίδιες οικογένειες , ίδια σπίτια, ίδιες τοποθεσίες με χιόνια, διαφορετικά αδέσποτα..
Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν επιτέλους. Για πόσο χαζούς μας περνάνε!!!!
Την έρευνα μου την έχω στείλει ήδη στο Υπουργείο.
Τώρα μένει μόνο ο εισαγγελέας.
Α. Κ.

Ανώνυμος είπε...

O pyrgoylhs paizei ston khpo ths oikogeneias poy ton filoksenei mexri na vrei spiti.Oi "times" poy vlepete einai to poso poy prepei na dwsei opoiosdhpote 8elei na yio8ethsei ena zwo sthn Germania gia na apodeiksei oti pragmatika den 8a lyph8ei ta xrhmata an pote xreiastei to zwo na paei se giatro klp klp. To poso allazei symfwna me ton an einai steriwmeno,exei ola ta emvolia klp. To leei ayto mesa sto site alla fysika den sas synefere na to metafrasete!Ta ypoloipa ta akoyme verese,sas exoyn parei oloi xampari me tis hli8iothtes poy lete peri pwlhsewn twn zwwn. Synel8ete ki ante na voh8hsete kanena adespoto,eksw sto dromo!!!
Noymera! E noymera!!!

Ανώνυμος είπε...

Τσούζει το άτιμο, έ;;;

Το "μοιραίο λάθπς" που λένε;;

ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, αυτό είναι γνωστό πλέον σε όλη τη Υφήλιο.

Η Κομισιόν για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για εμπορία αδέσποτων ζώων και εκδίδει νέους κανονισμούς.

Η Γερμανία αρχίζει και παίρνει μέτρα για να προλάβει το ρεζιλίκι.

Για να δούμε πως τι στοιχεία θα δείξετε στις Αρχές για τις ατελείωτες λίστες ταλαίπωρων αδέσποτων που έχουμε αποθηκεύσει απο το 2005.

Σε εκείνους δε θα μπορείτε να πείτε τις συνηθισμένες μ....ες που λέτε εδώ.

Τέρμα οι οικογενειακές και μη επιχειρήσεις εκμετάλλευσης αδέσποτων της Ελλάδας.

Συμβουλεύουμε τους νεώτερους να ψάξουν για νέο επάγγελμα, έστω και λιγότερο επικερδές και εύκολο, σίγουρα όμως ασφαλέστερο για αυτούς.

Όσο για τους ξεπουλημένους Υπουργους και Υφυπουργούς, μη βασίζεστε πιά τόσο πολύ. Εκτός απο το ότι έρχονται και παρέρχονται αρκετά σύντομα, έρχονται και δύσκολες μέρες για όλους τους.

Τέρμα τα ξέφραγα αμπέλια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ.
ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΒΟΥΡΛΑ Ε ΒΟΥΡΛΑ!!!!!!
ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ.
ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

H Germania den kindyneyei apo reziliki bre hlithie
to reziliki einai olo diko mas edo kai para pola xronia
alla afou yparxoyn kati rezilides san kai sas pos na paei mprosta o topos
eseis antikatoptrizete thn geniki eikona ths xoras

Ανώνυμος είπε...

Και παρεπιπτόντως, τα συγκεκριμένα νούμερα, εμείς δηλαδή, είμαστε μόνοι μας διπλή βάρδια ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με ότι αυτό σημαίνει.

Ανώνυμος είπε...

"ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ.
ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ."

ΕΞΟΧΑ !!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ !!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑ/Ο ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ.
ΜΟΛΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή Α.Κ.

Μη χάνετε το χρόνο σας να συγκρίνετε φωτογραφίες οικογενειών που δήθεν υιοθετούν τα αδέσποτα μας. Αυτό το παραμύθι, όπως διαπιστώνετε, το χρησιμοποιούν πια σε τελείως άσχετους. Τα ζώα. στη καλύτερη περίπτωση, πάνε καταρχήν σε μισθωτούς fosterparents (=φιλοξενούντες προσωρινούς γονείς) και μετά απλά εξαφανίζονται.

Όσο για τα στοιχεία που στείλατε στο Υπουργείο, δε θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά καλύτερα μη περιμένετε να γίνει τίποτα. Στείλτε τα καλύτερα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέ κόπια στον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

bravo bre fosthres
exete xrhstei astynomikoi eisaggeleis kai ypourgoi
to mono poy sas apomenei einai na xrhsteite kai megaloi napoleontes
bravo bravo!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΑ ΖΩΑ ΕΞΩ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ , ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΔΩ ΣΕ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΥΡΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ . ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΟΥΣΤ

Π.Π. ΤΟ ΠΑΠΙ

ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑ. ΣΑΣ ΤΟ ΦΥΛΑΩ ΕΚΠΛΗΞΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλέ, απορώ πως ο Παπακωσταντίνου δεν το σκέφτηκε! Να μειώσει το έλλειμμα της Ελλάδας! Να αρχίσει να κάνει κρατικές εξαγωγές αδέσποτων και να βγάζει χρήματα η Ελλάς, αφού ...... τόσα πολλά κερδίζουν τα σωματεία όπως μας λέτε!

Ανώνυμος είπε...

Exete stoixeia apo to 2005??? kai ti perimenete??? Giati tosa xronia afhnete na stelnontai ki alla "amoira" zwakia sthn "kolash" ths Germanias??? Mhpws giati eiste mono foymara kai koymara?? Toys ypoyrgoys kai tis kyries toys poy to paizoyn zwofiles (me adynamia stis gates) k taizoyn ta zwa toys me ta lefta poy proorizontai GIA TA ADESPOTA kai den ntrepontai k KA8OLOU toys exete eseis me to meros sas alla mexri ki aytoi einai anhmporoi mprosta sto mege8os ths hli8iothtas k ths mpoyrdologias sas! Alla k h dikh mas ypomonh exei ta oria ths.Epeidh den exoyme ton xrono na asxoloymaste me anegkefaloys den shmainei oti den mporoyme na yperaspistoyme kai ton eayto mas k ta zwa mas,oloi emeis ,swmateia k idiwtes.Deikste ta stoixeia poy lete oti exete EPITELOYS ,exete ginei grafikoi!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

MPOUMPOUKA PERIMENOUME TO ONOMASOU
EPEIDH MAS ETIMAZIS EKPLIKSI
TA PERIMENOUME ME MEGALH YPOMONH

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8:51.
"να υπερασπιστείτε τα ζώα σας"?????
ΠΟΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ???????
Από πότε σας ανήκουν τα αδέσποτα?????
Ανθρωποι που έχουν χάσει τα ζώα τους και τα ψάχνουν ακόμη, θα τα βρουν στην Γερμανία... ΑΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.
καταλαβετε το επιτέλους.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!!!!
Αυτά που βρίσκετε ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ???????
Ψαχνετε στα χαμενα να δείτε αν κάποιος τα ζητάει??????
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!!!!!!
Βρεγμένη σανίδα με νερό, για να είναι και πιο βαριά, σας χρειάζεται.
Ή όπως είπε κάποιος άλλος, ενα στενό κλουβί σαν και αυτά που κλείνετε τα αδέσποτα.
Πραγματικά θέλω κάποιος να κλείσει έναν από σας σε κλουβί και να σας αφήσει σε αυτό μία μερα, χωρίς νερό και φαγητό, χωρίς βόλτα για τις ανάγκες σας, για να νοιώσετε και εσεις αυτο που νοιωθουν τα ζωα.
Για να λερωθειτε και εσεις οπως λερωνοντε και αυτα, για να πιειτε τα ούρα σας για να ξεδιψασετε.
Ολη αυτη η αγανακτηση καποτε θα βγει και θα την πληρωσετε λαμογια.

animalspress είπε...

Εσείς που δίνετε τα στοιχεία του Εισαγγελέα στο Μόναχο και τη Φραγκφούρτη, για ποιόν τα δίνετε ; Για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, για τον δικό μας Εισαγγελέα ή για τη ζωοφιλική κοινότητα ;
Δεν νομίζω να τα δίνετε για εμάς τους δημοσιογράφους που η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε, να δημοσιεύουμε ό,τι υπάρχει ή ό,τι βρίσκουμε ή ό,τι μας στέλνουν στον τομέα της ζωοφιλίας και όχι να καταγγέλλουμε κανέναν σε Εισαγγελέα και δη της Γερμανίας. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί κάποια στιγμή να γίνει, αλλά και χωρίς να σημαίνει ότι είναι δική μας δουλειά. Και για ποια στοιχεία αναρωτιέται κάποιος άλλος ανώνυμος ; Τόσες διεθνείς αγγελίες με εκατοντάδες αναρτήσεις ελληνικών αδέσποτων ζώων στο Internet , τη στιγμή που οι αποστέλλοντες τα ζώα μίλαγαν για απευθείας υιοθεσίες σε καλούς ζωόφιλους της Ευρώπης, δεν σας λένε κάτι ; Γιατί σε όλους τους υπόλοιπους που τα βλέπουν , όλα αυτά συνθέτουν στοιχεία τουλάχιστον κοροϊδίας πολιτών και πολιτείας και εκμετάλλευσης αδέσποτων ζώων.
Όσο για το εν λόγω περιστατικό του pyrgos-news.blogspot, είναι ηλίου φαεινότερον ότι απλά κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την προσπάθεια ενός blog να βοηθήσει τα σκυλάκια για να τα πάρουν Έλληνες στα σπίτια τους, να βρουν στέγη και αγάπη. Που να φανταστούν ότι τα σκυλάκια θα ταξίδευαν (όπως ταξίδεψαν) στη Γερμανία, για να παραμείνουν σε κλούβες (ποιός ξέρει πόσο καιρό) έως ότου βρεθεί κάποιος ή κάποιοι να τα υιοθετήσουν (ένα , δύο;) ανάμεσα στα χιλιάδες σκυλιά που καταφθάνουν συνεχώς από τόσες χώρες ;
Και αν ακόμη μείνουν για λίγο σε ανάδοχες οικογένειες (μία εβδομάδα; ένα μήνα; δύο μήνες ;) δεν θα μείνουν επ΄ αόριστον. Θα μπουν κάποια στιγμή στα κλουβάκια τους παραμένοντας στα αζήτητα , μήπως και ενδιαφερθεί κανείς να τα πάρει μέσω των διαφημίσεων του διαδικτύου; Και μετά ; Αν δεν τα πάρει κανείς αυτά ή κάποια από αυτά σε ένα χρόνο ή δύο ; Μην μας πείτε ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή ότι οι Γερμανοί θα τα "φιλοξενούν" και θα τα φροντίζουν για τα επόμενα 15 χρόνια , γιατί αυτό δεν το πιστεύει ούτε ένα μικρό παιδάκι στον παραμυθένιο του κόσμο...
Απλώς , κάποιοι τακτοποιούν τη συνείδηση τους, αρκεί να φύγουν από εδώ τα αδέσποτα ζώα (που δεν έχουν ονειρεμένη ζωή και το δείχνουμε παντοιοτρόπως) και «ας πάνε στο καλό , όπου πάνε, μήπως κανένα από αυτά βρει και κανένα σπίτι»… Εξάλλου όλο και κάτι βγαίνει σε οικονομικό επίπεδο από τη διαδικασία , τόσο με τις χορηγίες των πτήσεων, όσο και με τις δωρεές των ζωόφιλων και με όλα όσα μαζεύονται με τις εκκλήσεις στο διαδίκτυο. Γι αυτό δεν πιστεύει κανείς ότι οι τιμές αφορούν τα έξοδα των σκύλων. Γι αυτό και οι Γερμανοί - που συνεργάζονται σε αυτή την ιστορία - δέχονται τόσα πολλά αδέσποτα καθαρόαιμα ή ημίαιμα ζώα από όλη τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Με το αζημίωτο κινείται αυτό το δίκτυο και όχι από απλή φιλευσπλαχνία και ζωοφιλική θέρμη.
Κανείς δεν ρώτησε ωστόσο όλα αυτά τα αδέσποτα – πώς μπορεί φυσικά να γίνει αυτό ; - αν προτιμούν το «μπουντρούμιασμα» σε ταξίδια και κλούβες από την ελευθερία τους κάτω από το δεντράκι ή έξω από την πόρτα . Γιατί μερικά μπορεί και να έχουν συμπαθητική ζωή, όπως τα αδέσποτα της γειτονιάς μου και άλλων συνοικιών που γνωρίζω και που όλοι γνωρίζουμε. Άλλα αδέσποτα φυσικά δυστυχούν στους δρόμους και άλλα σκοτώνονται ή βασανίζονται, αλλά τουλάχιστον ζουν ελεύθερα , γι αυτό και οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν στην εγχώρια ευζωία τους και όχι στη βίαια εξαγωγή τους σε χώρα με τελείως άλλο κλίμα και σε έναν εγκλεισμό με άγνωστη κατάληξη ή μάλλον γνωστή…

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Κυρατζή,

έχω ήδη απαντήσει πιο πάνω. Όχι, δεν τα δίνω για τους δημοσιογράφους. Δεν είναι η δουλειά των δημοσιογράφων αυτή.
Τα δίνω για όποιον ενδιαφέρεται, φιλόζωο και μη, για τους αρμόδιους του ΥΠ.ΑΓ.ΑΝ και όποιον άλλο έχει στοιχεία.
Απλά έκανα και εγώ μια έρευνα στο διαδίκτυο, σκέφτηκα αφού υπάρχουν στοιχεία, ελπίζω και αποδείξεις, γιατί να μην πάνε στον εισαγγελέα στην Γερμανία; Αφού το Αγροτικής δεν κάνει κάτι, καλλίτερα οι καταγγελίες στον εισαγγελέα στην Γερμανία. Βρήκα και τις δύο αυτές διευθύνσεις και τα έστειλα. Ποιο είναι το παραξένο;

animalspress είπε...

Εντάξει. Συμφωνώ .
Έχω μπερδευτεί από την τόση ανωνυμία σχολίων.