Σελίδες

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ SOS : Καρδίτσα: Οι βροχές ''έπνιξαν'' το καταφύγιο

και τα 140 σκυλιά είναι στο έλεος του Θεού..

Το ένα κακό μετά το άλλο,τα χτυπήματα ήταν πολλά τις τελευταίες μέρες για τον φιλοζωικό όμιλο της Καρδίτσας,αλλά αυτό τώρα μας αποτελείωσε…Την προηγούμενη Δευτέρα μας κλέψανε όλες τις τροφές, βρεθήκαμε σε απίστευτα δύσκολη θέση χωρίς να έχουμε τροφές για να ταίσουμε τα ζώα μας...

Την ίδια εβδομάδα χιόνισε!!! Το καταφύγιο αποκλείστηκε απο τα χιόνια και τα ζώα μας μέσα στο κρύο και στο χιόνι και με περιορισμένη ποσότητα τροφής....Σκεφτήκαμε οτι αυτό ήταν οτι χειρότερο...αλλα οχι...τώρα ήρθε το χειρότερο που μας εκανε να νοιώσουμε εντελώς σε απόγνωση...
Τα χιόνια λιώσανε,οι καθημερινές βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα να γεμίζουν όλα τα αρδευτικά κανάλια ,να υπερχειλίσουν και όλο το νερό να πνίξει κυριολεκτικά το καταφύγιο!

Οι εικόνες που αντικρίσαμε χθες το πρωί ήταν χωρίς λόγια για να εκφραστούν, οι λέξεις δεν αρθρώνονται εύκολα για να μεταφέρεις όλη αυτή την καταστροφή!

ΧΑΟΣ…όλα τα σκυλιά μέσα σε ένα ποτάμι από νερό,πολλά από αυτά είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπιτάκια τους,κανένας στεγνός χώρος για να καθίσουν,όλα έπλεαν στο νερό δείχνοντας την μεγάλη καταστροφή!



Ακόμη και τα ίδια τα σκυλιά τα είχαν χαμένα για το τι συνέβαινε…παντού καταστροφή…

Η απόγνωση και η απελπισία ήταν καθαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των εθελοντών,δεν ήξεραν από πού να αρχίσουν,τι να κάνουν…140 σκυλιά στο έλεος τους…

Ακόμη και η προσέγγιση στους σκύλους ήταν δύσκολη,το νερό κυριολεκτικά σε πολλά σημεία ξεπερνούσε τους 45 πόντους,χρειαζόμασταν βάρκες για να φτάσουμε στα σκυλιά!

Προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε τα ανάπηρα ,τα άρρωστα και τα κουτάβια,κάναμε έκκληση απελπισίας σε εθελοντές και άλλους να φιλοξενήσουν για λίγες μέρες μερικά από τα κουτάβια,αφού αυτά ήταν που κινδύνευαν περισσότερο τώρα,αλλά δεν είχαμε σχεδόν καμία ανταπόκριση αφού όλοι ήδη φιλοξενούσαν σκυλιά…

Προσπαθήσαμε να καλέσουμε την Πυροσβεστική υπηρεσία ή τον Δήμο,αλλά οι κλήσεις των συμπολιτών εκείνη την στιγμή ήταν εκατοντάδες αφού το νερό ήταν τόσο πολύ που σε πολλά σπίτια και δρόμους τα φρεάτια είχαν σπάσει έτσι ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν σε όλα τα περιστατικά..

Το κλάμα και ο πόνος μας αβάστακτος,αισθάνεσαι ότι έισαι τόσο ‘’μικρός και ανύμπορος’’για να κάνεις κάτι που θα είχε ένα αποτέλεσμα μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό…




Μπορέσαμε να μετακομίσουμε κάποιους σκύλους σε λίγο στεγνό χώρο,αγοράσαμε άχυρα για λίγη ανακούφιση,εδω δεν φτάνουν τα χρήματα για να αγοράσουμε τροφές και αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε και άχυρο,κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να περάσει η βραδιά ‘’ανώδυνα’’..

Η επόμενη μέρα ήταν ακόμη πιο δύσκολη,χιονίζει ασταμάτητα και το κρύο είναι αισθητό,δυστυχώς αρκετά από τα σκυλιά τα βρήκαμε με βαριά κρυοπαγήματα με τόσες ώρες μέσα στο νερό!
Μεταφερθήκαν στους πλησιέστερους γιατρούς για την αντιμετώπιση αυτών!

Τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε τόσο σκληρά για να διατηρήσουμε την ευζωία τους,να βρούμε ένα μόνιμο σπίτι πια για αυτά..και όλα γκρεμίστηκαν μέσα σε μία βραδιά…
Τόσο άδικο.

Εσείς πάντα ήσασταν στο πλευρό μας και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Η Πρόεδρος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρευσης,αφού αυτή ήταν που αντίκρισε πρώτη όλη αυτή την καταστροφή και αυτή είναι που στηρίζει όλο αυτό, 4 άτομα είμαστε μόνο στον φιλοζωικό όμιλο της Καρδίτσας, η πρόεδρος είναι εκείνη που αναλλαμβάνει τα πάντα, όλες τις δυσκολίες εκείνη τις αντιμετωπίζει...μπορεί δεν μπορεί, κόβει τον λαιμό της και το παλεύει και εμείς σαν μέλοι βοηθάμε σε οτι μπορούμε και είμαστε πάντα στο πλευρό της και κοντά στα ζώα, όμως σήμερα νοιώθουμε όλοι μια απελπισία.

Η πρόεδρος που έχει αφιερώσει την ζωή της σε αυτά τα ζώα τα βλέπει τώρα να βασανίζονται και βρίσκετε σε απόγνωση, μαζί της και εμείς...έχουμε την ανάγκη όλων όσων θέλουν να μας βοηθήσουν, απο τροφές, απο άχυρο, απο φιλοξενείες, απο εθελοντές, απο οικονομική βοήθεια για τους κτηνιάτρους που μεταφέραμε τα ζώα με κρυοπαγήματα...δεν ξέρω τι άλλο να πω.
Το κινητό μου είναι 6930434093 whats up, το email μου ermionigiannakou@hotmail.gr και στο facebook Ermioni Giannakou

dogw0rld.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: