Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Ματωμένη διαμαρτυρία για τις ταυρομαχίες

Περισσότεροι από διακόσιοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων καλύφθηκαν με ψεύτικο αίμα και ξάπλωσαν ημίγυμνοι στο έδαφος, σε μία μεγάλη διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών στην Πόλη του Μεξικού. Τουλάχιστον διακόσιοι πενήντα άνθρωποι συμμετείχαν...

στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, «τραυματισμένοι» από «banderillas», τα ψεύτικα πολύχρωμα κοντάρια σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι ταυρομάχοι κατά των ταύρων.
Οι διαδηλωτές είναι μέλη της οργάνωσης AnimaNaturalis και διαδήλωσαν με τον τρόπο αυτό στην έναρξη της περιόδου των ταυρομαχιών στηρίζοντας την πρόταση γερουσιαστή για απαγόρευση των ταυρομαχιών στο Μεξικό από το Δεκέμβριο.

Οι περαστικοί στέκονταν και κοιτούσαν τους διαδηλωτές και τον εικονικό «θάνατό» τους, όπως πεθαίνουν οι ταύροι στην αρένα.

Οι υποστηρικτές των ταυρομαχιών ισχυρίζονται πως είναι μία σημαντική παράδοση και μία μορφή τέχνης (!) ενώ οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων κάνουν λόγο για ένα αιματηρό άθλημα που κάνει τους ταύρους να υποφέρουν φρικτά πριν πεθάνουν.

Οι ταυρομαχίες παραμένουν νόμιμες σε οκτώ χώρες: το Μεξικό, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, το Περού, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Άστεγος Διαβάτης

από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: