Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η απάντηση του καθηγητή Λέανδρου Περιβολαρόπουλου

διευκρινίσεις για τη θέση του στα αδέσποτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Λέανδρος Περιβολαρόπουλος μας έστειλε την απάντησή του , όσον αφορά στο προηγούμενο άρθρο για τα αδέσποτα ζώα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αναδημοσιεύσαμε από το astegosdiavatis.blogspot, και την αναρτούμε ως οφείλουμε. Επισημαίνει ότι αγαπάει τα ζώα, ενώ αναφέρεται στο πρόβλημα επιθέσεων αδέσποτων. Διευκρινίζει ότι η ακραία λύση της ευθανασίας που ανέφερε, αφορά μόνο ζώα που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνα και μόνο αν δεν βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν με ασφαλή τρόπο.
Ακολουθεί η απάντηση :

Λυπάμαι που παρεξηγήσατε τις θέσεις μου. Δεν έχω τίποτε εναντίον των ζώων. Αντιθέτως τα αγαπάω και στο παρελθον είχα και γάτα και σκύλο. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα αδέσποτα κυριαρχούν στον χώρο του Παν/μίου και ιδίως όταν γίνονται επιθετικά. Όπως θα ξέρετε αρκετα μέλη της κοινότητας του Παν/μιου μας (περίπου 15) έχουν βρεθεί στο νοσοκομείο απο επιθέσεις αδέσποτων (έχω ακούσει και για περιστατικό που βρέθηκε στην εντατική). Πώς θα νιώθατε αν το παιδί σας πάθαινε κάτι τέτοιο;

Δεν θέλω το κακό των ζώων (άλλωστε δεν είναι υπεύθυνα για τις επιθέσεις). Πρέπει όμως για το καλό το δικό τους και το δικό μας να απομακρυνθούν σε ασφαλή χώρο απο το Παν/μιο. Η ακραία λύση της ευθανασίας που ανέφερα αφορά μόνο ζώα που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνα και μόνο αν δεν βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν με ασφαλή τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση όπως δήλωσα και στις θέσεις μου, πρόθεσή μου είναι να βρεθεί λύση σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Επίσης ευνόητο είναι ότι καταδικάζω κάθε πρακτική αυθαίρετης και παράνομης θανάτωσης αδέσποτων ζώων.

Φιλικά,

Λέανδρος Περιβολαρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: