Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Καθηγητής ζητάει την στήριξη για να αφανίσει τα αδέσποτα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην περιοχή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων έχει αναφερθεί πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά. Ο Άστεγος Διαβάτης έχει αναδημοσίευση αρκετές φορές τέτοια περιστατικά, αν και τα περισσότερα αυτά χαρακτηρίζονται ως λίγο υπερβολικά, μιας και ...

σίγουρα υπάρχει πρόβλημα αλλά οι καταγγελίες και οι φόβοι είναι λίγο υπερβολικοί,

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να προσθέσει ένα κείμενο που έχει αναρτηθεί από τον καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής - Κοσμολογίας Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λέανδρου Παριβολαρόπουλου, υποψήφιου ως εσωτερικού μέλους του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ζητάει την στήριξη για να εφαρμόσει αν εκλεγεί τα αδέσποτα!! με το τρίπτυχο ‘’ ποιότητα, αξιοκρατία, διαφάνεια’’ μια σειρά από ΘΑ.

Σε αυτά τα ΘΑ του κυρίου Περιβολαρόπουλου υπάρχει και ένα ΘΑ που είναι εντελώς παράλογο, ανήθικό, όσο και επικίνδυνο, αφού υπόσχετε ότι θα απομακρύνει όλα τα αδέσποτα από την περιοχή του Πανεπιστημίου, και αν μέσα σε ένα τρίμηνο δεν απαλλαγεί από αυτά θα περάσει σε φάση εξόντωσης τους λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε ευθανασία όσα κρίνει επικίνδυνα.

Φυσικά ο καθένας μας κρίνει ποιος είναι επικίνδυνος, αλήθεια τέτοια διδάσκετε στους φοιτητές σας κύριε Περιβολαρόπουλε;;; Επίσεις νωπές είναι οι μνήμες, από την δηλώσεις συναδέλφων που τότε και αυτοί έκαναν ανάλογες δηλώσεις.


¨Όποιος φίλος / φίλη επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί το email του κ. Περιβολαρόπουλου είναι leandros@uoi.grΌλο το κείμενο υπάρχει εδώ


Άστεγος Διαβάτης Blogspot


1 σχόλιο:

Leandros Perivolaropoulos είπε...

Λυπάμαι που παρεξηγήσατε τις θέσεις μου. Δεν έχω τίποτε εναντίον των ζώων. Αντιθέτως τα αγαπάω και στο παρελθον είχα και γάτα και σκύλο. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα αδέσποτα κυριαρχούν στον χώρο του Παν/μίου και ιδίως όταν γίνονται επιθετικά. Όπως θα ξέρετε αρκετα μέλη της κοινότητας του Παν/μιου μας (περίπου 15) έχουν βρεθεί στο νοσοκομείο απο επιθέσεις αδέσποτων (έχω ακούσει και για περιστατικό που βρέθηκε στην εντατική). Πώς θα νιώθατε αν το παιδί σας πάθαινε κάτι τέτοιο;

Δεν θέλω το κακό των ζώων (άλλωστε δεν είναι υπεύθυνα για τις επιθέσεις). Πρέπει όμως για το καλό το δικό τους και το δικό μας να απομακρυνθούν σε ασφαλή χώρο απο το Παν/μιο. Η ακραία λύση της ευθανασίας που ανέφερα αφορά μόνο ζώα που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνα και μόνο αν δεν βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν με ασφαλή τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση όπως δήλωσα και στις θέσεις μου, πρόθεσή μου είναι να βρεθεί λύση σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Επίσης ευνόητο είναι ότι καταδικάζω κάθε πρακτική αυθαίρετης και παράνομης θανάτωσης αδέσποτων ζώων.

Φιλικά,

Λέανδρος Περιβολαρόπουλος