Σελίδες

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος Σερρών μεταφέρει τα αδέσποτα σκυλιά έξω από την πόλη

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, με εντολή του Δημάρχου Σερραίων, Πέτρου Αγγελίδη, οι υπάλληλοι του κυνοκομείου Σερρών άρχισαν να μαζεύουν όλα τα αδέσποτα σκυλιά από όλα τα μέρη της πόλης. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται και δε σταμάτησε ακόμη....

Ακολουθούν δύο βίντεο από την περισυλλογή των ζώων






Η ενέργεια αυτή είναι επίσης παράνομη, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Το σημαντικό είναι ότι οι ζωές δεκάδων σκυλιών θα κινδυνεύσουν επειδή υπάρχουν μερικά επιθετικά σκυλιά μέσα στην πόλη. Τα μαζεύουν όλα χωρίς να τα διαχωρίσουν.

Γιατί είναι επικίνδυνη η εκδίωξη όλων των αδέσποτων σκυλιών έξω από την πόλη;
1) κρύο (όλες οι ράτσες σκυλιών που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να αρρωστήσουν και να πεθάνουν από τη χαμηλή θερμοκρασία, είτε αυτό πάρει λίγο καιρό είτε πολύ)
2) ασιτία (είναι φυσιολογικό για ένα σκυλί να μη τρώει κάθε μέρα, αλλά αν μαζευτούν δεκάδες σκυλιών σε μια περιοχή με λίγα έως καθόλου μικρά ζώα για να σκοτώσουν και να τα φάνε, θα καταλήξουν να πεθαίνουν από την πείνα ή να σκοτώνονται μεταξύ τους)
3) κινδύνους στο νέο περιβάλλον (δεν αξίζει όλα τα αδέσποτα της πόλης να κινδυνεύσουν στο νέο τους περιβάλλον επειδή οι πολίτες έχουν πρόβλημα από μερικά επικίνδυνα σκυλιά)


Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να:

α) στείλετε μήνυμα στο Γραφείο του Δημάρχου μέσω αυτής της φόρμας: www.serres.gr/emailmayor.html η φόρμα δε κάνει έλεγχο αν το email που βάζετε υπάρχει στην πραγματικότητα ή όχι.

β) τηλεφωνήσετε στο Γραφείο του Δημάρχου στο 23210 83600 και να ενημερώσετε το Δήμαρχο για τους κινδύνους που διατρέχουν τα ζώα από την απόφαση που πήρε.

Όσοι αποφασίσετε να βοηθήσετε, σας ευχαριστούμε πολύ

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών

nea-news.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: