Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δεν άντεξε το φράγμα και "έπνιξε" ολόκληρο χωριό Μπίσερ

στη λίμνη πλέουν κατοικίδια

Ένα πελώριο κύμα κάλυψε το χωριό Μπίσερ στη Βουλγαρία, που απέχει 10 χιλιόμετρα από την πόλη Χάρμανλι, στα σύνορα με την Ελλάδα, όταν έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης "Ιβάνοβο". Νερά με βάθος δύο και πλέον μέτρων σκέπασαν αστραπιαία περίπου το 90% των σπιτιών στο μεγάλο χωριό, οι κάτοικοι του οποίου...

κατέφυγαν στα επάνω πατώματα των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν.
Μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κύμα μεταμόρφωσε το Μπίσερ σε μεγάλη "λίμνη", στην οποία πλέουν κατοικίδια ζώα, αυτοκίνητα και αλλά αντικείμενα, ενώ οι πανικόβλητοι κάτοικοι περιμένουν τις αρμόδιες αρχές να τους απομακρύνουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αναλάβουν την εκκένωση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν στα ΜΜΕ Βούλγαροι αρμόδιοι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τραυματίες ή θύματα από την πλημμύρα στον ποταμό Μπίσερνα, παραπόταμο του Έβρου, με τον οποίο ενώνεται σε μερικά μόλις χιλιόμετρα. Παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής, μέχρι τι βαθμό θα επηρεάσει τη στάθμη του Έβρου το κύμα από το σπασμένο φράγμα "Ιβάνοβο".
Οι αρχές των παραμεθορίων περιφερειών Σμόλιαν και Κίρτζαλι στη βουλγαρική Ροδόπη έχουν κηρύξει "κόκκινο συναγερμό", καθώς η ποσότητα των βροχών και των χιονοπτώσεων έχει φτάσει στο επίπεδο των 50 λίτρων ανά τετραγωνικό το τελευταίο 24ωρο.
flashnews


Δεν υπάρχουν σχόλια: