Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Ο δήμαρχος έφερε τα κουτάβια του ...και μετά μας "έριξε" πρόστιμο!"

Διαμαρτυρία από το κυνοκομείο στο Καλό Χωριό που ζητά την νομιμοποίηση του μικρού κτίσματος προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του και να μην καταλήξουν, και πάλι, στο δρόμο τα περίπου 60 σκυλιά που φιλοξενούνται.

Βρήκε ένα ασφαλή χώρο για τα κουταβάκια που γέννησε ο σκύλος του, κατόπιν, όμως, επέβαλε πρόστιμο στο...

καταφύγιο αδέσποτων ζώων! Ο λόγος για το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δ.Κουνενάκης, ο οποίος, όπως καταγγέλλεται (τα στοιχεία των καταγγελόντων είναι στη διάθεση του Cretalive) όχι μόνο δε φρόντισε να δημιουργήσει μία δομή για τα αδέσποτα, αλλά αντιθέτως, αλλά αντιθέτως "διώκει" την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το κυνοκομείο που βρίσκεται έξω από το Ίστρον Καλού Χωριού στεγάζει, σήμερα, περίπου 60 σκύλους και, σήμερα, μετά την παρέμβαση της δημοτικής αρχής, κινδυνεύει με κατεδάφιση!

Η ιστορία ... των παθών για το κυνοκομείο, άρχισε πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν η Τζόαν Μακένζι Ραπάνη, δια πυρός και σιδήρου κατάφερε με δικά της έξοδα και με την συνεισφορά των φιλόζωων, να ανεγείρει δύο δωμάτια, σε περιφραγμένο χώρο φίλου της.

Με πολλή φροντίδα και αγάπη, αυτός ο ξενώνας αποτέλεσε το μόνο "αντίμετρο" στην κάκιστη δημοσιότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου στα θέματα της βίας κατά των αδέσποτων, παρέχοντας κοινωνική υπηρεσία και κοινωνικό αγαθό, χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο .

Όπως, μάλιστα, γνωστοποιείται, και ο ίδιος ο Δήμαρχος ζήτησε τις υπηρεσίες του κυνοκομείου για να στεγάσει τα κουτάβια του σκύλου του!

Παρόλα αυτά, μετά από καταγγελίες περί θορύβων και ακαθαρσιών, η νομαρχία αρχικά, και ο δήμος κατόπιν μέσω της πολοεδομίας ενέσκηψαν και "χτύπησαν" αυτήν την προσπάθεια.

Κατόπιν ελέγχων, οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής κρίθηκαν ικανοποιητικές, αντίθετα όμως ο Δήμος έβγαλε «λαβράκι» και επέβαλε μέσω της πολεοδομίας, πρόστιμο κατεδάφισης και διατήρησης αυθαιρέτου, παρόλο που δεν είχε καταγγελθεί κάποια σχετική παρανομία.

Μάλιστα, ανακριβώς, η κ. Ραπάνη εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια της έκτασης του κυνοκομείου.

"Λύσεις υπάρχουν πολλές" - αναφέρεται σε ανακοίνωση του "Paws Crete", ζητώντας την έκδοση πολεοδομικής άδειας από το δήμο, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργεία του κυνοκομείου, υπό όποια ιδιοκτησίας αποφασιστεί.

"Είναι κρίμα και παρακαλούμε να ακουστεί η φωνή μας, ως απλών ανθρώπων , βοηθήστε μας οι διαμαρτυρίες μας να πιάσουν τόπο, δεν είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τους συμβούλους τύπου και ετοιμοπόλεμους διαμορφωτές κοινής γνώμης του Δήμου , απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε και να προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα , αλλά και να συνεισφέρουμε σε μία εικόνα ενός τόσο όμορφου και τουριστικού δήμου .

Σε καιρούς κρίσης , όταν οι ιδεολογίες έχουν γκρεμιστεί και η έννοια της ορθής διαχείρισης έχει και αυτή ατονίσει μόνο οι συντονισμένες δράσεις από ανθρώπους απλούς που αγαπουν τον τόπο τους, από ανθρώπους σαν εσάς και εμάς μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα , εάν δε ο δήμος δεν είναι διατεθειμένος να μας βοηθήσει, προς θεού μη μας γκρεμίσει τις προσπάθειές μας" - αναφέρεται στην ανακοίνωση.
creative.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: