Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι σκύλοι ωφελούν την… καρδιά

Νέα έρευνα παρουσιάστηκε από 2 Γάλλους καθηγητές στη Σουηδία

Ένας σκύλος, όπως απέδειξε μία νέα έρευνα, αποτελεί σωτήρα για το αφεντικό του, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, μειώνεται κατά 15% ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων σημείωσαν κατά 8,6% υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης ύστερα...

από καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.
Φαίνεται ότι ο σκύλος βοηθάει επίσης σημαντικά στην ταχύτερη ανάρρωση και προειδοποιεί για αρχικά συμπτώματα καρκίνου, υπογλυκαιμίας και επιληπτικών κρίσεων.

Οι άνθρωποι που συναναστρέφονται καθημερινά με το σκυλί τους θωρακίζουν αποτελεσματικά την υγεία τους, σύμφωνα με μελέτη δύο Γάλλων καθηγητών των κ.κ. Σερζ Σικοτί και Νικολά Γκεγκέν, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Άνθρωποι και ζώα», στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Τα συμπεράσματα έχουν ως εξής: οι ιδιοκτήτες σκύλων όχι μόνο πραγματοποίησαν κατά 32% λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αλλά επιπλέον εμφάνισαν κατά 70% μεγαλύτερες πιθανότητες να αρχίσουν να γυμνάζονται εξαιτίας του κατοικίδιου τους.

Διάφορες κλινικές μελέτες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη έχουν αποδείξει ότι τα κατοικίδια έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε πολλούς άλλους τομείς της σωματικής και ψυχολογικής υγείας μας. Παιδιά που εκτίθενται σε ζώα από το πρώτο έτος της ζωής τους παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα αλλεργικής ρινίτιδας και άσθματος, είναι πιθανότερο μελλοντικά να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες και άλλα χόμπι, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικά σε σχέση με άλλα, συνομήλικά τους, και διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Όσοι δήλωναν μέχρι στιγμής αρνητικοί στην απόκτηση ενός σκυλιού, τώρα έχουν σοβαρό λόγο στο να θέλουν να αποκτήσουν έναν.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: