Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ουγγαρία: Φορολογούν όσους έχουν σκύλο ξένης ράτσας

Ενός κακού μύρια έπονται ... για τους χιλιοταλαιπωρημένους -από πλευράς οικονομίας- κατοίκους της Ουγγαρίας. Κι αφού δοκίμασαν για τα καλά στο... πετσί τους το ΔΝΤ, τώρα η κυβέρνηση της χώρας δίνει το δικό της ρεσιτάλ επινόησης νέων φόρων για να βάλει λεφτά στα ταμεία. Αυτή τη φορά...

τη νύφη θα πληρώσουν όσοι έκαναν "το λάθος" να έχουν τετράποδο που η ράτσα του δεν είναι καθαρά ουγγρική!!! Η κυβέρνηση Ορμπάν είπε και ελάλησε: Αν οι πολίτες έχουν καθαρόαιμο ουγγρικό σκύλο εξαιρούνται της φορολογίας. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι, αναλόγως την περίπτωση, επιβαρύνονται από 20 έως 66 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η φορολογία των σκύλων είναι κάτι που απαντάται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το πρόβλημα είναι όταν μία κυβέρνηση καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για να εισπράξει χρήματα, ενώ οι πολίτες της είναι ήδη πολύ "στριμωγμένοι" οικονομικά.

Και βέβαια δεν λείπουν οι... αδικίες, αφού το κράτος μένει μόνο στη ράτσα, χωρίς να εξετάζει, αν πρόκειται για σκυλάκια πολυτελείας του "σαλονιού" ή τσοπανόσκυλα με τα οποία οι βοσκοί υπερασπίζονται τα κοπάδια τους.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: