Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οι Ινδονήσιοι σκότωσαν 750 ουρακοτάγκους σε ένα χρόνο

Νέα αμερικανική έρευνα

Τζανκάρτα Ινδονησίας - Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, οι χωρικοί που ζουν στην ινδονησιακή πλευρά του Βόρνεο σκότωσαν τουλάχιστον 750 απειλούμενους ουραγκοτάγκους σε ένα χρόνο, με τη δικαιολογία ότι επέδραμαν στις καλλιέργειές τους , ενώ άλλους τους σκότωσαν για το κρέας τους...

Ο κύριος συντάκτης της έκθεσης αυτής, Erik Meijaard, ανέφερε ότι πρόκειται για σοβαρή απειλή του είδους των κόκκινων πιθήκων.
Στα δάση των περιοχών αυτών οι κόκκινοι πίθηκοι έρχονται σε σύγκρουση με τους ανθρώπους και συχνά οι συγκρούσεις αυτές είναι θανατηφόρες για τα ζώα.
Σύμφωνα με την έρευνα, η δολοφονία των ουρακοτάγκων συμβαίνει κυρίως σε δασώδεις περιοχές , εκεί όπου τους κυνηγούν μαζί με άλλα είδη ζώων.

Το Nature Conservancy και 19 άλλοι ιδιωτικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του WWF και του Συνδέσμου των επιμέρους Ινδονησιακών Εμπειρογνωμόνων πραγματοποίησαν την επιθεώρηση για να καταγράψουν τον αριθμό των δολοφονιών και τα αίτιά τους.
Πήραν συνεντεύξεις από 6.983 άτομα σε 687 χωριά, σε τρεις επαρχίες του Καλιμαντάν - την ινδονησιακή πλευρά του Βόρνεο, το οποίο μοιράζεται επίσης με τη Μαλαισία και το Μπρουνέι - μεταξύ Απριλίου 2008 και Σεπτεμβρίου 2009.
Πορέκυψε ότι τουλάχιστον 750 πίθηκοι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου έτους.

Εκπρόσπωπος του Υπουργείου Δασών της Ινδονησίας είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την έκθεση, την οποία ωστόσο περιέγραψε ως υπερβολική «στομφώδη", ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το θέμα.

Παρά ταύτα, ο Meijaard δήλωσε πως ήλθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα.
«Χρησιμοποιήσαμε ισχυρές επιστημονικές μεθόδους για να αξιολογήσουμε τις κοινωνικές διαστάσεις της διατήρησης του ουραγκοτάγκου», δήλωσε στα Μέσα και πρόσθεσε : «Αν υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν ψέματα, πρέπει να δεχτούμε το θέμα του κυνηγίου ως μια δυσάρεστη αλήθεια, που πρέπει να αντιμετωπιστεί αν θέλουμε να σώσουμε το είδος του ουραγκοτάγκου."
Είπε ακόμη ότι έχει δει πάρα πολλά κρανία ουραγκοτάγκων, δέρματα και κομένα άκρα και ότι άκουσε πάρα πολλές ομολογίες - από πρώτο χέρι - των ανθρώπων που έχουν σκοτώσει ή έχουν φάει ουραγκοτάγκους, οπότε είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν συμβαίνει.

πηγή Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: