Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επιστολές διαμαρτυρίας και καταγγελίες Ζωοφιλικών Σωματείων προς τις αρμόδιες Αρχές


Επιστολές απέστειλαν οι ΠΦΠΟ και ΠΣΕΣΣ προς τις αρμόδιες Αρχές για θέματα ζωοφιλίας και καταγγελιών. Συγκεκριμένα, επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ προς την Αντιεισαγγελία Εφετών Κρήτης για τα Βαρελόσκυλα, καταγγελία έγινε από τις ΠΣΕΖΣ και ΠΦΠΟ προς το Αστυνομικό Τμήμα Κύθνου για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων στο νησί, καθώς επίσης επιστολή έστειλαν ΠΣΕΖΣ και ΠΦΠΟ προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ΥΠΑΑΤ για μήνυση κατά μέλους τους :



Προς την
Αντεισαγγελέα Εφετών Κρήτης
Κα Ειρήνη Χρυσογιάννη

Χανιά, 21 Οκτωβρίου 2011

Κυρία Αντεισαγγελέα,

Είναι αλήθεια, ότι η χώρα μας διέρχεται μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη κρίση, η οποία κατά την γνώμη μας είναι πρωτίστως κρίση ηθική, κρίση του αξιακού μας συστήματος συνολικά και του καθένα μας.

Στην συνολική αυτή κρίση αξιών εντάσσεται και ο αμοραλισμός της κοινωνίας μας απέναντι στην ίδια την ζωή είτε την ανθρώπινη είτε των ζώων.

Γι’ αυτό και εμείς, εθελοντές κατά της βίας στα ζώα, δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε για την αλλαγή του τοπίου αυτού στην χώρα μας, συνεισφέροντας έτσι στην γενικότερη αναγέννηση της πατρίδας μας, που αυτή την στιγμή διέρχεται μια πρωτοφανή, όχι αδίκως, επίθεση σε πάρα πολλά επίπεδα.

Έτσι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, οτι μετά την Παγκρήτια Σύσκεψη που διοργανώσαμε την άνοιξη και παρά τις προσπάθειές μας, τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τα σκυλιά των βαρελιών, αντίθετα έχει ενταθεί η δυσφήμηση της χώρας μας στο εξωτερικό λόγω των σκύλων αυτών και έχουν συγκεντρωθεί και συγκεντρώνονται συνεχώς χιλιάδες υπογραφές στο εξωτερικό κατά της Κρήτης και των Κρητικών για την τρισάθλια αυτή κατάσταση με τα ζώα.

http://www.change.org/petitions/save-barrel-dogs-in-crete-greece



http://www.gopetition.com/petitions/barell-dogs-the-disgrace-of-crete.html




Πρόσφατα συναντήσαμε εκ νέου τον κ. Παραβολιδάκη, ο οποίος δέχτηκε οτι δεν έχουν γίνει βήματα από την άνοιξη και υποσχέθηκε οτι θα δει εκ νέου το θέμα.

Επειδή και εμείς, έχουμε πλήρως εξαντληθεί από την καθημερινή υπερπροσπάθεια κατά της κακοποίησης των ζώων, πολλές φορές δε δεχόμαστε ακόμη και απειλές κατά της ζωής μας, επειδή η παραβατική αυτή κατάσταση είναι υπόθεση της Πολιτείας κυρίως και όχι των εθελοντών, ζητάμε και πάλι την παρέμβασή σας προκειμένου να λυθεί ένα θέμα, το οποίο είναι απλό στην λύση του, αρκεί να υπάρξει η σχετική βούληση εκ μέρους των αρμοδίων αρχών.

Θεωρούμε ότι αν από την αστυνομία υπάρξει ένα σχέδιο δράσης και συνεχής έλεγχος για μια βδομάδα, η κατάσταση αυτή μπορεί δραστικά να περιοριστεί.

Ζητάμε λοιπόν να καλέσετε σε Σύσκεψη τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και άλλους εμπλεκόμενους Φορείς της Περιφέρειας Κρήτης για να δοθούν εντολές προκειμένου να ευρεθεί επιτέλους λύση οριστικής και άμεσης κατάργησης των βαρελιών , του αλυσοδέματος και εφαρμογή των κανόνων ευζωίας των ζώων, όπως αυτοί προκύπτουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με εκτίμηση

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας

Α. Μπομπολάκη Μ. Χριστοδούλου Μ. Χουστουλάκη











Προς
1) Αστυνομικό Τμήμα Κύθνου
Τηλ. & Φαξ: 22810-31201

2) Λιμεναρχείο Κύθνου
Τηλ. & Φαξ: 22810- 32290

Κοιν/σεις:
1) Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου
Τηλ.: 2281082397
Φαξ: 2281081745

2) ΜΜΕ
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ:..........................

ΘΕΜΑ: Καταγγελία για Κακοποίηση Ζώων στην Κύθνο

ΣΧΕΤ: Eπιστολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Προστασία των Ζώων» προς: α) Γ.Α.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & β) Α Δ. ΧΩΡΑΣ, 20 Ιανουαρίου 2011, Αρ Πρωτ.: 1009/6/32-τξη

Κύριοι,

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που δεχθήκαμε, στο νησί της Κύθνου παρατηρείται μια απίστευτη βαρβαρότητα και κτηνωδία κατά των ζώων. Συγκεκριμένα, στα Λουτρά Κύθνου δολοφονούνται κάθε χρόνο τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο γάτες με φόλες. Φέτος το Σεπτέμβριο γύρω από το εστιατόριο «Αραξοβόλι» βρέθηκαν νεκρά ζώα.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στο site της ΕΛΑΣ αναφέρεται: «Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα. Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία».

Πηγή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=vi...

Επίσης σας αναφέρουμε τα εξής:

- Ψαράδες πετούν τα δύστυχα ζώα στη θάλασσα όταν αυτά πλησιάζουν τις βάρκες και εξοντώνουν ασύστολα τις φώκιες και τα δελφίνια.
- Παιδιά βασανίζουν γάτες και σκύλους.
- Κάτοικοι σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους από την άγρια πανίδα (π.χ. χελώνες, σκαντζόχοιρους, κλπ).
- Κυνηγοί ξεκινούν να σκοτώνουν τη φτερωτή πανίδα αρκετά πριν την κυνηγετική περίοδο με το πρόσχημα να προλάβουν τους μη ντόπιους κυνηγούς.

Δυστυχώς, η εικόνα της ανεξέλεγκτης βίας δεν ολοκληρώνεται εδώ, αφού και τα ζώα εκτροφής δεν τυγχάνουν καλύτερης μοίρας.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα διεξάγοντας συστηματικούς ελέγχους και έρευνες, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας και της κακοποίησης των ζώων στο νησί, και σε περίπτωση που διαπιστώνετε τέτοια φαινόμενα να επιβάλετε τους νόμους 1197 και 3170, ασκώντας αυτεπάγγελτη δίωξη και προβαίνοντας σε μηνύσεις.

Η ανοχή και η σιωπή δεν βοηθάνε κανέναν, ενώ αφήνουν στο έρμαιο των βάρβαρων ενστίκτων μας τις ζωές των άλλων όντων τη στιγμή που θα έπρεπε να τις προστατεύουμε.

Η αναφορά σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική):

Μάριζα Χριστοδούλου
Αγίου Κωνσταντίνου 11
19005 Νέα Μάκρη Αττικής
Email: mrzchrist@gmail.com


Με εκτίμηση,

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ










Προς τον
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή

Κοινοποιήσεις:
1) Υφυπουργό του ΥΠΑΑΤ
2) Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ
3) Δήμαρχο Διονύσου
4) Αντιδήμαρχο Διονύσου
5) Διοικητή Αστυνομίας Αγ. Στεφάνου


Αθήνα, 24 Oκτωβρίου 2011


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από 115 Σωματεία από όλη την Ελλάδα και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διαμαρτύρονται γιατί ένα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, η κα Ι. Σιώκου, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρυονερίου, διώκεται αδίκως.

Σε μία περιοχή όπου το καθεστώς της φόλας βασιλεύει, η κα Σιώκου έχει επιδοθεί σε ένα μεγάλο πολυετή αγώνα για την διάσωση και υιοθεσία δεκάδων αδέσποτων ζώων. Έχει επίσης κάνει έκκληση στις τοπικές δημοτικές αρχές για την παραχώρηση και περίφραξη ενός χώρου εκτός του οικισμού, ως σταθμού επανένταξης των ζώων που δεν μπορούν να παραμείνουν στους δρόμους. Επίσης έχει ζητήσει επανειλημμένα μία δήλωση από τον Δήμο, στην οποία να καταγγέλλεται η δηλητηρίαση και κακοποίηση των αδέσποτων ζώων, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση έως τώρα σε όλα αυτά τα αιτήματα.

Η δε αστυνομική Διεύθυνση του Αγ. Στεφάνου ουδέποτε αξιολόγησε τις καταγγελίες και μηνύσεις της κατά των «γνωστών-άγνωστων» δραστών για τις φόλες σπίτι της ή στους δρόμους του Κρυονερίου.
Η κα Σιώκου φιλοξενεί στο κτήμα της σε εκτός οικισμού περιοχή, όπου δεν υπάρχουν περιοριστικοί όροι για τον αριθμό κατοικίδιων ή παραγωγικών ζώων, για βραχύ χρονικό διάστημα και ελλείψει Κοινοτικού Καταφυγίου, τα προς υιοθεσία αδέσποτα. Ο Νόμος 3170 της δίνει αυτό το δικαίωμα ως μέλους της Φιλοζωικής. Είναι απαράδεκτο να μηνύονται εθελοντές που με το επίπονο και πολυέξοδο έργο τους βοηθούν την Πολιτεία. Η αστυνομία πρέπει να διώκει τους δράστες και όχι τους προστάτες των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Ως εκ τούτου σας ζητάμε να προχωρήσετε σε διενέργεια έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο ο Διοικητής του Α.Τ. Αγ. Στεφάνου ασκεί τα καθήκοντά του, αγνοώντας ακόμη και αυτή την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ, όπου δίνεται η εντολή τα αστυνομικά τμήματα να διευκολύνουν το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και όχι να τους τιμωρούν για τη δράση τους, δεδομένου μάλιστα ότι αυτά εκτελούν το έργο μιας ανύπαρκτης Πολιτείας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας,

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος
Αναστασία Μπομπολάκη

Πληροφορίες: τηλ. 6976489349







Δεν υπάρχουν σχόλια: