Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αντισυνταγματική αντιμετώπιση ζωοφιλικού σωματείου

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό ΑΑΤ από τη Ζωόφιλη Δράση
για απαξίωση νόμιμου σωματείου σε σχέση με τις τροποποιήσεις του ν/σ

Τη δυσαρέσκεια του εκφράζει το σωματείο "Ζωόφιλη Δράση" σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό ΑΑΤ, καθώς άκουσε από τον δεύτερο, κ. Ιωάννη Δριβελέγκα, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνεδρίας με την ευκαιρία της επερώτησης που αφορούσε στην κακοποίηση ζώων, ότι «συναντήθηκε και συνομίλησε με το σύνολο των Φιλοζωικών Σωματείων» για τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου. Η "Ζωόφιλη Δράση" δεν προσκλήθηκε , παρά το γεγονός ότι είναι νόμιμο σωματείο με 456 ταμειακώς ενημερωμένα μέλη και πολλούς επιτυχείς αγώνες για την προστασία των ζώων.
Ακολουθεί η επιστολή :






ΑΠΟ: Σωματείο Ζωόφιλη Δράση Ηρακλ. 20/09/2011

Αριθ. Αποφ. Πρωτοδ. 42/132/22/1999

Λ. Κνωσού 139 - Τ.Κ. 71409

Τηλ. Επικ: 6937080703

FAX 2810 214100

Αριθ. Πρωτ.: 89

(Έκτακτο Δ.Σ. 20/9/2011)





ΠΡΟΣ : Πρωθυπουργό Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Υπουργό Γεωργίας κ. Ιωάννη Δριβελέγκα

Μ.Μ.Ε.





Θέμα: Αντισυνταγματική απαξίωση σωματείου





Κύριε Πρωθυπουργέ

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την έκπληξή μας ως Σωματείο στο άξαφνο άκουσμα δια στόματος μάλιστα του Υπουργού Σας Κυρίου Ιωάννη Δριβελέγκα κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνεδρίας με την ευκαιρία της επερώτησης που αφορούσε στην κακοποίηση ζώων, ότι τάχα «συναντήθηκε και συνομίλησε με το σύνολο των Φιλοζωικών Σωματείων» για τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου που αφορά στην αντιμετώπιση αδέσποτων και ζώων συντροφιάς.

Σας ενημερώνουμε ότι η Ζωόφιλη Δράση δεν εξουσιοδότησε κανένα να εκφράζει τις προτάσεις της αλλά ούτε έχει προσκληθεί να καταθέσει απόψεις και εμπειρίες, παρόλο που είναι το πρώτο Σωματείο στην Ελλάδα που κάνοντας σωστή χρήση της υφιστάμενης νομοθεσίας 3170/2003 κατάφερε να αφαιρέσει με Εισαγγελικές Διατάξεις την προσωρινή κατοχή 14 ζώων, πέτυχε την παράσταση Πολιτικής Αγωγής αποδεικνύοντας το έννομο καταστατικό συμφέρον Σωματείου και οδήγησε στην κρίση της Δικαιοσύνης πλειάδα κακοποιητών ζώων σε διάρκεια μόλις ενός έτους, πατάσσοντας και όχι διαφημίζοντας την κακοποίηση με στόχο τη συκοφαντία της χώρας μας στο Εξωτερικό ! Η ενεργή συμμετοχή μας επίσης στην τριμελή επιτροπή παρακολούθησης προγράμματος αδεσπότων του Δήμου Ηρακλείου, (σημειωτέον ένας από τους ελάχιστους Δήμους ανά την Ελλάδα που εφαρμόζει πρόγραμμα) μας έχει προσδώσει την ικανότητα ανίχνευσης και αξιολόγησης τρωτών σημείων τα οποία εκθέσαμε μάλιστα επανειλλημένως με τη μορφή αναφορών μας στο Υπουργείο σχετικά με ανομίες που άπτονται της διαχείρισης αδέσποτων, με πιο πρόσφατο το ερώτημά μας - μόλις προ δεκαπενθημέρου- που αφορά στη παράνομη διακίνηση ασυνόδευτων ζώων και τη παράνομη έγκριση Ναυτιλιακής εταιρείας να ταξιδεύουν ως ασυνόδευτα (από το Ηράκλειο για Αθήνα) ζητώντας την επίσημη θέση του Υπουργείου. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απαξιωτική σιωπή του Υπουργείου και σαν εθελοντές αλλά και σα Νομικό πρόσωπο. Ο δε Υπουργός Σας πιθανόν να θεωρεί ότι συνομιλεί με το σύνολο των Σωματείων αν και δεν εκλήθη ούτε καν η Συνομοσπονδία Ελλάδος στην οποία ανήκουμε, με το να συνομιλεί με άτυπες και αυτοδιοριζόμενες συντονιστικές επιτροπές των εκατοντάδων «Σωματείων» χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο της ύπαρξης νομιμότητας τους βάση καταστατικών .

Επειδή όμως το Σωματείο μας είναι νόμιμο, ενεργό και αριθμεί 456 ταμειακώς ενημερωμένα μέλη που συνεισφέρουν εθελοντικά χρόνο και χρήμα, ταγμένα με ανιδιοτέλεια στην υπηρέτηση των καταστατικών μας σκοπών,

κρίνουμε αντισυνταγματική την μη πρόσκληση μας λαμβάνοντας την ως απαξίωση και ζητούμε να μας κοινοποιηθεί το νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις του, προκειμένου να εκφέρουμε την άποψη μας ως Έλληνες Πολίτες.





Με τιμή



Για τη Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου





Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας



Γεωργία Στεφανάκη Γεωργία Κουναλάκη


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί κάνουν σωστό σε αυτή την κυβέρνηση για να κάνουν και αυτό που γράφετε. Όλοι στους δρόμους, 3 εκατομμύρια, 5 εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους . Να καταβούμε όλοι, γιατί οι Γερμαναράδες που διοικούν την Ευρώπη έχουν κανονίσει να μας πάρουν την πατρίδα και να μας οδηγήσουν σε γενοκτονία και εξόντωση οικονομική. ΄Να μην πληρώσουμε τίποτα και να κατέβουμε όλοι στους δρόμους ΤΩΡΑ, όσο είναι καιρός και να ρίξουμε τους λήτες που μας κυβερνάνε. Στείλτε σε όλους μηνύματα να σώσουμε τον εαυτό μας, τα ζώα μας , την Ελλάδα.

Χρήστος Χατούπης

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ , ΟΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ . ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΕΞΗΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ? ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.