Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Επιλεκτική η πρόσκληση ζωοφιλικών σωματείων από το ΥΠΑΑΤ για το νέο ν/σ;

Έντονες και αλλλεπάλληλες αντιδράσεις νόμιμων σωματείων

Επιστολή και από την Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής

Προκλητική, παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει τη στάση του Υπουργείου ΑΑΤ η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής , καθώς , ενώ ο Υφυπουργός ισχυρίστηκε προχθές στη Βουλή ότι εκλήθησαν επί του νέου ν/σ όλα τα ζωοφιλικά σωματεία και οι οργανισμοί, η πρόσκληση ήταν επιλεκτική και απορρίφθηκαν επίσημα , νόμιμα σωματεία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση :


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Αρ.Εγκρ.Μον.Πρωτ.Αθηνών 422/2006)

Ανδρέα Κορδελλά 7, Λιμάνι Πασά , Λαύριο 19500 Τηλ.6947 796263, e-mail: annadem@otenet.gr




Λαύριο,21 Σεπτεμβρίου 2011



Θέμα : Ψευδής η δήλωση του Υφυπουργού Ι. Δριβελέγκα για το Νομοσχέδιο προστασίας ζώων στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου- 19/9/2011



Κύριοι,



Η κατάπληξη και οργή των μελών μας ήταν απερίγραπτη όταν άκουσαν τον Υφυπουργό, αλλά και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής και σε απάντηση της επερώτησης του ΛΑΟΣ σχετικά με τη κακοποίηση ζώων συντροφιάς, να ισχυρίζονται ότι το νέο σχετικό Νομοσχέδιο έχει συζητηθεί διεξοδικά με ΟΛΑ τα φιλοζωϊκά σωματεία και Οργανισμούς..



ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ ΤΟΥΤΟΥ !!!



Παρά τις συνεχείς αιτήσεις μας για συνάντηση και συζήτηση των θέσεων μας επί του τόσο κρίσιμου αυτού Νομοσχεδίου, ο κ. Ι. Δριβελέγκας μας αγνόησε επιδεικτικά !!

Την Ομοσπονδία μας, τη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος στην οποία ανήκουμε αλλά και πληθώρα άλλων νόμιμων Σωματείων .



Αντίθετα ο κ. Υφυπουργός προτίμησε να συζητήσει αποκλειστικά με ορισμένους άτυπους εκπροσώπους σωματείων που στη πλειονότητα ασχολούνται κυρίως με τις «υιοθεσίες εξωτερικού». Τα περισσότερα από αυτά τα σωματεία έχουν πολεμήσει από τη γέννησή του και έχουν ορκιστεί για τη κατάργηση του Νόμου 3170/2003. Ακόμα και σήμερα τον χαρακτηρίζουν «Εχθροζωϊκό Νόμο».

Η αιτία ;;; Ο περιορισμός της ασύστολης και ανεξέλεγκτης διαχείρισης και αθρόας παράνομης εξαγωγής αδέσποτων ζώων συντροφιάς από φιλόζωους και φιλοζωϊκά σωματεία..

Και τώρα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ τους γίνεται η χάρη !!!



Επειδή μάλιστα και Υφυπουργός και Υπουργός, αναφέρθηκαν σε διαμάχη μεταξύ των σωματείων θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα φορά πως διαμάχη από τη πλευρά μας τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία και με κανένα σωματείο που λειτουργεί νόμιμα και με διαφάνεια .



Είμαστε εθελοντές, αυτοχρηματοδοτούμενοι και αφιερωμένοι στη νόμιμη και σωστή προστασία και ασφάλεια των ζώων σε συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς. Για μας ο Νόμος που θα προταθεί, ψηφιστεί και θα ισχύσει για τα ζώα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός.



Θεωρούμε τη στάση αυτή του αρμόδιου Υπουργείου προκλητική, παράνομη και αντισυνταγματική και ζητούμε την δημοσιοποίηση του Νομοσχεδίου στη τελική του μορφή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε και αυτό αλλά και τις προθέσεις των δημιουργών του.



Με τιμή,



Αννα Γερολύμπου

Πρόεδρος



Την ανωτέρω διαμαρτυρία προσυπογράφουν :

1.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΟΦΙΛΩΝ – ΑΘΗΝΑ

2. ΦΙΛΟΖΩΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: