Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία στην ΕΕ για τη αδιαφορία του κράτους στην εφαρμογή Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την προστασία των ζώων

και διαμαρτυρία της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας για εξαίρεσή της από συναντήσεις του ΥΠΑΑΤ για το νέο ν/σ

Η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας καταγγέλει σε ανακοίνωσή της ότι ο Υφυπουργός ΑΑΤ δεν συνάντησε όλα τα ζωοφιλικά σωματεία , παρά τα όσα δήλωσε προχθές στη Βουλή, ενώ "το γραφείο του στο Υπουργείο είναι απόρθητο φρούριο". Επίσης , δηλώνει ότι καταγγέλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δ/νση Υγείας και Ευζωίας των Ζώων την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους για την εφαρμογή Ευρωπαϊκών Κανονισμων και τη διαιώνιση εγκληματικών πράξεων εις βάρος των ζώων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου :


ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2550/82
ΕΥΕΡΓ.ΓΙΑΒΑΣΗ 71-15341 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΗΛ:21-6527014 FAX:2106535947


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επίκαιρη επερώτηση του κόμματος ΛΑΟΣ που κατέθεσαν οι βουλευτές του την 19-9-2011 με θέμα τους βασανισμούς των ζώων συντροφιάς και το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή για την προστασία των ζώων, ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι ηλθε σε επαφή και συνεδρίασε επανειλημμένα με ΟΛΑ τα σωματεία. Ψεύδεται ο κύριος Υφυπουργός. Το γραφείο του στο Υπουργείο είναι απόρθητο φρούριο και επικοινωνεί και δέχεται προτάσεις μονό από ομάδα κυρίων λόγο υψηλών γνωριμιών και πιέσεων. Η δε διεύθυνση του Υπουργικού του γραφείου απαξιεί και να μιλήσει στο τηλέφωνο.
Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο μας είναι παντελώς άγνωστο ως φορείς, διότι δεν μας ενημέρωσε το γραφείο του Κ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ το τι ακριβώς εμπεριέχει ως προς την διαχείριση των αδέσποτων και επίσης εάν θα εφαρμοστεί το άρθρο 54 και 55 του 882/03 Ε.Κ για την εφαρμογή ποινικών κυρώσεων και ελεγκτικών μηχανισμών για την παράνομη διακίνηση κατοικίδιων στην αλλοδαπή, την οποία γνωρίζει ο κ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ γιατί γίνεται αθρόα και στην περιφέρεια εκλογής του(Χαλκιδική).
Σε καταγγελία και προς τιμήν τους, του κ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ και του κ ΚΙΛΤΙΔΗ για τις παράνομες εξαγωγές ο κ Υφυπουργός εκώφευσε. Επειδή τις ποινικές κυρώσεις για τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις (998/03 Ε.Κ) από ετών δεν τολμά το ΥΠΑΑΤ να τις νομοθετήσει για το πολιτικό κόστος όπως ίσως νομίζει και ουσιαστικά συναινεί στην αφορολόγητη επ’ αμοιβή διακίνηση των ζώων συντροφιάς ακόμη και σήμερα που επαγγέλλεσθε παντού ότι ο νομοί είναι υπεράνω όλων, καταγγέλλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Δ.νση Υγείας και ευζωίας των ζώων την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους για την εφαρμογή Ευρωπαϊκών κανονισμων,οδηγιων κτλ, ως οφείλει ως κράτος-μέλος και την διαιώνιση εγκληματικών πράξεων εις βάρος των ζώων.


ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ



ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: