Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τα εγκλήματα στην Πιπεριά Αλμωπίας συνεχίζονταιΕγκλήματα άνανδρων
"ανθρώπων" (;)

Μετά τα τρία κρούσματα δηλητηριάσεων σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στην Πιπεριά Αλμωπίας στις 31/08/2011 και άλλο ζώο βρέθηκε νεκρό χθες 5/09/2011, με εμφανή τα σημάδια της φόλας. Το ζώο βρέθηκε νεκρό δίπλα...


σε έναν κάδο σκουπιδιών, μακριά από την περιοχή όπου ζούσε.
Σημειωτέον ότι πριν 3 μέρες το ζώο είχε οδηγηθεί στον κτηνίατρο στην Έδεσσα για θεραπεία δερματικής παθήσεως και έλεγχο
της υγείας του και καθημερινά μέλη του συλλόγου μετέβαιναν στην Πιπεριά όπου το τάιζαν και του χορηγούσαν αντιβίωση.
Τα έξοδα της θεραπείας, τα οποία για ακόμη μία φορά πήγαν χαμένα, είχε αναλάβει ο δήμος Αλμωπίας, Την σωματική και ψυχική κούραση, την αγανάκτηση και θλίψη για τον μαρτυρικό θάνατο ενός ακόμα αθώου ζώου,. οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου της Αριδαίας.
Θα θέλαμε να "ευχαριστήσουμε" από καρδιάς κάποιους συμπολίτες μας για το "ανθρώπινο" και "συμπονετικό" ενδιαφέρον που δείχνουν για τους καλύτερους, τετράποδους φίλους του ανθρώπου και για την ταλαιπωρία που σχεδόν καθημερινά μας υποβάλλουν!
Και να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς τους άνανδρους, ελεεινούς, ποταπούς "ανθρώπους", ότι τα ζώα προστατεύονται, η δηλητηρίαση ζώων είναι έγκλημα και τιμωρείται από τον νόμο με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο. Κάποια στιγμή θα κάνουν κάποιο λάθος, κάποια στιγμή κάποιος θα μιλήσει, κάποιος αγανακτισμένος μάρτυρας των εγκλημάτων κατά της ζωής.
Για ακόμη μία φορά κάνουμε έκκληση σε όλους: οι άνθρωποι οι οποίοι κακοποιούν τα ζώα και μάλιστα με τέτοιους ειδεχθείς τρόπους, είναι επικίνδυνοι! Και όχι μόνο για τα ζώα! Μην διστάζετε να τους καταγγείλετε, έστω και ανώνυμα. Υπερασπιστείτε τα ζώα που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή να μιλήσουν! Δεν φταίνε σε τίποτα αυτά να πληρώνουν την αναλγησία και ανευθυνότητα ιδιοκτητών, κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, που σφυρίζουν αδιάφορα, επιμένουν να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ζώων όπως τους υποχρεώνει η νομοθεσία και γυρνούν την πλάτη σε θέματα που υποδηλώνουν τις ανθρώπινες ηθικές αξίες όπως ο σεβασμός και η συμπόνοια!


Από το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Αριδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: