Σελίδες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι σε καλλυντικά δοκιμασμένα σε ζώα

100.000 υπογραφές ενάντια στα πειράματα σε ζώα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απαγορεύσει όλα τα καλλυντικά που δοκομάζονται σε ζώα από τον Μάρτιο του 2013, αλλά μερικοί στη βιομηχανία καλλυντικών επιθυμούν να καθυστερήσουν την ημερομηνία αυτή. Ουσιαστικά τα πειράματα σε ζώα για τη χρήση καλλυντικών έχουν απαγορευτεί από το 2004...


Το 2009 οι εν λόγω δοκιμές απαγορεύτηκαν για τα συστατικά , τις φόρμουλες και τα προϊόντα τα ίδια ασχέτως αν τα πειράματα συνεχιζόντουσαν στην Ευρώπη.
Υπάρχουν , πάντως, ακόμη 3 τύποι πειραμάτων σε ζώα που επιτρέπονται , οι οποίοι περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη δόση τοξικότητας , αναπαραγωγή τοξικότητας και τοξικοκινητική.
Στις 13 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θεωρεί αδύνατο να βρεθούν εναλλακτικές μέθοδοι μέχρι την οριακή προθεσμία του 2013 και σε απάντηση η βρετανική ένωση κατά των πειραμάτων σε ζώα BUAV, ανέφερε , λίγο ως πολύ, σε έκθεσή της για τις εναλλακτικές μεθόδους ότι, μια παράταση του ορίου του 2013 θα εκμηδενίσει τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να τηρηθεί η καταληκτική ημερομηνία. Αντίθετα, θα προστεθούν και άλλες πηγές και λύσεις ως το 2013 χρήσιμες στις εναλλακτικές μεθόδους κατά των πειραμάτων στα ζώα.

Περισσότεροι από 100.000 ενδιαφερόμενοι πολίτες και διασημότητες υπέγραψαν την αίτηση (petition) ενάντια στις δοκιμές σε ζώα για τα καλλυντικά, η οποία άρχισε από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την παύση των πειραμάτων στα ζώα ECEAE της οποίας η BUAV είναι μέλος .

Οι υπογραφές για την petition μπορούν να μπουν στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση :

http://nocruelcosmetics.org/

Για τη λίστα των εταιριών που δεν εφαρμόζουν πειράματα σε ζώα μπορείτε να δείτε εδώ :

http://www.leapingbunny.org/










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: