Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αύξηση κακοποιήσεων ζώων στη Σουηδία

Συνεχείς έλεγχοι σε ιδιοκτήτες για κακομεταχείριση κατοικίδιων

Εκατοντάδες γάτες και σκύλοι κρατώνται σε μικρά διαμερίσματα, άλογα παραμένουν νηστικά και διψασμένα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ιδιοκτηκτών κατοικίδιων που χάνουν το δικαίωμά τους να κρατούν ζώα στο...


σπίτι τους. Όλα αυτά στη σημερινή Σουηδία.
Ο υπεύθυνος της ευημερίας των ζώων του Υπουργείου Γεωργίας, Björn Dahlén, εκτιμά ότι η αμέλεια ή η κακομεταχείριση κάποιων Σουηδών προς τα ζώα τους απλά ανακαλύπτεται περισσότερο σήμερα, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Το 2005, 124 Σοηδοί υποχρεώθηκαν σε απαγόρευση κατοχής ζώων και το 2010 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 200. Για φέτος , σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις , αναμένεται να έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο οι "κακοί ιδιοκτήτες" κατοικίδιων ζώων.
Η κακομεταχείριση και η παραμέληση των ζώων είναι οι δύο κυριότερες αιτίες για τις οποίες οι Σουηδοί χάνουν το δικαίωμα κατοχής ζώων.
Το πρόβλημα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει η αστυνομία της Στοκχόλμης , πριν 3 μήνες, ειδικό τμήμα προστασίας ζώων.
Πέρυσι, 240 άνθρωποι εργάστηκαν - σε συνεργασία με υπεύθυνους για τα δικαιώματα των ζώων - σε θέματα ελέγχων κατόχων κατοικίδιων και έγιναν συνολικά 12.000 έλεγχοι.
Δυστυχώς διαπιστώθηκαν σε ποσοστό άνω του 60% κακομεταχειρίσεις κατοικίδιων από τους ιδιοκτήτες τους , σύμφωνα με τον Björn Dahlén.

thelocal.se

Δεν υπάρχουν σχόλια: