Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μόνος στο σπίτι ...

Ο σκύλος στρεσσάρεται όταν μένει μόνος πολύ ώρα

 
Οι ζωόφιλοι και ιδιοκτήτες κατοικίδιων προειδοποιούνται πως το να αφήνεις τους σκύλους μόνους τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι, τους δημιουργεί άγχος και δυσαρέσκεια...


Το να αφήνουμε στο σκύλο μας τροφή και παιχνίδια για να διασκεδάζει όσο θα λείπουμε, δεν λύνει το πρόβλημα της "μοναξιάς" του, ισχυρίζονται οι ειδικοί.
Νέα έρευνα που διεξήγαγε ο διευθυντής του Ανθρωποζωολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Bristol , κ.John Bradshaw, αποδεικνύει ότι τα εγκατελειμμένα για ώρες ζώα διακατέχονται από άγχος και δυσφορία. Έχει μελετήσει τη συμπεριφορά των ζώων επί 25 χρόνια και αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, και αυτά τα ευρήματα στο βιβλίο του "In defense of Dogs".
Γι αυτό το λόγο, εξηγεί ο κ. Bradshaw , τα κατοικίδια που έχουν μείνει πολλές ώρες μόνα τους στο σπίτι δηιουργούν ζημιές.



Οι ιδιοκτήτες τους , συνήθως, συγχύζονται και τα τιμωρούν , αλλά πρέπει να έχουν κατά νου ότι δεν καταλαβαίνουν τα ζώα το λόγο της τιμωρίας τους. Έχουν διαφορετικό είδος μνήμης και αδυνατούν να σκεφτούν γυρίζοντας πίσω το χρόνο, ώστε να καταλάβουν πως τα επιπλήττεις για τις "πράξεις" τους.
Μία συμβουλή που ίσως βοηθούσε λίγο τους ιδιοκτήτες που απουσιάζουν για πολλές ώρες, είναι η παροχή μεγάλης ποσότητας φρέσκου νερού και, αν γίνεται, η συνεχής παροχή φρέσκου νερού.

swellpets.co.uk





Δεν υπάρχουν σχόλια: