Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νέα αυστηρότατη νομοθεσία στη Νέα Υόρκη για την προστασία των σκύλων


Υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, με έλεγχο γεννήσεων και αποφυγή αδέσποτων !


Χάρη στη σκληρή δουλειά των υπογραφόντων τις αιτήσεις και των συγκεντρώσεων των ακτιβιστών υπέρ των ζώων, το Συμβούλιο της Νέας Υόρκης προώθησε δύο μεγάλες νομοθεσίες , για επιπλέον προστασία των σκύλων στην πόλη ! Η πρώτη...



νομοθεσία περιορίζει σε 3 τις ώρες που ένας σκύλος μπορεί να είναι δεμένος έξω. Παράλληλα, θέτει πολύ αυστηρούς κανόνες στο πόσο χονδρή μπορεί να είναι η αλυσίδα και απαγορεύει τελείως τα κολλάρα choke, τους λεγόμενους πνίχτες.




Το πρόστιμο για τυς παραβάτες είναι 500 δολάρια.

 Η δεύτερη νομοθεσία στοχεύει στον περιορισμό και έλεγχο των αδέσποτων σκύλων, αυξάνοντας το κόστος άδειας του σκύλου για τον ιδιοκτήτη , από 11,50 δολάρια σε 34 δολάρια.

Η αύξηση αυτή στοχεύει στη μείωση της αναπαραγωγής των σκύλων και στην ώθηση των πολιτών να στειρώνουν τα ζώα τους, οπότε τηρείται το πρόγραμμα ελέγχου του υπερπληθυσμού σκύλων στη Νέα Υόρκη.
Αυτές οι νομοθεσίες χαρατκηρίζονται ιδιαίτερα επιτυχείς για τον τομέα ευημερίας των σκύλων και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν το πρότυπο υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιων και άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: