Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αναζητείται αρμόδιος. Υπάρχει ;

Ποιές ήταν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Αττικό Πάρκο ;

Πριν λίγο καιρό η Δημοκρατική Αριστερά με ερώτησή τους προς τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ρωτούσε μεταξύ άλλων γιατί δεν έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στο Αττικό Πάρκο και ποιος ...


είναι ο αρμόδιος να επιβάλλει την παύση λειτουργίας των παραστάσεων.

Στις τραγελαφικές απαντήσεις που έλαβαν, τα υπουργεία επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την ανικανότητά και την ανευθυνότητά τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Αναζητείται αρμόδιος»

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/1/2011

Θέμα: «Αναζητείται αρμόδιος»

Είναι εκπληκτικό πόσο συμφωνούν τα Υπουργεία όταν πρόκειται για αποποίηση ευθυνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απαντήσεις που λάβαμε από τρία υπουργεία όταν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή (αρ. πρωτ. 7035/1-12-2010) σχετικά με την παράνομη λειτουργία Δελφινάριου στο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα Αττικής.

Στην ερώτηση, μεταξύ άλλων, ζητούσαμε από τους Υπουργούς να μας πουν για ποιο λόγο δεν έχουν επιβληθεί ως τώρα οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και ποιος είναι ο αρμόδιος να επιβάλλει την παύση λειτουργίας των παραστάσεων.

Οι απαντήσεις που πήραμε είναι πραγματικά τραγελαφικές. Το Υπ. Εσωτερικών απαντά πως «σχετικά με την ανωτέρω ερώτηση... αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής». Το ΥΠΕΚΑ απαντά: «σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται στην ερώτηση οι υπηρεσίες της οικείας τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρμόδιες». Τέλος, το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφαίνεται πως «στην παραπάνω ερώτηση..αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπ. Εσωτερικών και Υπ. Περιβάλλοντος».

Είναι συνήθης τακτική των Υπουργείων, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες, να ρίχνουν το μπαλάκι το ένα στο άλλο. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική. Δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική και, ακόμα χειρότερα, αυτή η τακτική εφαρμόζεται και σε πιο επίμαχα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Θα περιμέναμε μια πιο σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση.





http://www.psarianos.eu/index.php/media/media-paper/item/747-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%82




Η ΕΡΩΤΗΣΗ

http://www.psarianos.eu/index.php/parliament/parliament-questions/item/701-6-μήνες-το-αττικό-ζωολογικό-πάρκο-αε-αδιαφορεί-για-τις-συστάσεις-της-πολιτείας-και-συνεχίζει-τις-παραστάσεις-στο-αυθαίρετο-δελφινάριο




εστάλη από Animal Rights

Δεν υπάρχουν σχόλια: