Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

H "Αττική Οδός" για τα θέματα των ζώων

Σύμφωνος με όλα όσα χρειάζονται για την προστασία των ζώων


ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Άδωνις Γεωργιάδης
με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑ.Ο.Σ.

Όσον αφορά τα φιλοζωικά θέματα, αρμόδιος είναι ο Βουλευτής Α’ Αθηνών του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του κεντρικού τομέα Αττικής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ», Θάνος Πλεύρης με τον οποίο συνυπογράφω σε πολλές ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτο διευκρινίζει στο ερωτηματολόγιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Άδωνις Γεωργιάδης.
Ακολοθούν οι απαντήσεις του :




1) Αν και δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μου γνωρίζω ότι ο Δήμος Αθηναίων στειρώνει, τσιπάρει, καταγράφει και επανατοποθετεί τα αδέσποτα ζώα. Μάλιστα στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας χρόνια τώρα έχει τοποθετήσει φωτεινή επιγραφή «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζώο».

2) Είμαστε απολύτως σύμφωνοι για την τοποθέτηση τσιπ στα ζώα. Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης έχει κάνει συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων στην οποία συνυπογράφω(http://www.thanos-plevris.gr/eperotiseis/microchip-sta-zoa-syntrofias.html). Είναι απαραίτητο όλοι οι ιδιοκτήτες να ενημερωθούν για την τοποθέτηση τσιπ, σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεται να εφαρμόζεται η σχετική Νομοθεσία για την επιβολή προστίμων.

3) Η ίδρυση δημοτικού Καταφυγίου- Κλινικής Ζώων στη Αθήνα, αν και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, συμφωνούμε.

4) Δεν έχω επισκεφθεί το Δημοτικό Καταφύγιο Αθηνών, όμως ο Θάνος Πλεύρης έχει
καταθέσει σχετική ερώτηση στην οποία συνυπογράφω (http://www.thanos-plevris.gr/boyli/o-dimos-athinaion-kai-ta-adespota.html) όπου το αρμόδιο Υπουργείο μας έδωσε επαρκή στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του και τις συνθήκες που επικρατούν για τα φιλοξενούμενα αδέσποτα ζώα.

5) Ο Δήμος Αθηναίων έχει πρόγραμμα στείρωσης το οποίο λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Είμαστε σύμφωνοι με την πρότασή σας για ειδικό όχημα μεταφοράς των τραυματισμένων ζώων

6) Ειδικά για την κακοποίηση ζώων ο Θάνος Πλεύρης έχει καταθέσει μεγάλο αριθμό ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων, στις οποίες συνυπογράφω. Σας παραπέμπω στην ιστοσελίδα του www.thanos-plevris.gr όπου μπορείτε να ενημερωθείτε. Γνωρίζω ότι το γραφείο του συναδέλφου μου, Θάνου Πλεύρη, συνεργάζεται με αρκετά φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές, με σκοπό την αυστηροποίηση του Ν. 3170/2003 όσον αφορά την κακοποίηση αδέσποτων και μη ζώων. Έχουν δοθεί αρκετές φορές χρήματα όπου υπήρχε ανάγκη για θεραπεία, στείρωση κτλ. Μάλιστα ο κος Πλεύρης έχει ήδη υιοθετήσει 2 αδέσποτα σκυλιά και έχουμε οργανώσει μία ομάδα εθελοντών (δικών μας ανθρώπων) όπου καθημερινά σιτίζουν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Θα συνεχίσουμε τη προσφορά μας ηθική και υλική με σκοπό την ευημερία των ζώων.

7) Όσον αφορά την πώληση ζώων από καταστήματα αυτό είναι απόφαση υπουργείων σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις που υπάρχουν. Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές σας παραπέμπω σε ερωτήσεις του Θάνου Πλεύρη, στις οποίες συνυπογράφω (http://www.thanos-plevris.gr/boyli/pazari-sti-leoforo-toy-sxistoy.html). Στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων μου θα προσπαθήσω η πώληση ζώων από καταστήματα και λαϊκές αγορές να συνάδουν με τις νομοθετικές διατάξεις που υφίστανται. Πιστεύουμε στα συνταγματικά δικαιώματα των ζώων και ίσως χρειάζεται να σκεφτούμε ότι τα ζώα δεν θα έπρεπε να ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

8) Όσον αφορά τη λειτουργία τσίρκο χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις όπου θα εξετάζεται όλο το φάσμα και αν ακόμα δεν οδηγηθεί σε πλήρη κατάργηση τουλάχιστον να διασφαλιστεί η μη κακοποίηση των ζώων.

9) Δεν γνωρίζω αν λειτουργούν Δημοτικά Σφαγεία στην περιοχή των Αθηνών.

10) Αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές μου συμφωνώ.

11) Όποιος μπορεί να βοηθήσει τα ζώα είναι καλοδεχούμενος.

12) Ο Θάνος Πλεύρης έχει ήδη συνεργαστεί με το ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα όπου έγινε η μεταφορά ενός κορμοράνου όταν τον είχε βρει πληγωμένο. Είμαι σύμφωνος με τις προτάσεις σας και είμαι ανοιχτός σε συνεργασία μεταξύ μας για το καλό των ζώων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: