Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

σκέψεις για τα ζώα

Για τα αδέσποτα και τα ζώα εν γένει στην Αθήνα

Φίλιππος Δραγούμης
υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα
με το συνδυασμό "Δικαίωμα στην Πόλη"

Τα αδέσποτα ζώα έχουν ιδιοκτήτη και αυτός είναι ο Δήμος. Οφείλει να τα γνωρίζει και να τα φροντίζει, να ενδιαφέρεται για την υγεία τους, τα εμβόλιά τους και να κάνει στειρώσεις σε συνεργασία με όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους...



Προς το animalspress,

Αγαπητοί φίλοι,

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με το Δικαίωμα στην Πόλη, αλλά και ως ενασχολούμενος με το ζήτημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, (ήμουν από τους ιδρυτές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων που φιλοξενήθηκε αρχικά στο σπίτι μου στην Αίγινα) σας στέλνω μερικές σύντομες σκέψεις μου για τα ζώα . Οι παρατηρήσεις σας θα ήταν πολύτιμες και η αναδημοσίευση επιθυμητή.

Σας ευχαριστώ
Φίλιππος Δραγούμης
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τα αδέσποτα και τα ζώα εν γένει στην Αθήνα
Τα αδέσποτα ζώα έχουν ιδιοκτήτη και αυτός είναι ο Δήμος. Οφείλει να τα γνωρίζει και να τα φροντίζει, να ενδιαφέρεται για την υγεία τους, τα εμβόλιά τους και να κάνει στειρώσεις σε συνεργασία με όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους.

Πέρα από αυτά η δημοτική αστυνομία μπορεί και πρέπει να κάνει μερικά απλά πράγματα:
1. να ελέγχει αν οι ιδιοκτήτες σκύλων μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους από το πεζοδρόμιο
2. να ελέγχει αν έχουν το μικροτσίπ όπως οφείλουν, μέτρο πρόληψης κατά της εγκατάλειψης
3. να ελέγξει τις συνθήκες κράτησης και το παράνομο εμπόριο ζώων σε ορισμένα pet shop σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες αρχές όπως τα δασαρχεία.
4. Να διεξάγει έρευνες όπου υπάρχουν καταγγελίες για φόλες ή περιστατικά μαζικών θανάτων περιστεριών
Επίσης ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει και στην φροντίδα των άγριων ζώων και τον πλούτο της άγριας ζωής στην πόλη. Αυτό μπορεί να γίνει φυτεύοντας τα κατάλληλα λουλούδια, φυτά και δέντρα, τοποθετώντας τεχνητές φωλιές τόσο σε δέντρα αλλά και κτήρια, αφήνοντας λάσπη σε ειδικά σημεία ώστε να κάνουν τα χελιδόνια τις φωλιές τους (είναι ο κύριος λόγος που έχουν χαθεί από την πόλη μας) και συμβάλλοντας στην περισυλλογή τραυματισμένων άγριων ζώων που πρέπει να σταλούν στα ειδικά κέντρα περίθαλψης (Αίγινα, Πάρος και άλλα).


http://www.facebook.com/notes/philip-dragoumis/gia-ta-adespota-kai-ta-zoa-en-genei-sten-athena/463917699400
Φίλιππος Δραγούμης
philip.dragoumis@gmail.com
http://www.philipdragoumis.blogspot.com/



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: