Σελίδες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Το ΠΑΔΟΖΩ ρωτάει για τα νέα δελφίνια στο Αττικό Πάρκο

Ποιός τελικά κυβερνά σε αυτή τη χώρα ;

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ (ΠΑΔΟΖΩ) αναζητά απαντήσεις για την παρουσία νέων δελφινιών στο δελφινάριο στο Αττικό Πάρκο και τη συνεχιζόμενη διεξαγωγή παραστάσεων, παρά τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών για την άμεση παύση λειτουργίας του.
Μπορεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να συμφωνούν ότι η εισαγωγή των δελφινιών έγινε με πιστοποιητικά που δεν έχουν ισχύ και οι κατασκευές να κρίνονται παράνομες, αλλά ...


αυτά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τη λειτουργία του δελφινάριου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αγνοώντας τις συστάσεις της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Αττικής για παύση της λειτουργίας του, όχι μόνο συνεχίζει τις δραστηριότητές του αλλά με μία επιδεικτική και εξοργιστική κίνηση απέναντι στο νόμο και την πολιτεία, εμπλουτίζει με νέα δελφίνια τη συλλογή του και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών!

Όμως ουδείς έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται τόσο απαξιωτικά προς την ίδια την πολιτεία και να παραβαίνει τους νόμους τους οποίους όλοι μας καλούμαστε να τηρούμε. Μετά από μια πρωτοφανή κινητοποίηση φορέων και πολιτών για τα τέσσερα δελφίνια τους τελευταίους μήνες, και παρά την έκταση που έχει πάρει το θέμα διεθνώς με την εμπλοκή μεγάλων ξένων οργανώσεων, βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να έχουμε 11 αντί για 4 δελφίνια και η πολιτεία να μην έχει καταφέρει να σταματήσει την εκμετάλλευση των ζώων από τον επιχειρηματία και την προκλητική συμπεριφορά του.

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την εφαρμογή του νόμου και καλούμε για μία ακόμη φορά την πολιτεία να ενεργήσει άμεσα για την διακοπή των παραστάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, αλλά και την οριστική απαγόρευση της αιχμαλωσίας κητωδών στη χώρα μας.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΔεν υπάρχουν σχόλια: