Σελίδες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

κατοικίδια σε ... αμερικάνικα εργαστήρια

Σκύλοι και γάτες στο βωμό των πειραμάτων

Η PETA στέλνει νέες προειδοποιήσεις και συνεχίζει τον αγώνα της κατά της εκμετάλλευσης των ζώων


Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές , σχεδόν 100.000 οικόσιτα ζώα, σκύλοι και γάτες, παγιδεύονται σε μεταλλικά κλουβιά , μέσα σε εργαστήρια πειραμάτων, κατά μήκος της Βόρειας Αμερικής. Είναι φιλικά, ευαίσθητα και αξίζουν την αγάπη που έχουν όλα τα κατοικίδια που έχουμε στα σπίτια μας. Αντίθετα, περνάνε τις μέρες τους και τις νύχτες τους κλεισμένα σε ψυχρά κλουβιά , αναγκασμένα να κοιμούνται. Τα μεταχειρίζονται στιγνά ως δείγματα και υπόκεινται σε οδυνηρά και...


αβάσταχτα μαρτύρια , έως ότου κρίνουν ότι δεν τους είναι απαραίτητα , οπότε τα σκοτώνουν… Η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA στέλνει συνεχείς προειδοποιήσεις και ζητά τη βοήθεια όλων μας για να εμποδίσει αυτές τις απαράδεκτες διαδικασίες.
Την εβδομάδα, η οποία ακολούθησε τη δημοσιοποίηση σοκαριστικής έρευνας του Εργαστηρίου Επαγγελματικών Ερευνών (PLRS) , τα εργαστήρια πειραμάτων της Βόρειας Καρολίνας απελευθέρωσαν περίπου 250 σκύλους και γάτες και έκλεισαν δια παντός !






Η PETA γύρισε σε ντοκιμαντέρ τρομακτικά πειράματα μέσα στο PLRS , περιλαμβανομένου ενός τεστ σε 57 γάτες , οι οποίες έβγαζαν αφρούς από το στόμα τους και ήταν τυφλές, μετά από χημικά που τοποθέτησαν στο λαιμό τους…
Η εταιρία Lufthansa συμφώνησε να σταματήσει τη μεταφορά σκύλων και γατών σε εργαστήρια πειραμάτων , 24 ώρες αφού η PETA έστειλε φωτογραφίες και έβαλε προειδοποίηση στην ιστοσελίδα της για 50 σκύλους που πέταξαν σε φορτίο της αεροπορικής εταιρίας , από τις ΗΠΑ στα εργαστήρια Charles River της Σκωτίας.



 Όπως υπενθυμίζεται, από τη στιγμή που η εν λόγω οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων δημοσιοποίησε μία παρεμφερή υπόθεση εκμετάλλευσης ζώων στο Silver Spring, σώθηκαν εκατομμύρια μαϊμούδων, σκύλων, γατών, ποντικιών, κουνελιών, λαγών και άλλων ζώων , τα οποία πέθαιναν υποφέροντας μέσα στα εργαστήρια.
Η PETA τονίζει τέλος ότι έχει πείσει εκατοντάδες επιχειρήσεις , κυβερνήσεις και πανεπιστήμια να αναπτύξουν και να χρησιμοποιούν νέες μεθόδους πειραμάτων , μακριά από την εκμετάλλευση ζώων.










Δεν υπάρχουν σχόλια: