Σελίδες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση υπουργείων για προτροπή διαδικτυακής κακοποίησης ζώων

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ενημερώνει τα αρμόδια υπουργεία ότι γίνεται – ιδιαιτέρως το τελευταίο χρονικό διάστημα – αποδέκτης πληροφοριών και καταγγελιών για προτροπή και για συστηματική και οργανωμένη δράση κακοποίησης, αποτρόπαιου βασανισμού και θανάτωσης ζώων από το χώρο του διαδικτύου και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων...



E-mail: sinzoofilikon@gmail.com
Web site: http://www.sinzoofilikon.weebly.com/

Προς:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργό
κ. Χρήστο Παπουτσή
Υφυπουργό
κ. Μανώλη Όθωνα

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργό
κα Άννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργό
κα Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργό
κ. Χάρη Καστανίδη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργό
κ. Κώστα Σκανδαλίδη
Υφυπουργό
κα. Μιλένα Αποστολάκη

Σέρρες, 20 Οκτωβρίου 2010


ΘΕΜΑ: Προτροπή για κακοποίηση, βασανισμό και θανάτωση αδέσποτων ζώων μέσω διαδικτύου.

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων γίνεται – ιδιαιτέρως το τελευταίο χρονικό διάστημα – αποδέκτης πληροφοριών και καταγγελιών για προτροπή και για συστηματική και οργανωμένη δράση κακοποίησης, αποτρόπαιου βασανισμού και θανάτωσης ζώων από το χώρο του διαδικτύου. Πρόσφατα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ανώνυμη δημοσίευση με τίτλο «θανατώστε τα αδέσποτα», παρακινώντας τους επισκέπτες του χώρου, μέσα από προβαλλόμενες εικόνες και βίντεο κακοποιημένων νεκρών ζώων, σε αντίστοιχες ενέργειες. Προ ολίγων ημερών επίσης δεχτήκαμε καταγγελία για σύσταση «συμμορίας» ανήλικων παιδιών από δημοτικό σχολείο περιοχής της Θεσσαλονίκης η οποία κακοποιεί και θανατώνει αδέσποτα ζώα.

Είναι λυπηρό και εξοργιστικό για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα ανθρώπων και ζώων και για την αρμονική συνύπαρξη τους στον πλανήτη, να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιας βάναυσης κακοποίησης των ζώων αλλά και των ευάλωτων παιδικών ψυχών που «μπαίνουν» στο χώρο της διαστροφής και του εγκλήματος σκοτώνοντας και κακοποιώντας αθώα πλάσματα και ανυπεράσπιστα έμβια όντα. Δεν θα απομείνει καμιά ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας εάν το πιο ευαίσθητο και αθώο κομμάτι της, τα παιδιά, μετατραπούν σε μηχανές άγριου βασανισμού και εξόντωσης αδύναμων και «αδελφών» προς το ανθρώπινο είδος πλασμάτων. Η πραγματική ζωοφιλία δημιουργεί πρότυπο συμπεριφοράς που αντιμάχεται την «κουλτούρα βίας».


Στον δρόμο για την οργάνωση μιας νέας κοινωνίας με ηθική και νομική αποδοχή της διαφορετικότητας και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την αρμοδιότητα του υπουργείου σας σε θέματα κακοποίησης ζώων, ζητάμε την άμεση συνδρομή σας στην αντιμετώπιση του θέματος.
Παρακαλούμε όπως δώσετε οδηγίες και κατευθύνσεις στις υφιστάμενες Υπηρεσίες σας προκειμένου να εφαρμοστεί με αυστηρότητα η κείμενη νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου.
Επίσης περιμένουμε την άμεση ενημέρωσή μας για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύετε να προβείτε.


Με εκτίμηση,

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ





Πληροφορίες:
Νατάσα Μπομπολάκη 6976489349
Ζωή Κοντού 6989860166





Δεν υπάρχουν σχόλια: