Σελίδες

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ψάχνοντας την γάτα μας

Συμβουλές αναζήτησης για τις άτακτες γατούλες μας

Παραμείνετε ήρεμοι.
Εάν η γάτα σας είναι μαθημένη σε εσωτερικούς χώρους-μόνο, και έχει διαφύγει στο ύπαιθρο, είναι πολύ πιθανό να μείνει πολύ κοντά στο σημείο όπου βγήκε.Θα κρυφτεί στο πιο κοντινό σημείο που θα δει, κάτω από μια βεράντα, μέσα σε ένα γκαράζ. Αν δεν την κυνηγήσουν ή δεν αναγκαστεί...


να εγκαταλείψει την κρυψώνα της από την πείνα, θα μείνει εκεί.
Οι γάτες είναι περίεργα και ενεργά πλάσματα, έτσι δεν είναι ασυνήθιστο για αυτές να παραστρατήσουν για λίγο που και που και να φύγουν από το σπίτι.
Είναι πιθανό η γάτα να είναι κοντά αν και θα είναι ανήσυχη, αλλά αν έχει φτάσει περιπλανώμενη μακριά ή βρίσκεται σε κίνδυνο και πανικοβληθεί θα μειωθούν και οι πιθανότητες να βρεθεί.

Μην καθυστερήσετε την αναζήτηση της. Όσο περισσότερες μέρες λείπει, τόσο πιο μακριά θα φτάσει.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες γατιών ξεκινούν την αναζήτηση ύστερα από μερικές μέρες απουσίας της γάτας τους.
Σκεφτείτε τι κάνατε όταν έφυγε η γάτα σας. Ποιος είδε την γάτα τελευταία φορά και τι έκανε η γάτα σας τότε; Ποια πόρτα ήταν ανοιχτή; Ελέγξτε καλά όλους τους χώρους του σπιτιού. Ρωτήστε όλους στο σπίτι καθώς και τους γείτονες για το πότε και που, ήταν η τελευταία φορά που την είδαν.

Περιορίσετε την αναζήτηση. Κοιτάξτε καλά γύρω από τις περιοχές που είδαν την γάτα για τελευταία φορά.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κοιτάξουμε για κρυμμένα σημάδια.
Όταν οι γάτες βρίσκονται σε άγνωστες περιοχές, που συνήθως φοβούνται και κρύβονται.
Αν ψάχνετε έξω, ελέγξτε κάτω από τα αυτοκίνητα ή άλλα σημεία όπου μπορεί να κρυφτεί, όπως και κάτω από ψησταριές, και αίθρια.
Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, η φοβισμένη γάτα μπορεί να κρυφτεί κάτω από ένα αυτοκίνητο ή να χωθεί (αν χωράει) μέσα στον κινητήρα ενός ζεστού αυτοκινήτου.
Οι γάτες είναι επίσης γνωστό ότι σκαρφαλώνουν σε δέντρα και κολλάνε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατέβουν.
Ψάξτε σε εσωτερικούς χώρους, κάτω από κρεβάτια, ή σε κουτιά ή άλλα προσβάσιμα σημεία όπου μπορεί να κρυφτεί.
Πρέπει να ελέγξετε και τα πιο απίθανα μέρη, όπως στεγνωτήρια, ντουλάπια, ακόμη και ψυγεία, ή φούρνους.
Επίσης, εάν το σπίτι σας έχει σκάλες, ψάξτε κάτω από τις σκάλες και κάτω από τη στοά. Ίσως χρειαστεί να συρθεί γύρω από την περιοχή, αν κρύβεται στο σκοτάδι. Χρησιμοποιήστε έναν φακό. Ομοίως, ελέγξτε την πίσω πλευρά του σπιτιού, εάν έχετε υπόγειο χώρο. Κοιτάξτε σε σωρούς από φύλλα και οποιαδήποτε συντρίμμια κοντά στο σπίτι σας. Κοιτάξτε γύρω από κάδους σκουπιδιών.

Αν έχετε γύρω από το σπίτι σας χωράφια με ψηλό χορτάρι ή παχιά χόρτα κοιτάξτε προσεκτικά σε αυτές τις περιοχές. Ψάξτε πίσω από ψηλά φυτά και δέντρα, ειδικά όσων βρίσκονται δίπλα από το σπίτι σας. Μετακινήστε το ψηλό χορτάρι με το χέρι σας. Είναι πιθανό να βρίσκεται εκεί κρυμμένη.

Φωνάξτε την γάτα σας. Βάλτε την σε πειρασμό να γυρίσει σπίτι ή βγει από την κρυψώνα της, απλά φωνάζοντας την και προσφέροντας της μια λιχουδιά. Αν είναι γάτα που ζει έξω απλά βάλτε της ένα πιάτο με φαγητό έξω από την πόρτα σας. Κάντε τους ήχους που συνήθως την κάνουν να έρθει κοντά σας, όπως χτυπώντας ένα τσίγκινο κουτάκι ή σφυρίζοντας.
Σε μερικές περιπτώσεις όμως όταν οι γάτες νιώθουν κίνδυνο, είναι πιθανό να μην ανταποκριθούν σε αυτά και να μην έρθει κοντά σας.
Σταματάτε συχνά και ακούστε τους ήχους της περιοχής.
Μια γάτα που είναι παγιδευμένη ή τραυματισμένη ή πεινασμένη κατά πάσα πιθανότητα θα "νιαουρίσει", έτσι αν ψάχνετε μόνοι σας ή με μια ομάδα, αφιερώστε λίγα λεπτά σε κάθε περιοχή κάνοντας απόλυτη ησυχία έτσι ώστε να μπορείτε να ακούσετε τη γάτα να φωνάζει.

Καλέστε για ενισχύσεις. Καλέστε τους φίλους σας να έρθουν και να επεκταθεί η αναζήτηση.
Με περισσότερους ανθρώπους να ψάχνουν, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές για τον εντοπισμό της γάτας σας.
Ωστόσο, πρέπει να τους προειδοποιήσετε ότι αν κάνουν έρευνα για τη γάτα και την δουν, θα πρέπει να παραμείνουν ήσυχοι και να μην προβούν σε ξαφνικές κινήσεις, ή φωνές γιατί αλλιώς η γάτα σας μπορεί να ξαναγίνει φάντασμα και να εξαφανιστεί.
Είναι καλύτερα να πλησιάσει ο ιδιοκτήτης την γάτα ειδικά αν αυτή είναι φοβητσιάρα και δεν της αρέσουν οι ξένοι.



ΕνημερώστεΕπικοινωνήστε με τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο και να αναφέρετε τη γάτα σας έχει χαθεί μαζί με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες (φύλο της γάτας, το χρώμα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας).
Ενημερώστε την Himaira Team στέλνοντας τις λεπτομέρειες και φωτογραφία της γάτας.
Ενημερώστε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί που περιπολούν την περιοχή είναι πιθανό να δουν την γάτα σας.
Κάντε αφισοκόλληση στην ευρύτερη περιοχή που χάθηκε η γάτα σας. Καλό είναι να επεκταθείτε και σε απόσταση 2 χιλ. με αφίσες.
Ενημερώστε τα κτηνιατρεία και τα pet shop της περιοχής σας και των γύρω περιοχών.

Συμβουλές  Τοποθετήστε ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα ρούχο σας ή ότι έχετε φορέσει πρόσφατα και δεν έχουν ακόμη πλυθεί, στην πόρτα ή στην βεράντα σας. Η γάτα θα αναγνωρίσει τη γνώριμη μυρωδιά σας και θα έρθει σε αυτό.
 Όσοι ψάχνετε καλό είναι να έχετε ένα κινητό μαζί έτσι ώστε αν κάποιος δει την γάτα σας να μπορεί να σας ειδοποιήσει. Επίσης φακό για να βλέπετε σε σκοτεινές γωνίες ή σχισμές ακόμα και στο φώς της ημέρας.
 Αν είναι νύχτα κρατήστε τον φακό κοντά στο πρόσωπο σας για να φαίνεστε. Είναι πιθανό και η γάτα σας να σας ψάχνει.
 Να ελέγχετε συχνά το ίντερνετ και τις ενότητες «βρέθηκαν», σε περίπτωση που βρεθεί από κάποιον άγνωστο και δεν ξέρει ότι την ψάχνετε.
 Μην αποθαρρύνεστε και μην απογοητεύεστε. Οι περισσότερες γάτες γυρίζουν πίσω.
 Προσπαθήστε να είναι πάντα κάποιος στο σπίτι έτσι ώστε όταν γυρίσουν να βρουν το σπίτι ανοικτό. Οι γάτες είναι ιδιαίτερα εδαφικές και είναι πιθανό να έρθουν στο σπίτι, αλλά αν το βρουν κλειστό είναι πιθανό να ξαναρχίσει την περιπλάνηση της.
 Αν η γάτα σας είναι του σπιτιού, προσέχουμε να μην αφήνουμε για μεγάλα διαστήματα ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες.
 Να της φοράτε περιλαίμιο με τα στοιχεία σας και βάσει νόμου είστε υποχρεωμένοι να της βάλετε microchip.
 Μην φωνάζετε δυνατά όταν την ψάχνετε, αλλά ούτε να την κυνηγήσετε αν την δείτε. Αν είναι φοβισμένη θα το βάλει στα πόδια και επίσης το κυνήγι είναι το αγαπημένο της παιχνίδι. Μιλήστε της με κανονική φωνή.
 Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι για να της τραβήξετε την προσοχή. Δέστε στην άκρη ενός σκοινιού κάτι φανταχτερό όπως νήματα ή κουδουνίστρες ή οτιδήποτε μπορεί να την κάνει να θέλει να παίξει με αυτό και κουνήστε το ανάμεσα σε θάμνους ή σκοτεινά σημεία, όπου μπορεί να κρύβεται.
 Μην αφήνετε μικρά παιδιά να ψάξουν για την γάτα σας. Είναι θορυβώδες και θα την τρομάξουν περισσότερο.
 Κάποια στιγμή η γάτα σας θα πεινάσει.!! Αφήστε στην βεράντα σας ή στην εξώπορτα σας ένα πιάτο με φαγητό, όπως κονσέρβα ή κάτι με δυνατή μυρωδιά και κάντε λίγο θόρυβο με το πιατάκι για να ακουστεί.
 Εάν η γάτα σας έχει κολλήσει σε κάποιο δέντρο ή άλλο ψηλό σημείο, δοκιμάστε να βάλετε τόνο κονσέρβα στην βάση του. Η μυρωδιά είναι αρκετά ακαταμάχητη και ενθαρρύνει τις γάτες να βρει γρήγορα το δρόμο τους προς το έδαφος (και να φάει τον τόνο).


Για την Himaira Team
Pet Detective Program
Web:  http://www.himaira.gr/

E-mail: himairateam@yahoo.gr - detectivehimaira@yahoo.gr






 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

b

Ανώνυμος είπε...

Α!Α!Α!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.
Πολύ χρήσιμο το άρθρο σας.
Πριν 5 ημέρες χάσαμε την γάτα μας και δεν ξέραμε τι να κάνουμε για να την βρούμε.
Τώρα ξέρουμε και ευχαριστούμε πολύ.
Θα την βρούμε την αγαπημένη μας.
Άννα και Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΑ . ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΚΑΤΙ ΚΟΛΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΕΤ ΟΛΑ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΤΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΥΦΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

ΜΑΝΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ti les bre anegkefalo plasma?
den jero gia ejoterika kai hlithiothtes pou les alla ayta poy vgainoun sth dhmosiothta apo kakopoihseis einai to 1% apo ayta pou symbainoun
pou zeis esy?
apo allo planhth katebhkes?

Ανώνυμος είπε...

Απο αυτα που βγαινουν στην δημοσιοτητα τα μισα να πιστευετε.
Προσφατα ειπωθηκε για 9 δηλητηριασεις σκυλων αλλά ηταν ψεματα. Δεν υπηρχαν φωτογραφιες ουτε ξερανε πως ηταν τα ζωα και ολα τα ζωα που ειχαν σαν αδεσποτα ηταν εκει. Απο οτι εμαθα μετα ηταν για να πιεσουν τους Γερμανους να παρουν περισσοτερα ζωα.
Πολλα θα ακουσουμε σε λιγο. Ακομη και για τα κρεμασμενα σκυλια υπάρχει κολπο για να φαινονται πολλα αδεσποτα κρεμασμενα.
Μην τα πιστευετε ολα.
Ανεγκεφαλος δεν ειναι κανενας.
Αλλα αρχισαν να ξεμπροστιαζονται οι φιλοζωοι-εξαγωγεις και σκαρφιζονται κολπα για να δειχνουν πολλες κακοποιησεις και δολοφονιες για να δικαιολογησουν τις εξαγωγες και να τους λυπηθουν οι γερμανοι.
Μεγαλη ιστορια-μεγαλη κομπινα.

Ανώνυμος είπε...

Ανεγκεφαλος είσαι εσύ με τα greekenglish, που δεν μαθατε στο σχολειο να γραφετε ελληνικά.
Από αυτά που ακους.... είδες ποτέ εσυ ο ίδιος με τα μάτια σου, ακουσες κανέναν κτηνίατρο να τα βεβαιώνει, είδες γνωματεύσεις, είδες τα σκυλια που ήταν κρεμασμένα 'η φολιασμένα, τα διαπίστωσες εσύ ο ίδιος;;
Μπορώ να βγάλω όσες ειδήσεις κακοποιήσεων θέλεις, και κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι λέω ψέμματα γιατί δεν είναι παρών.
Όπως και με τα εξαφανισμένα 45 σκυλιά του στρατού. Ποιος το κατήγγειλε, υπάρχουν μάρτυρες, υπάρχουν φωτογραφίες αυτών των ζώων, ποιος κτηνίατρος τα παρακολουθούσε και μπορεί να βεβαιώσει την εξαφάνιση τους.
Ή τα 9 φολιασμένα του προηγούμενου σχολιαστή.
Οπότε με τόσα πολλά γιατί και πως, και τόσες απορίες που δεν λύνονται ποτέ, γιατί όπως λένε οι φιλόζωοι, είναι προσωπικά δεδομένα (τρίχες),μην λες τους άλλους ανεγκέφαλους.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κακοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και τι κάνουν τα φιλοζωικά τόσα χρόνια με την ενημέρωση. Δεν άκουσα ποτέ να κάνουν συγκεντρώσεις για ενημέρωση, ή να μοιράζουν φυλλάδια, ή να κολάνε ενημερωτικές αφίσες σε κάθε γειτονιά σε κάθε σπίτι.
Μόνο χορούς και γλέντια για να μαζέψουν χρήματα, που τα περισσότερα γλέντια είναι ισα βάρκα, ίσα πανιά,
Στην σημερινή πολύ πονηρή εποχή να κρατάς μικρό καλάθι στα μεγάλα λόγια (παραμύθια).
Ψάξτο λίγο, ρώτα δεξιά αριστερά και θα ακούσεις πολλά που δεν θα πιστεύεις.
Και ειδικά τι μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να είναι εντυπωσιακές οι κακοποιήσεις.
Και μην βρίζετε, μάθετε να μιλάτε με ωραίο τρόπο για να στηρίξετε αυτά που λέτε. Ειδάλλως κανένας δεν σας δίνει σημασία και χάνετε το παιχνίδι.
Και μαζί με όλους εσάς που μιλατε άσκημα γίνονται τραγελαφικοί και οι φιλόζωοι που κάνουν δουλειά και προσφέρουν.
Για σκεφτείτε το λίγο!!
Νίκος Γ.
Τεχνικός υπολογιστών

Ανώνυμος είπε...

DEN MPORO NA MH SAS LEO HLITHIOUS KAI PANHLITHIOUS
POU ZEITE BRE ASXETOI?
STH KOSMARA SAS?
FOLES KAI KAKOPOIHSEIS KATHE MERA KAI KANENAS DEN MARTYRAEI GIA NA MH MALOSEI ME TO GEITONA
OI VLAKEIES SAS OTI KAPOIOI TA LENE GIA NA DINOUN ZOA STO EXOTERIKO MONO APO AROSTHMENOUS EGKEFALOUS MPOREI NA PROERXONTAI
EGO DEN ASXOLOUMAI KAI DEN M'ENDIAFEREI TI KANOUN OI FILOZOIKES
DEN MPORO OMOS NA DEXTO TIS MALAKIES POU GRAFONTAI SE AYTO TO BLOG
AN ARXISO NA STELNO TIS KAKOPOIHSEIS POU GINONTAI STA ZOA KATHE MERA STHN PERIOXH MOU DEN THA PROLABENETE NA TIS DIABAZETE
KOFTE TIS MALAKIES KAI ANOIXTE TA MATIA SAS KAI PARADEXTEITE OTI ZOUME SE MIA XORA KAFRON TOULAXISTON SE OTI AFORA STA ZOA

Christiana είπε...

Έχει σημασία αν είναι 1 ή 2 ή 10 ή 100 οι κακοποιήσεις; Δίνουμε άφεση στους δολοφόνους αν δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά φολιασμένων ή κρεμασμένων ζώων;;
Η κακοποίηση ακόμα και σε ένα ζώο να γίνει είναι έγκλημα.
Δυστυχώς οι φιλοζωικοί έχουν σαν κύριο μέλημα τους την στείρωση και την υιοθεσία των αδέσποτων και όχι την ενημέρωση του κοινού.
Κατά την ταπινή μου άποψη εκεί πρέπει να δώσουμε βάρος.
Να μάθει ο Έλληνας ότι η κακοποίηση ενός ζώου είναι φόνος. Να μάθει ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα σε αυτον τον πλανήτη. Όχι μόνο εμείς οι άνθρωποι.
Έχουμε πολύ δρόμο για να γίνουμε πραγματικά φιλόζωοι σε αυτή την χώρα...
Christiana