Σελίδες

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η κυρία Αλεξάνδρα που έχει 340 αδέσποτα στο κτήμα της


Τα φιλοζωικά σωματεία προσπαθούσαν να της αποσπάσουν σκύλους
για να τους στείλουν στη Γερμανία.

Αγαπάει τόσο πολύ τα ζώα , που έχει μαζέψει στο αγρόκτημα της 340 αδέσποτους σκύλους, για να μην τα σκοτώσουν... Τυχαία είδα την κυρία Αλεξάνδρα, στην εκπομπή "Παρατράγουδα" της Αννίτας Πάνια, σήμερα το απόγευμα στο Alter. Πούλησε όλη την περιουσία της και αγόρασε ένα αγρόκτημα έξω από τη Λάρισα, προκειμένου να μαζεύει όλα τα αδέσποτα και εγκατελειμμένα σκυλιά της εν λόγω περιοχής, για...


να μην τους ρίξουν φόλα. Έχει δύο βοηθούς , αλλά η κούραση της και η απελπισία της ήταν εμφανής στο πρόσωπο της. Χρειάζεται βοήθεια σε τροφές και φάρμακα.
Δεν γνωρίζουμε σε τι συνθήκες ζουν αυτά τα ζώα, αλλά η γυναίκα προσπαθεί με τον τρόπο της να τα περιθάλπτει. Είπε ότι στην επαρχία υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα σκυλιά. Δίκιο έχει, γιατί ποιός φρόντισε την παιδεία των Ελλήνων και τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων;
Η κυρία Αλεξάνδρα δεν ήταν και πολύ φιλική με τα φιλοζωικά σωματεία, καθώς δήλωσε ότι, όποτε τους κάλεσε να τη βοηθήσουν , ή της θανάτωσαν κουτάβια ή την πίεζαν να της αποσπούν σκυλιά για να τα στέλνουν στη Γερμανία. Κανείς δεν την βοήθησε ουσιαστικά είπε.
Παρά το γεγονός ότι, πιθανότατα μπορεί και να είχε υποκύψει στην απελπισία της η κυρία Αλεξάνδρα και να έδωσε σκυλιά "για να σωθούν στη Γερμανία", φώναξε ότι δεν είναι δυνατόν τα σωματεία να στέλνουν κάθε μήνα τόσα πολλά σκυλιά στη Γερμανία. Ποιός ξέρει τι ανακάλυψε ψάχνοντας τα σκυλιά της, ή τι έμαθε σε όλη αυτή την πορεία και την εμπειρία της με τα ζώα και φώναζε : "Πού πάνε αυτά τα σκυλιά και πόσα μπορεί να πάρει αυτή η Γερμανία; Στέλνουν εκεί σκυλιά από πολλές χώρες. Πάνε για πειραματόζωα...".
Για πειραματόζωα μπορεί να μην πηγαίνουν όλα τα σκυλιά, αλλά στη Γερμανία είναι δύσκολο να ζουν αιώνια στα καταφύγια της , μαζί με τόσα άλλα τόσων χωρών. Ούτε φυσικά υιοθετούνται όλα όσα στέλνονται. Ούτε το 1/3 απο αυτά δεν θα δίνονται.
Βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Εμείς τα βγάλαμε, καθώς και πολλοί άλλοι, ακούγοντας την κυρία Αλεξάνδρα...

Άννη Πετρίδου
δημοσιογράφος Περιοδικού Τύπου  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

epeidi meno konta stin kiria Alexandra kai epeidi exo prospathisei poles fores na boithiso, exete anarotithei pos eftase sta 340 skylia? exete dei tis synthikes pou einai ta zoa? H kiria Alexandra einai sylektria zoon. Den steironei pote tis ta zoa me apotelesma na na ginete xamos kai na gemizei koutavia, den xero ti einai ola auta gia germania kai exagoges zoon ala prin grafete oti grafete kalo einai na gnorizete ti einai i kiria Alexandra! gia prospathiste na tis parete ena zoo gua yiothesia ? gia rotiste tin ean borite na parete ta zoa kai na ta steirosete? oxi tha sas pei! opote as afisoume tins exagoges zoon stin akri kai as asxolithoume me tin pragmatiki kiria alexandra kai pos boroume na sosoume auta ta zoa!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω που έχετε βρει αυτές τις πληροφορίες κύριε ή κυρία ...ανώνυμη, αλλά παρακολούθησαν με πολύ προσοχή τη χθεσινή εκπομπή και άκουσα την κυρία Αλεξάνδρα να ορίεται για τις στειρώσεις και να λέει ότι αν οι δήμοι στείρωναν σωστά τα αδέσποτα, θα ήταν λιγότερα στους δρόμους. Είπε ότι στην αρχή δεν τα στείρωνε και γεννούσαν, αλλά μετά άρχισε να τα στειρώνει. Είπε ότι αν γίνονται στειρώσεις δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε ζώα έξω. Είπε ότι την κατηγορούν για συλλέκτρια, αλλά μπορούν να διαβεβαιώσουν όσοι την ξέρουν πως δεν είναι. Βγήκαν ζωντανά κάποιοι που την γνωρίζουν επώνυμα και αφήνοντας όνομα και τηλέφωνο στο κοντρόλ της εκπομπής και επιβεβαίωσαν τις θυσίες της, το πούλημα της περιουσίας της (3 σπίτια) και τον αγώνα που κάνει για να φροντίσει όλα αυτά τα ζώα. Μακάρι να υπήρχαν παρόμοιοι αγνοί "συλλέκτες" με την καλή έννοια (γιατί υπάρχουν και κακοί) και να τους βοηθούσε το κράτος και όλοι μας. Μπορεί η κατάσταση των ζώων της να μην είναι η ιδανική (γι αυτό ζητάει πλέον βοήθεια) , αλλά είναι θράσος να το λένε φιλόζωοι αυτό, όταν τα περισσότερα φιλοζωικά έχουν μαζέψει ζώα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (που εγώ γνωρίζω και έχω δει με τα μάτια μου) και οι συνθήκες είναι τουλάχιστον εμμετικές και τρισάθλιες. Και αυτοί παίρνουν δωρεές και επιδοτήσεις από την Ευρώπη και διάφορα δώρα για τα ζώα από τη Γερμανία. Εγώ δεν έχω σχέση συνεργασίας με αυτό το blog, αλλά το παρακολουθώ και βγαίνω από τα ρούχα μου με τις αντιδράσεις σας. Γι αυτό έστειλα το άρθρο.
Η κυρία Αλεξάνδρα ξέρει πολύ καλά την κατάσταση, γιατί και κάποιοι άλλοι που έχουν μαζέψει ζώα και τους βοηθάμε , δέχονται τις ίδιες πιέσεις από τους "επιτήδειους" για να δώσουν ζώα για τη Γερμανία, όπου θα περάσουν καλύτερα. Εγώ είχα γράψει παλαιότερα για μια κυρία που έδωσε 20 σκυλιά και μετά της είπαν ότι "είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούμε να σας πούμε πού πήγαν"... Μην έχετε θράσος και μιλάτε , γιατί αν ανοίξει αυτός ο φάκελος και καταγγείλουν άφοβα όσοι γνωρίζουν, θα τρέχετε (κάποιοι) να ...κρυφτείτε.

Άννη

Ανώνυμος είπε...

Kali mou fili, gia arxi den milisa gia germania, auto einai ena alo thema kai den afora to thema tis kirias alexandras. Ego prosopika exo paei ka iex odei ta skylia tis kai pos zoune, kalo tha einai loipon na pate mia volta na deite kai meta na grafete. oso afora tin germania kai tis exagoges as afisoume tis armodies arxes na apofasisoune ti ginete ekei pera kai ti oxi.
Anastasia Katzouraki

ps. opos vlepeis ypografo kai me onoma

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΕΧΟΤΑΝ.
ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΘΩΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.
ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ.

Unknown είπε...

ΒΓΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΛΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,ΨΗΧΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΡΟΠΗΣΑΣ ΝΤΡΟΠΗΣΑΣ,ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΟΔΙΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΕΙΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ???

Ανώνυμος είπε...

Για μαθετε πρωτα ποση βοηθεια εχει παρη σε τροφες και φαρμακα απο Γερμανια??????

Ανώνυμος είπε...

εγω ξέρω ότι αρνήθηκε κάθε βοήθεια από γερμανία.
τρελή είναι , τα μαζεύει αλλά δεν δέχθηκε ως τώρα βοήθεια από γερμανία

Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗ ΛΥΠΑΣΑΙ. ΟΣΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑΥΤΗ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΩΣ ΤΑΧΕΤΕ...
ΠΑΝΤΩΣ Η ΤΡΕΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΠΕ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΩ. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΑΥΤΗ Η ΚΑΥΜΕΝΗ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΛΠ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν πιστεύω ότι πάνε για πειράματα και δεν είδα την κυρία στην Πάνια

αλλά η ερώτηση των γερμανών , των υπόλοιπων ευρωπαίων, των δημοσιογράφων, των πολιτών που έχουν νοημοσύνη, των φιλόζωων που έχασαν τα ίχνη των σκύλων τους δεν απαντιέται

στα χιλιάδες σκυλιά και γατιά που στέλνονται στη γερμανία από τόσες χώρες , πόσα υιοθετούνται ; ελάχιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι για την κρίση και την εγκατάλειψη των δικών τους ζώων και το γέμισμα των καταφυγίων τους

αυτά τα έρημα που μένουν στις κλούβες των καταφυγίων και δεν τα ζητάνε, πόσο μένουν , που χωράνε και μετά πού πάνε ; τι έγινα π.χ. τα σκυλιά που στείλαμε εμείς πριν 3 χρόνια και 4 και δεν δόθηκαν ;

σιγή ιχθύως, δύσκολο ερώτημα...

Μπάμπης

Ανώνυμος είπε...

Μπάμπη ενδιαφέρον στοιχεια μας δίνεις. Με ποιο σωματείο τα έστειλες; Καλό είναι να βγαίνει το όνομα στην φόρα για να ξέρουμε όλοι μας και να δούμε τι θα κάνουμε. Πόσα πλήρωσες για να φύγουν; Και δεν σου έδωσαν ποτέ στοιχεία;