Σελίδες

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

260.000 € σε τετράποδα «δημόσιους υπαλλήλους»!

Στο εντοπισμό της φοροδιαφυγής και των ναρκωτικών πέφτουν τετράποδα, σοφέρ και… λιμουζίνες! Συγκεκριμένα προχθές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος υπέγραψε τις «προσλήψεις» 24 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, συγκεκριμένης ράτσας, από τους οποίους οι 18 θα προωθηθούν στα τελωνεία και οι έξι στο ΣΔΟΕ. Οι 24 σκύλοι θα απασχολούν συνολικά...

24 συνοδούς και για τη δραστηριότητά τους έχουν διατεθεί και 24 αυτοκίνητα τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από κατασχέσεις για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, ποτών και από εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε με χιούμορ ο κ. Γεωργακόπουλος:

«Εγώ ως γενικός γραμματέας δεν δικαιούμαι αυτοκίνητο, ή μάλλον μετακινούμαι με ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1960,ενώ μόλις χθες υπέγραψα απόφαση σύμφωνα με την οποία διατίθενται κατασχεμένες ΒΜW για τη μετακίνηση των σκύλων σε διάφορες αποστολές».

Και πάμε τώρα σε αυτό που περισσότερο «καίει» αυτήν την περίοδο και δεν είναι άλλο από τα έξοδα που απαιτούνται για τα συμπαθή τετράποδα και τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο Κράτος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών η μηνιαία δαπάνη για κάθε σκύλο ανέρχεται μόλις στα 270 ευρώ, περίπου δηλαδή 3.200 ευρώ τον χρόνο.

Αυτό που κάπως στοιχίζει όμως είναι τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους, αφού για ιατρικές εξετάσεις, εμβόλια, τραυματισμούς κτλ. έχει υπολογιστεί ετήσιο κονδύλι ύψους 221.000 ευρώ.

Επιπλέον, υψηλό κόστος έχουν και τα 24 αυτοκίνητα που θα έχουν στη διάθεσή τους αφού τα περισσότερα είναι μεγάλου κυβισμού και τα μηνιαία έξοδα τους για καύσιμα θα είναι περί των 3.000 ευρώ!

Εμείς με μία πρόχειρη… «σούμα» φτάσαμε να μετράμε 260.000ευρώ πάντως για αυτή την «τετράποδη» πρόσληψη- αφού πρόκειται για κανονική πρόσληψη σε δημόσια υπηρεσία, χωρίς βεβαίως διαγωνισμό, ΑΣΕΠ κτλ - αλλά ο κ. Γεωργακόπουλος δίνει και μία άλλη οπτική…

«Τα έξοδα είναι μηδαμινά, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι εκπαιδευμένοι αυτοί σκύλοι μπορούν να φέρουν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους, εντοπίζοντας εμπόρους ναρκωτικών, λαθρεμπόρους και φοροφυγάδες», είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.
αναδημοσίευση από http://www.tvkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: