Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κι άλλοι γερμανικοί σύνδεσμοι (links) με αγγελίες ελληνικών αδέσποτων κατοικίδιων προς πώληση-υιοθεσία

Κι άλλα αναπάντητα ερωτήματα...

http://www.abc-tierschutz.de/tierheime.htm

H Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία μίλησε στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Κατερίνα Μπατζελή, για τα προβλήματα της Ελλάδας στα ζώα και τόνισε ιδιαίτερα το θέμα των εισασωγών κατοικίδιων για τα pet shops και ορθώς έπραξε. Λησμόνησε πιθανότατα να θίξει και το θέμα των εξαγωγών ανεξέλεγκτων αδέσποτων ζώων από την Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη , καθώς και...

(ακολουθούν και οι σύνδεσμοι (links)


τον αφορολόγητο τζίρο που διακινείται μέσω αυτών των οικονομικών συναλλαγών, μιας και τα ζώα πωλούνται στις αγγελίες του Διαδικτύου.
Πόσα από όλα αυτά τα αδέσποτα κατοικίδια της Ελλάδας , κυρίως σκύλοι, μπορούν άραγε να βρουν σπίτια στην Ευρώπη ; Ανάμεσα σε τόσα άλλα από όλο τον κόσμο , σε μια εποχή οικονομικής κρίσης , κατά την οποία ακόμη και οι "πολιτισμένοι" Δυτικοευρωπαίοι τα αφήνουν είτε δεμένα σε δένδρα, είτε σε ήδη υπερπλήρη και χρεωμένα καταφύγια ; Γιατί ως τώρα , κάποιοι προσπαθούσαν, με έντονες αντιδράσεις στην έρευνα μας, να μας πείσουν ( με 2 ή 3 φωτογραφίες φυσικά) ότι όλοι οι αδέσποτοι σκύλοι που φεύγουν πάνε κατευθείαν σε σπίτια Ευρωπαίων ;
Δημοσιεύουμε κι άλλους συνδέσμους (links) με αγγελίες αδέσποτων κατοικίδιων σε γερμανικές κυρίως ιστοσελίδες , μιας και υπάρχουν τόσο πολλές στο Internet. Κάποιες μας στέλνουν αναγνώστες μας , κάποιες άλλοι δημοσιογράφοι, άλλες βρίσκουμε εμείς.

http://www.tierschutzbund-innerschweiz.ch/


(κλικ αριστερά στο "tiervermittung", μετά κλικ στο "links" , στη συνέχεια πας δεξιά στους συνδέσμους και κλικ "Tierhilfe Χαλκιδική (Ελλάδα)",  μετά κλικ στις εικόνες του κάθε καταφυγίου ή των σκύλων, κλικ στην εικόνα του κάθε σκύλου και τέλος κλικ στις τιμές κάτω κάτω (pdf))


http://zergportal.de/cgi-bin/baseportal.pl?htx=/zergportal.de/tiere/Hunde&suche=&v=60&Admin_Id==1352&sort=-Id&Seite6.html

(Αίγινα )

http://www.abc-tierschutz.de/tierheime.htm


(εδώ υπάρχει πίνακας με ζώα από όλες τις χώρες, φυσικά και από την Ελλάδα , όπου ανοίγουν οι λίστες αγγελιών των αδέσποτων ή εγκαταλειμμένων ζώων με τις τιμές πώλησης τους.


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, κοτζαμ Υπουργός, δεν ήξερε υτην ατζέντα και τα θέματα του ανιτκειμένου της για ανφερθεί στις παράνομες εξαγωγές κια να τραβήξει τα αυτιά των παράνομων;
Τόσο άσχετη είναι;
Τι θα πείτε όμως αν ανακαλέσει και καταργήσειεπίσημαπλέον την εγκύκλιο; Γιατίζώα φεύγουν και κανείς δεν τα σταματά.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη συγνωμη εγινε συναντηση και δεν θιχτηκε καθολου το γεγονος οτι οποιος γουσταρει αρπαζει ενα σκυλι απο το δρομο και το προσφερει για υιοθεσια παιρνοντας 200-300 ευρω χωρις κανεναν ελενχο απο τους αρμοδιους φορεις?

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα πείτε αν κάνει την εγκύκλιο αυστηρότερη και απαγορευτεί η εξαγωγή των αδέσποτων, παρά μόνο με έλεγχο?
Στην Ελλάδα υπάρχουν μέχρι στιγμής τριών ειδών οργανωμένης ζωοφιλίας.
Της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Συντονιστικής και αυτών που είναι ζωόφιλοι χωρίς φανφάρες και που θεωρώ ότι είναι οι πραγματικοί ζωόφιλοι.
Υπάρχουν οι εξαγωγείς, οι εξαγωγείς με έλεγχο και αυτοί που δεν εξάγουν καθόλου.
Οπότε καταλαβαίνετε τι τραβάνε τα καημένα τα αδέσποτα εν μέσω όλης αυτής της διαμάχης των "ανθρώπων".
Ούτε ψύλλος στην γούνα τους δεν θα ήθελα να είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Στα ουσιαστικά ερωτήματα που βάζει το κείμενο αυτό ποιός θα απαντήσει; Όσο φυσικά απάντησαν στα προηγούμενα : Περί ανέμων και υδάτων... Πλάγια και αερολογικά...Μ άλλα λογια ν αγαπιόμαστε...
Άρες μάρες κουκουνάρες...

Από τη στιγμή που άρχισαν να γίνονται πολλά σωματεία και να μεθοδεύεται και να βιομηχανοποιείται η ζωοφιλία και να κερδοσκοπούν κάποια από αυτά (γιατί σας λέω ότι υπάρχουν και "μαιμού" σωματεία) πάει η ζωοφιλία ... Ας τα ψάξει καλά το Υπουργείο και το κράτος.

Μιχάλης Παπαδημητρίου
Ζωόφιλος εθελοντής από την Χαλκιδική

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνει το κράτος ΤΩΡΑ κάτι, αν δεν ανοίξει το απόστημα της μαϊμού ζωοφιλίας ΤΩΡΑ, αν δεν υποχωρήσει στις πολιτικές πιέσεις "ζωόφιλων", όπως υποχώρησε ο προηγούμενος υπουργός, αν αυστηροποιηθεί ο Νόμος, αν οι εξαγωγές αρχίσουν να γίνονται με έλεγχο, αν απαγορευθεί στις αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν ζώα ασυνόδευτα και χωρίς έλεγχο, αν αρχίσει η ενημέρωση του κόσμου για την συμβίωση τους με τα ζώα,τότε τα αδέσποτα θα αρχίσουν να έχουν μια καλύτερη ζωή.
Το κράτος έχει ανάγκη από χρήματα. Ας φορολογήσει λοιπόν τις εξαγωγές αδέσποτων που διατιμούνται, ας φορολογήσει τις εισαγόμενες αδασμολόγητες, δήθεν δωρεές, προς τα μαϊμού σωματεία, οι οποίες δωρεές πουλιούνται για την τσέπη των "ζωόφιλων", ας ελέγξει και φορολογήσει όλα τα ζωόφιλα σωματεία, για να μείνουν τα πραγματικά, τα οποία θα αρχίσουν να προσφέρουν αληθινή ζωοφιλία.
Υπάρχουν πάνω από 250 ζωοφιλικά σωματεία στην Ελλάδα.
Θα έχει το θάρρος το Υπουργείο να τα ελέγξει όλα, για να καθαρίσει το τοπίο?

Ανώνυμος είπε...

έξυπνε! Τα σωματεία υποβάλουν φορολογική δήλωση. Αλλά δεν φορογούνται! Είναι βάσει Νόμου μη κερδοσκοπικά!

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό προκαλείτε και αισχρολογείτε?
Γελαστήκατε...
Η εφορία μπορεί να ελέγξει τα πάντα.
Κερδοσκοπικά και μη κερδοσκοπικά.
Και φυσικά και τους λογαριασμούς των μελών τους και το πόθεν έσχες αυτών.
Ποιος είναι ο έξυπνος τώρα?
'Ενας αδέσποτος σκύλος

eleni είπε...

Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ μας?
Δεν μπορούμε να ενωθούμε μιά φορά μιας και ο σκοπός μας είναι κοινός?
Η μόνη διαφωνία μας είναι οι υιοθεσίες στο εξωτερικό.
Έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση που κάνει ζημιά σε όλο το ζωοφιλικό κίνημα και κατ΄επέκταση στα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Η νηνεμία λίγο πριν την καταιγίδα και το τσουνάμι, που θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.
Θυσιάστηκαν πολλά ζώα στον βωμό του χρήματος, θα θυσιαστούν λίγα ακόμα για να σωθούν όλα τα υπόλοιπα από τα χέρια των επιτήδειων.
Και δεν υπάρχει ζωοφιλικό κίνημα, ζωοφιλική ευαισθησία ορισμένων ανθρώπων υπάρχει, που αγανάκτησαν από την αναλγησία των υποτιθέμενων ζωόφιλων.
Τα στοιχεία υπήρχαν, υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν για την επόμενη γενιά.
Φθάνει πια οι επαναλαμβανόμενες δακρύβρεχτες ιστορίες και οι κάλπικες βρώμικες ευαισθησίες.
Ένας αδέσποτος σκύλος.

eleni είπε...

Aυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αυτοί που κάποιοι τους κατηγορούν ότι κερδίζουν χρήματα και είναι ζωόφιλοι μαιμού είναι οι ίδιοι που παλεύουν να βρεθεί τροπος να μην υπάρχουν αδέσποτα.
Εφ'όσον όπως λένε κερδίζουν απο τα αδέσποτα γιατί δεν θέλουν να υπάρχουν?
Ας μου εξηγήσει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

γιατι πολυ απλα 30 χρονια γινεται αυτο το παραμυθακι.εξαγωγες και ο θεος βοηθος.πρεπει να απαιτησουμε ολοι μαζι μια επισημη απαντηση του υπουργειου απεναντι στο θλιβερο φαινομενο αγγελιων για πωληση σκυλων και τι προτιθεται να κανει.

Ανώνυμος είπε...

Αδέσποτε σκύλε

μα όταν υποβάλει κάποιος φορολογική δήλωση ασφαλώς και ελέγχεται. Αλλά δεν φορολογείται!

Αστείρωτος είσαι ακόμα και από την πολύ μ.... λες ότι σου κατέβει; Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις τι γράφουμε εδώ;΄Μήπως θέλεις και εσύ από τις μίζες; Μήπως σε άφησε κανείς απ΄έξω από το μοίρασμα και θύμωσες;

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος τελευταίε ανώνυμε.
Αν γίνει καταγγελία, ξαναελέγχεται η φορολογική δήλωση.
Πάλι το σύνηθες χυδαίο υβρεολόγιο των ζωόφιλων.
Πρόσεχε γιατί θα σε σβήσουν.
Παραδέχεστε δηλαδή ότι παίρνετε μίζες?
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα απαντήσω.
Σκέφτομαι όμως τι χυδαίοι και φθηνοί άνθρωποι ασχολούνται με την ζωοφιλία.
Που δεν απαντούν επι του κειμένου, γιατί ίσως δεν έχουν τι να πουν, αλλά επιτίθενται στους αναγνώστες και στους δημοσιογράφους.
Ένας αδέσποτος σκύλος